به گزارش می متالز، بر این اساس، فرآیند صدور کد معاملاتی برای مشتریان جدید در بازار سرمایه مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد آن دسته از کدهای معاملاتی که پس از تاریخ ابلاغ این مصوبه برای اشخاص حقیقی صادر میشود پس از یک ماه از تاریخ صدور قادر به انجام معامله خواهند بود.
در همین راستا، خبرنگار ما نظرات کارشناسان فعال در بازار سرمایه و حوزه اقتصادی را جویا شد.
این طرح را میتوان یک تدبیر انقباضی در جهت کاهش سرعت معاملات بورس دانست. با توجه به افزایش حجم نقدینگی موجود در بازار سرمایه احتمال ایجاد حباب در سهام برخی شرکتها و وارد شدن ضرر و زیان به سهام اولیها وجود دارد؛ بنابراین این تهمیدات برای افراد تازه وارد به بازار سرمایه مثبت خواهد بود.
یکی از جنبههای شناسایی کدهای فعال در بازار سرمایه به نسبت افزایش و حجم عرضههای اولیه صورت گرفته تا پایان سال، میتواند این باشد که برخی کدها، صرفا به جهت دریافت یک سهمیه عرضه اولیه در بورس حاضر میشوند. در بررسی ابعاد دیگر این طرح نیز میتوان به فعالیت افراد اشاره داشت که به محض دریافت کد بورسی نیازمند سطح آگاهی اولیه و آموزش مقدماتی بوده و این امر لازم الاجرا است.
اجرای این امر اثرات واقعی و روانی به همراه خواهد داشت. در شرایط اخیر اقبال بازار سرمایه زیاد بوده و کدهای جدید به دلیل فراهم نبودن زیرساختهای آموزشی شروع به انجام معاملات کرده و با این طرح در حال محدود شدن هستند بنابراین به نظر میرسد امری فشار زا بر بازار سرمایه باشد.
این دستورالعمل به افراد نوپا کمک میکند که آگاهانه وارد بورس شده، با علم نسبت به خرید سهام اقدام کرده و تحت تاثیر نوسان گیرها و سفته بازها قرار نگیرند.
این امر باید جزییات آن مشخص شود و نمیتوان اظهار نظری در این خصوص داشت تا اهداف سازمان بورس در این رابطه مشخص شود.
حسن قاسمی مدیرعامل کارگزاری آینده نگر خوارزمی در این خصوص اظهار نظر نکرد