تاریخ: ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۱:۰۱
بازدید: ۱۲۲
کد خبر: ۹۵۴۹۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مختصات ۶۲هزار و ۸۵۲فقره طرح در میانه زمستان بررسی شد

سرشماری نیمه‌تمام‌های صنعتی

می متالز - غربالگری نیمه تمام‌های صنعتی در میانه زمستان ۹۸، از افزایش صدور جواز تاسیس حکایت دارد.
سرشماری نیمه‌تمام‌های صنعتی

به گزارش می متالز، رشد صدور جواز تاسیس در مدت زمان مورد بررسی در حالی صورت گرفته که تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و عبور از طرح‌های زمین مانده از جمله برنامه‌های اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت محسوب می‌شود و می‌توان گفت یکی از مسیرهای رسیدن به جهش تولید که عنوان شعار سال جاری را به خود اختصاص داده است نیز به تکمیل این طرح‌ها وابسته است؛ با این وجود در بهمن ماه سال گذشته این وزارتخانه اقدام به صدور دو هزار و ۴۲۵ فقره مجوز جدید صنعتی کرده که با توجه به مجموع طرح‌های نیمه تمام با پیشرفت صفر تا ۹۹ درصد تعداد این طرح‌ها به ۶۲ هزار و ۸۵۲ فقره رسید.

براساس آمار اعلام شده از سوی این وزارتخانه مجموع طرح‌های نیمه‌تمام صنعتی تا پایان بهمن ۹۸ برابر با ۶۲ هزار و ۸۵۲ فقره طرح بوده، این در حالی است که رقم طرح‌های نیمه‌تمام صنعتی تا دی ماه سال گذشته برابر با ۶۰ هزار و ۴۲۷ فقره طرح بوده است.  از سوی دیگر، رصد داده‌های اعلام شده نشان‌دهنده آن است که با صدور مجوزهای جدید در بهمن ۹۸ بیش از دو هزار فقره طرح اضافه شده است. مجموع طرح‌های نیمه‌تمام با پیشرفت صفر تا ۲۰ درصد در دی ماه ۹۸ برابر با ۴۰ هزار و ۶۶۱ طرح بوده که تا پایان بهمن‌ماه ۹۸ این تعداد به ۴۲ هزار و ۹۸۱ فقره طرح رسیده است.

رشد صدور جواز صنعتی در مدت زمان مورد بررسی در حالی رقم خورده که اتمام طرح‌های نیمه‌تمام صنعتی را می‌توان یکی از برنامه‌های اصلی دولت دانست، هدفی که تامین سرمایه مورد نیاز یکی از پیش‌نیازهای تحقق آن محسوب می‌شود و در این راستا نیز تزریق تسهیلات برای تامین نقدینگی این واحدها به‌گونه‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است، اما تعدد جوازهای صادره بدون بررسی پیشرفت فیزیکی در سال‌های گذشته که انباشت این مجوزها را به همراه داشت، موجب شد تا وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای ساماندهی طرح‌های در دست اجرا، ابطال طرح‌های بدون پیشرفت فیزیکی را در دستور کار قرار دهد. به منظور تعیین تکلیف طرح‌های در دست اجرای بدون پیشرفت فیزیکی، تمام جوازهای تاسیس صادره تا پایان اسفند سال ۱۳۹۲ که پیشرفت فیزیکی آنها صفر یا ناچیز بوده، باطل شد.

در دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت ابطال طرح‌هایی که در طول یک سال پیشرفت فیزیکی نداشته‌اند و حذف برندهایی که تنها به دریافت جواز اکتفا می‌کنند، در دستور کار قرار گرفت و ابطال این مجوزها از آذر سال ۹۲ کلید خورد و به این طریق در یک دوره زمانی شاهد کاهش تعداد طرح‌های نیمه تمام بودیم؛ اما با صدور جوازهای جدید می‌توان گفت نوار رشد طرح‌های نیمه‌تمام مجدد به عقب بازگشته است.

