به گزارش می متالز، الهه مکری در همایش میز کشوری شیشه که در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین برگزار شد، افزود: توسعه صادرات غیرنفتی ایران در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و رهنمودهای مقام معظم رهبری است .
وی گفت: پیگیری رفع موانع صادرات شیشه به عنوان یکی از مولفههای مهم اقتصاد مقاومتی در دستور کار است و امیدواریم شاهد توسعه صادرات شیشه ایران باشیم.
رییس انجمن شیشه ایران نیز در این نشست گفت: به کمک دولت می توانیم به برخی از مشکلات فرا روی صنعت شیشه به ویژه در صادرات فائق آییم.
ابراهیم عسکریان دماوندی گفت: در صورت عضویت ایران در اورآسیا ،صادرکنندگان ایرانی می توانند بدون پرداخت حقوق گمرکی قدرت رقابتی خود را در بازارهای منطقه حفظ کنند.
رییس سازمان، صنعت، معدن و تجارت استان قزوین نیز در این جلسه گفت:استان قزوین با تولید 80 درصد شیشه دارویی کشور بالغ بر 10 هزار نفر را در این بخش مشغول کار کرده است.
علی پرزحمت افزود: با توجه به وجود مواد اولیه معدنی غنی در استان قزوین از جمله سیلیس، قزوین یکی از قطبهای صنعت شیشه در کشور است.
وی افزود: اختصاص یارانه حمل و نقل برای صادرات شیشه جهت توسعه بازارهای هدف صادراتی از مهمترین راهکارهای توسعه صادرات است.
پرزحمت ادامه داد: تمرکز بر بازار کشورهای آفریقایی، مذاکره با مقامات سیاسی و اقتصادی کشورهای هند و ترکیه جهت رفع موانع صادراتی شیشه ایران و اخذ تخفیفات تعرفه ای از سایر کشورها، در توسعه صادرات این محصول موثر هستند.
رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان قزوین اضافه کرد: بالا بودن هزینه حمل و نقل شیشه و مصنوعات شیشهای منجر شده شعاع صادرات این محصول محدود به کشورهای منطقه باشد.
پرزحمت در خصوص صادرات شیشه کشور در سال گذشته ادامه داد: در سال 95، به 10 کشور شیشه و مصنوعات شیشهای صادر شده است که از جمله این کشورها میتوان به عراق، افغانستان، هند، ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان، گرجستان، پاکستان، قزاقستان، برزیل و سایر کشورها به وزن 664 هزار تن و ارزش 283 میلیون دلار اشاره کرد.
در استان قزوین 20 واحد با ظرفیت یک میلیون و 100 هزار تن در حوزه شیشه فعالیت می کنند.