به گزارش می متالز، احتمال توافق کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش موسوم به «اوپک پلاس» سبب افزایش قیمت نفت در روز پنجشنبه (۱۴ فروردینماه) شد. این در حالی است که ویکتور شام، معاون انرژی مؤسسه آیاچاس مارکیت (IHS Markit) در این باره گفت: احتمال اندکی وجود دارد که هرگونه توافق اوپک پلاس بتواند بازار را نجات دهد.
معاملات آینده بازار نفت، از ابتدای سال تاکنون به دلیل جنگ قیمتی عربستان و روسیه و تضعیف تقاضا در پی همهگیری ویروس کرونا، بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا که تلاش کرد نقش میانجیگر را بین عربستان سعودی و روسیه بازی کند، روز پنجشنبه (۱۴ فروردینماه) اظهار کرد انتظار دارد مقدار عرضه نفت ۱۰ تا ۱۵ میلیون بشکه در روز کاهش یابد.
در همین حال، ریاض نیز خواستار تشکیل نشست اضطراری اوپک و متحدانش شد که بعضی از کشورها از جمله عراق، کویت و عمان هم استقبال کردند.
شام اظهار کرد: بسیار بعید به نظر میرسد عربستان با کاهش یکجانبه یا حتی دوجانبه نفت خام با روسیه موافقت کند، اما فشارهای واردشده از سوی بازار آزاد، تولیدکنندگان را وادار میکند پیش از تکمیل شدن سطح ذخیرهسازیهای جهان، تولید خود را کاهش دهند.
وی گفت: پیشبینی میکنیم قیمت نفت شاخص برنت در ماه آوریل به حدود ۱۰ دلار برای هر بشکه برسد و احتمال میرود در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ نیز در همین سطح بماند.
شام افزود: هماکنون صحبت درباره کاهش خیرهکننده عرضه اوپک پلاس، شاید بسیار ناچیز و دیر باشد و درخواست از عربستان و روسیه برای کاهش ۵۰ درصد یا بیشتر از تولید خود، باورنکردنی است.
ترامپ بهتازگی به خبرنگاران گفته بود پیشنهادی برای کاهش تولید نفت آمریکا نداده است.
این در حالی است که ریاض، بهعنوان رئیس دورهای گروه G۲۰، میتواند برای کاهش تولید جامع شامل دیگر کشورهای تولیدکننده نفت مانند کانادا تلاش کند.
شام معتقد است همه تولیدکنندگان نفت باید با کاهش تولید نفت موافقت کنند و این کاهش تولید الزامی شود. زمان محدودی برای اجرای چنین دستوری، پیش از پر شدن سطح ذخیرهسازیهای نفتی جهان وجود دارد.
وی با اظهار اینکه هیچ نشانه واقعی مبنی بر توافق عربستان و روسیه و کنارگذاشتن اختلافهایشان وجود ندارد، گفت: شرایط سختی خواهد بود.
وی افزود: تصور میکنم مبارزهای بیرحمانه در بازار شکل خواهد گرفت و تولیدکنندگان ضعیف، بهویژه در بخش نفت شیل ایالات متحده، مجبور میشوند تولید خود را متوقف کنند.