تاریخ: ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۵۷
بازدید: ۲۳۱
کد خبر: ۹۰۴۸۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
معادن زیرزمینی تاب‌آوری کمتری دارند

معادن زغال‌سنگ را در مقابل کرونا تجهیز کنید

می متالز - شیوع بیماری کرونا در همه دنیا تمامی بخش‌های تولیدی و اقتصادی به ویژه بخش معدن و صنایع معدنی را تحت تاثیر قرار داده است. در این میان در معادن زیرزمینی به دلیل نوع کارشان احتمال شیوع بیماری کرونا بیشتر است و همین امر موجب نگرانی دست‌اندرکاران این معادن شده است.
معادن زغال‌سنگ را در مقابل کرونا تجهیز کنید

به گزارش می متالز، در این زمینه به سراغ فعالان این بخش رفته ایم  و تاثیر کرونا و خطرات محتمل آن را بر این معادن جویا شده ایم.
 

کمبود ماسک و الکل

علی نصیری، مدیرعامل معدن زغال‌سنگ زمستان یورت گفت: ویروس کرونا تهدید جدیدی برای همه است که شناخت چندانی از آن نداریم به همین دلیل به بخشنامه‌ها و شیوه‌نامه‌های تکلیفی وزارت بهداشت و وزارت صنعت، معدن و تجارت تکیه کرده و تا جایی که امکان دارد از تجمعات جلوگیری کرده و اجازه نمی‌دهیم مانند گذشته با فاصله نزدیک کار کنند و در صورتی که امکان داشته باشد هرگونه تجمعی را لغو می‌کنیم.
وی افزود: از آنجا که انتشار ویروس با اجتماع انسانی بیشتر می‌شود سعی کردیم کلیه محل‌هایی که تجمع کارگری داشت به حداقل برسانیم. در این راستا قسمت سلف سرویس آشپزخانه را تعطیل و غذاها را در ظروف یکبار مصرف بین کارگران توزیع کردیم، سرویس ایاب و ذهاب کارگران را سر و سامان دادیم، همه مکان‌هایی که سه نفر کارگر دارد یک‌روز درمیان ضدعفونی شده و در بخش‌هایی که کارگران به ناچار بیشتر از هر بخش دیگری با نیروها در تماس هستند را مجهز به ماسک و دستکش کردیم تا راه‌های انتشار را محدود کردیم.
نصیری ادامه داد: واحد اچ‌اس‌ای و بهداشت حرفه‌ای معدن نیز هر روز آموزش لازم را به کارگران داده و نکات جدید را گوشزد می‌کنند و همچنین در ورودی معدن تب‌سنجی انجام می‌دهیم و در صورت تایید تب در کارگری او را به واحد بهداشت معدن و مرکز بهداشت شهرستان معرفی می‌کنیم تا مشخص شود بیماری‌اش چیست.
وی با اشاره به اینکه تا کنون مورد مبتلای به کرونا در این معدن وجود نداشته تصریح کرد: از آنجایی که معادن زغال‌سنگ متعلق به جامعه کارگری کشور است و انتشار ویروس در این بخش لطمه بزرگی از حیث تولید، ایمنی و نگهداری به جامعه کارگری می‌زند، در این رابطه در حال تنظیم و ارسال نامه‌هایی به اداره‌های بهداشت شهرستان‌هایی هستیم که در آن کار می‌کنیم. ما کمبود شدید ماسک داریم و با زحمت توانستیم تعدادی ماسک را از بازار آزاد و به صورت قاچاقی تهیه کنیم، دستکش و الکل سفید نیز توانستیم خیلی کم و آن هم با قیمتی عجیب و غریب تهیه کنیم. اما در سایر مواد شوینده مشکلی نداشتیم.
مدیرعامل معدن زغال‌سنگ زمستان یورت در ادامه تاکید کرد: از طریق انجمن زغال‌سنگ نتوانستیم کاری کنیم زیرا همه معادن این مشکل و کمبودها را دارند اما در حال رایزنی برای تامین این اقلام هستیم. نصیری در پاسخ به این سوال که ظرفیت معادن زغال‌سنگ برای همه‌گیری این ویروس بیشتر از سایر معادن نیست، گفت: ما بهداشت حرفه‌ای و خانه بهداشت داریم منتها چون ویروس ناشناخته است و راه‌های انتشارش هم بسیار گسترده است خیلی قاطع نمی‌توانیم جواب شما را بدهم. شاید به نسبت یک کارخانه صنعتی وضعیت ما بهتر باشد اما با تلاش زیادی موفق شدیم که کارگران را قانع کنیم دست ندهند، روبوسی نکنند و در مراسم عزا و شادی تا جایی که امکان دارد شرکت نکنند. این امر نیاز به فرهنگ‌سازی تدریجی داشت.
 

