تاریخ: ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۲۲:۵۷
بازدید: ۳۴۸
کد خبر: ۹۶۶۸

بومی‌سازی ساخت ماژول نفوذ مخروط برای اندازه‌گیری جنس سنگ با حمایت صحا

می متالز - نمونه کاربردی ماژول نفوذ مخروط با هدف اندازه‌گیری جنس سنگ بستر موردنظر برای حفاری در اعماق زمین با حمایت صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) طراحی و ساخته شد.
بومی‌سازی ساخت ماژول نفوذ مخروط برای اندازه‌گیری جنس سنگ با حمایت صحا

به گزارش می متالز، تعمیر، بازسازی و کالیبراسیون این مجموعه ماژول متعلق به شرکت مهندسی ماندرو (که در شناسایی نوع سنگ بستر در صنعت حفاری چاه‌های نفت کاربرد حیاتی دارد) بارها توسط شرکت سنگ بیستون با موفقیت انجام‌شده است.

تصمیم به طراحی و ساخت این ماژول توسط شرکت سنگ بیستون با هدف بهینه‌سازی دقت و سرعت در اندازه‌گیری و انتقال داده‌های ماژول به سطح زمین گرفته شده است.

این ماژول، به‌طور همزمان، چهار پارامتر مختلف نیروی لازم برای نفوذ نوک مخروطی کن در سنگ بستر، فشار آب منفذی، اصطکاک سنگ/خاک جداره دیواره چال حفاری و انحراف از محور قائم در دو جهت عمود بر هم را اندازه‌گیری می‌کند و کاربر درنهایت، به کمک نرم‌افزار مربوطه، نوع مته و پارامترهای حفاری در اعماق موردنظر را مورد ارزیابی و انتخاب قرار می‌دهد.

کارکرد اصلی این ماژول، اندازه‌گیری جنس (خواص فیزیکی و مکانیکی) سنگ بستر موردنظر برای حفاری در اعماق زمین، با اندازه‌گیری همزمان چهار پارامتر است.

دقت اندازه‌گیری دستگاه بالای ۹۵ درصد بوده و انتظار می‌رود کیفیت، دقت عملکرد و سرعت و اطمینان انتقال داده به دیتالاگر مستقر در سطح زمین، بهتر از نوع مشابه خارجی آن باشد.

دارا شدن دانش فنی طراحی و ساخت ماژول، عدم وابستگی به شرکت‌های خارجی و سرعت در تحویل، تعمیر، بازسازی و کالیبراسیون ماژول‌های تولیدی، جلوگیری از خروج ارز، ایجاد اشتغال برای متخصصین داخلی، فراهم آوردن بستر بروزرسانی و بهینه‌سازی مستمر ماژول، قیمت تمام‌شده پایین‌تر و کیفیت و دقت بالاتر نسبت به نوع مشابه خارجی و نیز امکان تدوین نرم‌افزار قرائت و پردازش و تفسیر داده‌های CPTu Cone بر اساس نیازهای خریدار از مزایای اصلی تولید این محصول در داخل کشور است.

این پروژه در سه مرحله به انجام خواهد رسید که مرحله انجام مطالعات در ارتباط با عملکرد قطعات (حسگرها و ...) موردنیاز و خرید آن‌ها و به دست آوردن شرایط الکتریکال قطعات و موقعیت‌یابی مناسب برای نصب آن‌ها روی بدنه اجزای ماژول به اتمام رسیده است.

مرحله دوم شامل پیاده‌سازی و نصب سنسورها بر روی نمونه خراب و غیرقابل استفاده گرفته‌شده از شرکت مهندسی ماندرو، طراحی و بهینه‌سازی بدنه و اجزای ماژول از روی نمونه بدنه موجود و انجام تست‌ها جهت اطمینان از صحت عملکرد مناسب حسگرها و محصول در دست انجام است.

مرحله نهایی شامل ساخت بدنه نهایی محصول و نصب حسگرها در نمونه بدنه ساخته شده است و با ساخت نمونه محصول نهایی به صورت کامل وارد مرحله عرضه محصول خواهد شد.

طیف استفاده‌کنندگان از محصول، شرکت‌های فعال در موضوع نفت و گاز است و پیش‌بینی شده که در سال نخست حداقل ۱۲ دستگاه در داخل کشور به فروش برسد.

صحا در زمینه‌های مالی برای شروع و انجام پروژه طراحی و ساخت CPTu Cone در داخل کشور و توسط متخصصان ایرانی حمایت‌های لازم را انجام داده است. نتیجه این حمایت کمک به شناسایی قابلیت‌های متخصصان و امکانات داخلی برای طراحی و ساخت سنسورها و ماژول‌های پیشرفته با به روزترین فناوری علمی ـ کاربردی در دنیا است.

منبع: شاتا
عناوین برگزیده