صنایع کوچک؛ پیشرو در نیمه‌تمام‌ها

آمار اعلام‌شده بیانگر آن است که از مجموع ۶۲ هزار و ۸۵۲ فقره طرح نیمه‌تمام صنعتی با پیشرفت فیزیکی صفر تا ۹۹ درصد موجود در کشور، ۵۷ هزار و ۷۲۶ فقره طرح به صنایع کوچک و متوسط با اشتغال «کمتر از ۱۰ نفر کارکن» و «۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن» اختصاص دارد.

در این خصوص می‌توان به وجود ۲۴ هزار و ۷۲۳ فقره طرح به صنایع کمتر از «۱۰ نفر کارکن» و ۳۳ هزار و ۳ فقره طرح نیز به صنایع با اشتغال‌زایی«۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن» اشاره کرد؛ طرح‌هایی که برای راه‌اندازی نیازمند سرمایه کمتری هستند، اما عدم تامین به‌موقع سرمایه، این طرح‌ها را نیز با مشکلات بسیاری مواجه کرده است. با این شرایط می‌توان گفت سهم سایر گروه‌ها (۵۰ تا ۱۰۰ نفر کارکن و ۱۰۰نفر و بیشتر کارکن) از طرح‌های در دست اجرا تنها ۵ هزار و ۱۲۶ فقره طرح است. براساس آمار اعلام شده مجموع طرح‌های در دست اجرای ثبت شده با پیشرفت فیزیکی صفر تا ۹۹ درصد برای ۵۰ تا ۱۰۰ نفر کارکن نیز برابر با ۲ هزار و ۸۹۷ فقره طرح است، اما برای صنایع بزرگ با ۱۰۰ نفر کارکن و بیشتر با این پیشرفت فیزیکی صفر تا ۹۹ درصد نیز در مجموع ۲ هزار و ۲۲۹ فقره طرح در دست اجرا ثبت شده است.

طرح‌های با پیشرفت صفر تا ۲۰ درصد

براساس آمار اعلام‌شده طرح‌های با پیشرفت فیزیکی صفر تا ۲۰ درصدی در مجموع ۴۲ هزار و ۹۸۱ فقره جواز ثبت شده است، در این گروه طرح‌های ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن بیشترین طرح نیمه‌‌تمام را به خود اختصاص داده است، مجموع طرح‌های نیمه‌تمام این بخش برابر با ۲۲ هزار و ۲۴۹ فقره

طرح است. طرح‌های نیمه‌تمام برای گروه کمتر از ۱۰ نفر کارکن نیز برابر ۱۷ هزار و ۹۶۵ فقره طرح است. طرح‌های در دست اجرای ثبت شده برای ۵۰ تا ۱۰۰ نفر کارکن نیز برابر با هزار و ۶۱۷ فقره طرح است، اما برای صنایع بزرگ با ۱۰۰ نفر کارکن و بیشتر با این پیشرفت فیزیکی نیز در حال‌حاضر هزار و ۱۵۰ فقره طرح در دست اجرا است. سرمایه پیش‌بینی‌شده برای طرح‌های با پیشرفت فیزیکی صفر تا ۲۰ درصد نیز بیش از ۶میلیون و ۵۵۳ هزار میلیارد ریال است و برای این بخش نیز اشتغال‌زایی بیش از یک میلیون نفری پیش‌بینی شده است.

طرح‌های با پیشرفت ۲۰ تا ۴۰ درصد

اما برای طرح‌های با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۴۰ درصد نیز در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۳هزار و ۵۵۱ فقره طرح نیمه‌تمام ثبت شده است. در این گروه نیز طرح‌های ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن بیشترین طرح نیمه‌تمام را به خود اختصاص داده است. مجموع طرح‌های نیمه‌تمام این بخش برابر با ۲ هزار و ۵۷ فقره طرح است.

 طرح‌های نیمه‌تمام برای گروه‌های کمتر از ۱۰ نفر کارکن برابر با هزار و ۹ فقره طرح است و گروه ۵۰ تا ۱۰۰ نفر کارکن نیز ۲۳۷فقره طرح نیمه‌تمام را به خود اختصاص داده‌اند، اما ۲۴۸ فقره طرح نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۴۰ درصد برای گروه ۱۰۰ نفر کارکن و بیشتر ثبت شده است. سرمایه پیش‌بینی‌شده برای طرح‌هایی که پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۴۰ درصد دارند نیز بیش از یک میلیون و ۲۴ هزار میلیارد ریال است و برای این گروه اشتغال حدود ۱۶۶ هزار نفری پیش‌بینی شده است.