دوری از اجتماعات

سعید صمدی، دبیر انجمن زغال‌سنگ کشور نیز خطر شیوع ویروس کرونا را در معادن زیرزمینی بیشتر دانست و گفت: در معادن روزمینی مانند معادن سنگ آهن به دلیل اینکه در فضای آزاد و با فاصله بسیار از هم کار می‌کنند احتمال اپیدمی شدن کرونا کمتر است و با رعایت یکسری ضوابط بهداشتی می‌توانند کار کنند اما در برخی معادن به ویژه معادن زغال‌سنگ که در یک شیفت کاری تجمع کارگری زیادی وجود دارد و تا ۵۰۰ نفر در فضایی بدون گردش هوا در حال کار هستند خطر شیوع بیشتری محتمل است.
وی افزود: از این رو باید تدابیر ویژه‌تری در معادن زغال‌سنگ اتخاذ شود. به همین دلیل در گام نخست به معادنی که کارگران دوره‌ای کار دارند و به طور مثال ۲۰ روز کار می‌کنند و ۱۰ روز کار نمی‌کنند، ابلاغ کردیم از این پس کارگر جدیدی وارد معدن نشود و تا ۲۸ اسفند که عید است و معادن زغال‌سنگ از این تاریخ تا اواسط فروردین تعطیل می‌کنند همان کارگران به کار ادامه دهند و شیفت نروند. وی ادامه داد: در محیط معدن تا کسی از بیرون ویروسی نیاورد مشکلی نداریم به همین دلیل حتی بازدید مهندسان از معدن را متوقف کردیم تا کسی از خارج وارد معدن نشود.
صمدی با بیان اینکه هر روز اقدامات کنترلی صورت می‌گیرد و تا کنون در معادن زغال‌سنگ مشکلی نداشتیم اظهار کرد: به کارگران نیز اعلام کردیم به تمام کارگران حقوق عادی‌شان را پرداخت می‌کنیم و اعلام کردیم میزان حقوق ربطی به میزان کار ندارد. در سال آینده برای کارگرانی که بیشتر کار کرده‌اند تغییر شیفت‌ها محاسبه می‌شود.
دبیر انجمن زغال‌سنگ کشور در پاسخ به این سوال که در صورت اپیدمی شدن این ویروس در معادن زغال‌سنگ چه تمهیداتی اندیشیده‌اید، گفت: اگراین بیماری اپیدمی شود مجبوریم معادن را تعطیل کنیم و فقط برای تعمیر و نگهداری معدن تعداد بسیار محدودی کارگر بگذاریم. از آنجا که محل استراحت کارگران در کنار هم و محل کارشان نیز در کنار هم است و به هم نزدیکند، هوای تونل نیز از یک جایی که وارد می‌شود تا جایی که خارج می‌شود کل تونل را طی می‌کند و سر راه خود امکان آلوده کردن همه کارگران را دارد. البته از قدیم کارگران معادن زغال‌سنگ از ماسک و دستکش استفاده می‌کردند و اتفاقا این ماسک‌های حرفه‌ای از آنچه در بازار وجود دارد بسیار بهتر است و فیلتر آن هر سه، چهار روز یک بار عوض می‌شود و می‌تواند مانعی در سر راه همه‌گیر شدن این بیماری باشد. البته ما در برخی اقلام مانند ضدعفونی‌کننده‌های الکلی با کمبود شدید مواجهیم. صمدی با اشاره به اینکه شواهد نشان می‌دهد شیوع این بیماری بالا است افزود: ممکن است این شرایط تا اردیبهشت ماه ادامه داشته باشیم اما تا پایان سال با تمهیداتی که به کار گرفتیم مشکلی به وجود نمی‌آید. این فعال زغال‌سنگ در ادامه تاکید کرد: طبق قانون، استعلاجی بیش از سه روز باشد تامین اجتماعی باید حقوق کارگر را پرداخت کند و کارگران خیلی داوطلب گرفتن استعلاجی نیستند به همین دلیل به معادن اعلام کردیم تا پایان امسال اگر کارگری نیاز به استعلاجی بیش از سه روز پیدا کرد موافقت کرده و خود حقوقشان را پرداخت کنند.
دبیرانجمن زغال‌سنگ کشور با بیان اینکه حال نگرانی ما برای سال آینده است و ما تابع شرایط کلی کشور هستیم در پاسخ به این سوال که در صورت ادامه یافتن این بیماری و تعطیلی معادن زغال‌سنگ تولید این ماده کاهش خواهد یافت و در این صورت چه مشکلی برای صنعت فولاد ایجاد خواهد کرد، گفت: صددرصد تولید کاهش پیدا خواهد کرد و درحال‌حاضر نیز کاهش یافته است. البته از آنجا که معادن، کارخانه‌های زغال‌شویی و ذوب آهن اصفهان ذخیره دارند، به سرعت با کمبود خوراک مواجه نمی‌شوند ضمن اینکه ذوب آهن نمی‌تواند تولیدش را متوقف کند بلکه احتمال دارد میزان تولیدش را کاهش و به این شکل تاب‌آوری خود را در مقابل این بیماری و تبعات آن افزایش دهد. صمدی ادامه داد: البته معادن نمی‌توانند ظرفیتشان را بالا ببرند از آنجا که این موضوع محتمل و دور است ولی در کل این موضوع قابل مدیریت است به طور مثال می‌توان یکسری از معادن تعمیر و نگهداری‌شان را عقب انداخت و به تولید اولویت داد.

منبع: صمت
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت