تاریخ: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۰:۵۹
بازدید: ۲۶۵
کد خبر: ۹۱۷۴۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
عملکرد معدن در سال‌جاری

کارنامه مثبت معادن در سال ۹۸

می متالز - ایران براساس بررسی‌های اکتشافی دارای ۶۰میلیارد تن ذخیره معدنی شناسایی شده است که از این رقم حدود ۴۰ میلیارد تن قطعی و مابقی احتمالی است.
کارنامه مثبت معادن در سال ۹۸

به گزارش می متالز، کشور ما با شناسایی ۶۸ نوع ماده معدنی در بین کشورهای جهان از نظر تنوع جایگاه دهم را دارد و از نظر ذخیره شناسایی شده رتبه پانزدهم را به خود اختصاص داده است.
 با توجه به این توانمندی‌ها اما سال‌جاری مسائلی از قبیل تحریم، ‌افزایش عوارض صادراتی و... پیش آمد که بر فعالیت معدنی در کشور تاثیرگذار بود. روزنامه «روزگار معدن» برای بررسی این تاثیرات بر بخش معدن، مثبت یا منفی بودن آنها و در کل عملکرد بخش معدن با کارشناسان این حوزه گفت‌وگو کرده است.

 

گام‌های مثبت به نفع معدنکاران

اسدالله کشاورز، مدیرکل اکتشاف وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت با اشاره به تحریم‌هایی که سال‌جاری در بخش معدن اعمال شد، ‌اظهار کرد: سال‌جاری هر چند تحریم‌هایی در کشور آغاز شد اما فعالیت معدنی در کشور به شکل گسترده‌تر ادامه یافت و رشد کرد.
 به دلیل تحریم‌ها ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران در بخش‌های دیگر اقتصاد افزایش پیدا کرد و فعالان اقتصادی با مشکل روبه‌رو شدند، بنابراین بسیاری از فعالان اقتصادی به سمت سرمایه‌گذاری و فعالیت در بخش معدن سوق پیدا کردند.
مدیرکل اکتشاف وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت با اشاره به اهمیت عملیاتی‌کردن شعار اقتصاد بدون نفت گفت: خوشبختانه این شعار و دوری از اقتصاد نفتی سال‌جاری به صورت یک روند تدریجی درحال شکل‌گیری است. او با تاکید بر اینکه در سالی که گذشت به نفع معدنکاران گام‌های مثبتی برداشته شده است، اظهار کرد: سال‌جاری خوشبختانه پایه‌ریزی‌های خوبی برای سال‌های آینده شکل گرفته که قابل‌تقدیر بوده است، به این ترتیب معدن در آینده می‌تواند جایگزین نفت شود.
کشاورز در پاسخ به این سوال که افزایش عوارضی که امسال دولت برای مواد خام معدنی درنظر گرفت چه تاثیری بر فعالیت فعالان معدنی گذاشته است، ‌بیان کرد: سیاست‌های دولت در این رابطه به دلیل کنترل عرضه و تقاضا و تامین مواد اولیه بوده است، واحدهای فولادی و واحدهای صنایع معدنی همگی در آینده به مواد معدنی نیاز دارند؛ بنابراین اگر محدودیت یا تعرفه عوارض گذاشته می‌شود به خاطر کنترل و به نوعی تامین مواد اولیه واحدهایی است که به زودی وارد چرخه تولید می‌شوند.
مدیر کل اکتشاف وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت در پاسخ به سوال بحران گسترش کرونا در کشور و تاثیر آن در حوزه معدن بیان کرد: خوشبختانه ما هنوز یک مورد هم نشنیده‌ایم که این ویروس وارد چرخه معدن شده باشد، حتی مدیران و معاونان وزیر به صراحت اعلام کردند که هنوز گزارشی از کرونا در معدن اعلام نشده است.
 او تاکید کرد: البته در روند تولید مواد معدنی اختلال ایجاد شده است چراکه ‌ساعت کاری کاهش و ‌مراقبت‌ها افزایش یافته است. البته این روندی است که برای تمامی واحدهای تولیدی کشور پیش آمده که گذرا است و امیدواریم به‌زودی رفع شود.