طرح‌های با پیشرفت ۴۰ تا ۶۰ درصد

از سوی دیگر، براساس داده‌های اعلام‌‌شده، در مدت زمان مورد بررسی طرح‌های با پیشرفت فیزیکی ۴۰ تا ۶۰ درصد نیز در مجموع ۳ هزار و ۷۸۱ فقره طرح را به خود اختصاص داده‌اند. طرح‌های نیمه‌تمام ثبت‌شده در گروه کمتر از ۱۰ نفر کارکن با پیشرفت فیزیکی ۴۰ تا ۶۰ درصد برابر با هزار و ۲۷۴ فقره است.

 برای گروه ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن نیز که بیشترین طرح‌های نیمه‌تمام این گروه را به خود اختصاص داده‌اند، ۲ هزار و ۵۱ فقره طرح به ثبت رسیده است. اما برای طرح‌های ۵۰ تا ۱۰۰ نفر کارکن نیز طرح‌های نیمه‌‌تمام اعلام‌شده برابر با ۲۲۸ طرح است. از سوی دیگر، برای گروه ۱۰۰ نفر کارکن و بیشتر نیز در این مدت در مجموع ۲۲۸ فقره طرح نیمه‌تمام ثبت شده است. سرمایه موردنیاز پیش‌بینی شده برای این طرح‌ها نیز حدود ۸۴۰ هزار میلیارد ریال است و میزان اشتغال پیش‌بینی شده برای این گروه نیز بیش از ۱۶۵ هزار نفر است.

طرح‌های با پیشرفت ۶۰ تا ۸۰ درصد

همچنین با بررسی آمار اعلام‌شده می‌توان گفت برای این گروه نیز در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۸هزار و ۶۰۸ فقره طرح به ثبت رسیده که طرح‌های نیمه‌‌تمام اعلام‌شده برای گروه کمتر از ۱۰ نفر کارکن برابر با ۳ هزار و ۲۲۵ فقره طرح است. برای گروه ۱۰تا ۵۰ نفر کارکن نیز که در این گروه بیشترین طرح‌های نیمه‌تمام را به خود اختصاص داده‌اند ۴ هزار و ۴۵۳ فقره طرح به ثبت رسیده است. اما برای گروه ۵۰ تا ۱۰۰ نفر کارکن نیز طرح‌های نیمه‌تمام اعلام شده برابر با ۵۵۶ فقره طرح است و گروه ۱۰۰ نفر کارکن و بیشتر نیز در مجموع ۳۷۴ طرح نیمه‌تمام را به خود اختصاص دادند. سرمایه مورد نیاز پیش‌بینی‌شده برای این طرح‌ها نیز بیش از ۹۰۴ هزار میلیارد ریال است و میزان اشتغال پیش‌بینی شده برای این گروه حدود ۲۷۰ هزار نفر است.

طرح‌های با پیشرفت ۸۰ تا ۹۹ درصد

اما در گروه طرح‌هایی که پیشرفت فیزیکی ۸۰ تا ۹۹ درصد دارند نیز در مجموع ۳ هزار و ۹۳۱ فقره طرح نیمه‌تمام به ثبت رسیده است که هزار و ۲۵۰ فقره طرح به گروه کمتر از ۱۰ نفر کارکن اختصاص دارد. برای گروه ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن نیز طرح‌های نیمه‌تمام ثبت شده برابر با ۲ هزار و ۱۹۳ فقره طرح است و می‌توان گفت طرح‌های نیمه‌تمام در این گروه بیش از سایر گروه‌ها است؛ اما در گروه ۵۰ تا ۱۰۰ نفر کارکن در مجموع ۲۵۹ فقره طرح ثبت شده است. طرح‌های نیمه‌تمام ثبت شده در گروه ۱۰۰ نفر کارکن و بیشتر نیز برابر با ۲۲۹ فقره طرح است. سرمایه موردنیاز پیش‌بینی شده برای این طرح‌ها بیش از ۶۷۰ هزار میلیارد ریال است و میزان اشتغال پیش‌بینی شده برای این گروه نیز بیش از ۱۷۸ هزار نفر است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت