به گزارش می متالز، اوپک مذاکراتی با یکی از مقامات انرژی ایالت تگزاس آمریکا و تولیدکنندگان شیل این کشور در مورد کاهش هماهنگ تولید نفت برگزار کرده است. این اقدامی بی سابقه از طرف برخی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت دنیا برای مقابله با تاثیر شیوع ویروس کرونا بر تقاضای سوخت است.
دولت ترامپ به دنبال راههای مختلفی برای ثبات بازارهای داخلی نفت است و این اقدام جزئی از سیاست خارجی آن در قبال همتایانش در عربستان سعودی، بزرگترین صادر کننده نفت دنیا صورت گرفته است.
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک مذاکراتی با رایان سیتون، یکی از سه کمیسر کمیسیون ناظر بر صنعت نفت و گاز تگزاس برگزار کرده است. سیتون گفت تگزاس پیشنهاد کاهش عرضه نفت را به عنوان یک ابزار چانهزنی در مذاکره بین آمریکا، عربستان و روسیه داده است.
بارکیندو هم با مقامات اجرایی شرکت های تولید کننده نفت شیل آمریکا از جمله پایونیر نچرال ریسورسز مذاکره کرده است.
ولی این پیشنهاد مورد انتقاد موسسه نفت آمریکا، بزرگترین گروه نفتی این کشور قرار گرفته است. شرکتهایی مانند اکسون موبیل و برخی تولیدکنندگان مستقل کوچک تر عضو این گروه هستند.
نفت خام بیش از نیمی از ارزش خود را از ماه ژانویه از دست داده و حالا حدود ۳۰ دلار در هر بشکه معامله میشود. تحلیلگران عقیده دارند این قیمت باعث کاهش شدید عرضه نفت آمریکا و ورشکستگی گروه شیل می شود و مشکلات وسیعی هم در اقتصاد تولیدکنندگان نفت اوپک به وجود می آورد.
به گفته چندین منبع آگاه، عربستان سعودی آماده کاهش عرضه نفت خود تا چند میلیون بشکه در روز است ولی فقط به این شرط که تولید کنندگان غیر اوپک از جمله روسیه هم سهم خود را از این کاهش بر عهده بگیرند.
با ادامه جنگ قیمت با روسیه که قیمت نفت را به پایینترین حد طی ۱۷ سال گذشته رسانده، عربستان سعودی آماده یک دوره طولانی مدت قیمت پایین نفت است. دولت عربستان به شرکت آرامکو اعلام کرده آماده تولید ۱۲ میلیون بشکه در روز برای حدود یک سال باشد.
مقامات دولت آمریکا تحت فشار شرکتهای نفت این کشور سعی میکنند ریاض را قانع کنند تولید خود را مثل سه سال گذشته پایین بیاورد.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفتگویی با همتای سعودی خود در روزهای آینده انجام خواهد داد و او را وادار میکند به جنگ قیمت نفت با روسیه پایان دهد.
دن برویلت، وزیر نفت آمریکا اخیرا مذاکراتی با شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر نفت عربستان در مورد سقوط قیمت نفت داشته است.
باب مک نلی، رئیس راپیدان انرژی و مشاور سابق کاخ سفید گفت:« حتی اگر آمریکا موفق شود ریاض را متقاعد به کاهش تولید نفت خام خود کند، با توجه به سقوط بی سابقه تقاضا روند کاهش قیمت متوقف نمیشود فقط کند تر خواهد شد».