 

گل‌گهر موفق در تامین نیاز فولادی‌ها

جمشید ملارحمان، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در پاسخ به این سوال که عملکرد مجموعه خود را در سالی که گذشت چطور ارزیابی می‌کنید، ‌اظهار کرد: سال۱۳۹۸ باوجود اینکه سال بسیار سختی بود اما در مجموعه‌های معدنی و شرکت‌های بزرگی مثل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر شاهد توانمندی‌هایی در تولید و توسعه موفقیت‌ها بودیم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با اشاره به اینکه سال‌جاری شاهد رکورد بی‌سابقه در زمینه تولید بوده‌ایم، اظهار کرد: خوشبختانه در شرکت گل‌گهر سال‌جاری در مقایسه با سال گذشته شاهد افزایش تولید ۳ تا ۵درصدی در تمامی زمینه‌ها بوده‌ایم. بنابراین هرچند تحریم‌ها اثرات خود را در کشور داشته اما تلاش و برنامه‌ریزی در کار، شناخت موانع تحریم و دور زدن آن توانست تا حدود زیادی مشکل ما را حل کند. ملارحمان درباره این سوال که در سال ۱۳۹۸ چه رشدی در حوزه صادرات داشته‌اید، اظهار کرد: با توجه به اینکه عمده محصولات تولیدی ما تامین نیاز واحدهای داخلی است در نتیجه هرچه تولید شده واحدهای فولادی مصرف کرده‌اند. او ادامه داد: با توجه به اینکه شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر تامین‌کننده نیاز صنایع فولادی است و مواد اولیه این صنایع را در کشور تامین می‌کند درنتیجه تولیدات خود را در اختیار بخش فولاد کشور می‌گذاریم. او تاکید کرد: اگر فولادی‌ها برنامه‌ریزی درستی برای صادرت خود داشته باشند به طبع عملکرد موفق آنها و همکاری ما برای تامین مواد اولیه می‌تواند شرایط خوبی را برای کشور فراهم کند.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر درباره سخن اخیر معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت که در سال آینده صادرات سنگ‌آهن را یا ممنوع می‌کنیم و یا عوارض سنگین برای صادرات آن وضع خواهیم کرد، گفت: سنگ‌آهن موردنیاز کشور است چرا که برای رسیدن به ۵۵میلیون تن تولید فولاد تا افق۱۴۰۴ به ۱۶۰میلیون تن سنگ‌آهن نیاز داریم. او ادامه داد: با توجه به اینکه دید وزارتخانه جامع است و آنها اطلاعات کاملی دارند بنابراین معمولا سعی می‌کنند تصمیم‌گیری کلان داشته و تعادل لازم را در کشور مدیریت کنند. وزارتخانه همیشه حرکت‌های مثبت و سازنده داشته و بر اساس داده‌های کلان تصمیم‌گیری کرده است.
ملارحمان درباره ویروس کرونا که آخرین اتفاق در سال۱۳۹۸ بوده است و عملکرد شرکت گل‌گهر گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور ما برای جلوگیری از شیوع آن در شهرستان سیرجان و به ویژه منطقه معدنی و صنعتی گل‌گهر، کمیته مقابله با ویروس کرونا را تشکیل داده و راهکارهای ضروری برای ارتقای بهداشتی و ایمنی مجموعه را بررسی کردیم.
او تاکید کرد: این کمیته اقدامات پیشگیرانه‌ای را در زمینه ارتقای بهداشت نیروی انسانی، محیط و نیز حذف عوامل احتمالی دخیل در شیوع ویروس کرونا را اجرایی کرده است. خوشبختانه تا کنون یک مورد مبتلا هم در مجموعه ما گزارش نشده است، امید است این مشکل در آینده نزدیک در کل کشور و دنیا ریشه کن شود.

عناوین برگزیده