به گزارش می متالز، فردین آقابزرگی مدیرعامل کارگزاری بانک دی در خصوص تصمیم تغییر شرایط صدور کد معاملاتی برای متقاضیان گفت: یکی از جنبههای شناسایی کدهای فعال در بازار سرمایه به نسبت افزایش و حجم عرضههای اولیه صورت گرفته تا پایان سال، میتواند این باشد که برخی کدها، صرفا به جهت دریافت یک سهمیه عرضه اولیه در بورس حاضر میشوند.
وی ادامه داد: در بررسی ابعاد دیگر این طرح نیز میتوان به فعالیت افراد اشاره داشت که به محض دریافت کد بورسی نیازمند سطح آگاهی اولیه و آموزش مقدماتی بوده و این امر لازم الاجرا است.
این کارشناس بازار سرمایه به رشد شتابان شاخص و قیمتها طی یک ماه اخیر اشاره داشت و گفت: حجم زیادی از افراد به بورس حجوم آورده و به دلیل نبود سایر بازارها، آن را گزینهای مناسب دانسته اند.
وی ادامه داد: با وقفه یک ماهه در طرح مذکور، جلو شتاب و هیجان افراد گرفته شده و با تامل، هماهنگی و درایت بیشتری اقدام به سرمایه گذاری در بورس خواهند کرد.
مدیرعامل کارگزاری بانک دی ضمن بیان "عرضههای اولیه"، "فرهنگ سازی" و"آموزش" سهامداران به عنوان سه موضوع تاثیرگذار در بازار، خاطر نشان کرد: اجرای این طرح کمک خواهد کرد در سطح پیک قیمتها یا سطح نزدیک به قله شاخص افراد با تاخیر زمانی به بورس ورود پیدا کنند. البته نبود سایر بازارهای موازی به عنوان یک خلا در نظام اقتصادی هر کشور شناخته میشود و اگرجبران این کمبود تنها بر عهده بورس قرار گیرد، شرایط جبران ناپذیری رقم خواهد زد.
آقابزرگی اجتناب و پیشگیری قبل از وقوع را راهکاری مناسب دانست و افزود: سازمان بورس به عنوان مرجع بالا دست بازار سرمایه باید ابزارهایی، چون سوق دادن شرکتها به "افزایش سرمایه" از طریق مطالبات، آورده نقدی یا از طریق صرف سهام، انتشار اوراق با محوریت بخش خصوصی نه صرفا دولت را در دستور کار قرار دهد.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: ابزارهای مکمل نیز که طی چند روز جاری رخ داده اعم از حجم مبنا، اطلاعیه تغییر ضریب ریسک و ارزش تضمین سهام فعالان بازار نیز از جمله ابزارهایی بوده که بهجا استفاده شده است.