تاریخ: ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۰۱:۴۳
بازدید: ۹۹۱
کد خبر: ۹۶۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
صنعتگران شهرک صنعتی شمس‌آباد از نهادهای اجرایی و خدماتی تامین‌کننده آب، برق و گاز خواستار شدند

اجرای پروژه‌های عمرانی در روزهای تعطیل

می متالز - زینب عبدی: قطعی آب، برق و گاز برای واحدهای صنعتی فعال حتی برای دقایقی ممکن است خسارت‌های جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد.
اجرای پروژه‌های عمرانی در روزهای تعطیل

به گزارش می متالز، این درحالی است که شهرک صنعتی شمس‌آباد به ادعای مدیران صنایع کوچک، از بزرگترین شهرک‌های صنعتی خاورمیانه به لحاظ مساحت و تعداد واحدهای صنعتی است که هنوز هم زمین‌های آماده برای واگذاری به سرمایه‌گذاران دارد. اما صنعتگران فعال در این شهرک مشکلاتی در زمینه تاسیسات و زیرساخت دارند به طوری که داود فراهانی، تولیدکننده شیشه و بلور و عضو هیات‌مدیره شرکت خدماتی شهرک صنعتی شمس‌آباد گفت: شرکت‌ها و نهادهای خدمات‌رسان در زمینه تامین آب، برق و گاز برای انجام امور تاسیساتی، جابه‌جایی و تعمیرات در روزهای کاری اقدام می‌کنند که این امر برای واحدهای صنعتی زیان‌ده است.وی تصریح کرد: قطعی هر ساعت گاز در کارخانه‌های تولیدکننده شیشه و بلور که کوره آنها باید مدام روشن باشد حدود ۱۰۰ میلیون تومان خسارت وارد می‌کند.
فراهانی از مسئولان خواست در روزهای تعطیل برای انجام امور تاسیساتی و تعمیراتی در خطوط انتقال آب، برق و گاز اقدام کنند.


حجم اشتغال و تولید چشمگیر


شهرک صنعتی شمس‌آباد یکی از مهم‌ترین شهرک‌های صنعتی کشور است که زیرساخت‌های مناسبی برای جذب سرمایه‌گذار خارجی دارد. این شهرک در ۳۵ کیلومتری جاده تهران - قم واقع شده و با بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار مساحت، دارای بیش از ۱۵۷۰ واحد فعال تولیدی و صنعتی است. شهرک صنعتی شمس‌آباد با اشتغال حدود ۴۵ هزار نفری در جنوب استان تهران قرار دارد و از نظر مساحت و تعداد واحدهای صنعتی به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه شناخته شده است.
این در حالی است که صادق نجفی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در حاشیه بازدید از واحدهای تولیدی شهرک‌های صنعتی شمس‌آباد گفت: شهرک شمس‌آباد تهران یکی از شهرک‌های بزرگ کشور و شامل ۲ هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی فعال و نیمه‌فعال است.
نجفی با بیان اینکه ۳۰ هزار نفر در شهرک صنعتی شمس‌آباد مشغول به کار هستند، اظهار کرد: بخشی از واحدهای فعال در این شهرک با ظرفیت ۴۰ تا ۵۰ درصد فعالیت می‌کنند که تسهیلات‌دهی به آنها سبب تکمیل ظرفیت تولیدشان می‌شود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تاکید کرد: در شهرک صنعتی شمس‌آباد از ۲ هزار و ۴۰۰ واحد فعال حدود ۱۴۰۰ واحد با ظرفیت پایین کار می‌کنند که برای توسعه ظرفیت تولید به تزریق ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز دارند. وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد با تامین سرمایه در گردش واحدهای فعال، دست‌کم ۱۵ هزار شغل در این شهرک ایجاد می‌شود.


حمایت از رونق اقتصادی تهران 


واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی شمس‌آباد در زمینه‌های مختلفی فعالیت می‌کنند. کارخانه‌هایی در زمینه‌های فلزی و ریخته‌گری، کانی غیرفلزی، غذایی، برق، الکترونیک، نساجی و پوشاک، شیمیایی و پلاستیک، سلولزی و خدماتی که حجم اشتغال مناسبی را در منطقه جنوب تهران ایجاد کرده‌اند. حسن ولایتی، مدیرعامل شهرک صنعتی شمس‌آباد اظهار کرد: رفع مشکلات و موانع موجود بر سر راه شهرک صنعتی شمس‌آباد موجب رونق اقتصادی استان تهران و کشور می‌شود. وی گفت: کمبود آب، برق، امکانات مخابراتی، مسکن، راه آسفالته، بیمارستان، شعبه بیمه تامین اجتماعی و اداره کار از جمله موارد کلی است که همه صنایع با آن روبه‌رو هستند و در شهرک صنعتی شمس‌آباد نیز وجود دارد. مدیر شهرک صنعتی شمس‌آباد ادامه داد: این شهرک یکی از بزرگترین شهرک‌های صنعتی خاورمیانه به شمار می‌رود که صنعتگران بسیاری در آن مشغول فعالیت هستند. تاکنون قرارداد واگذاری ۲ هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی به ثبت رسیده و ۶۰۰ قرارداد در حال انعقاد است.
ولایتی، کمبود آب را یکی از مشکلات قدیمی این شهرک عنوان کرد و افزود: درحال‌حاضر آب ورودی این شهرک که از چاه‌های حفاری‌شده بهره‌برداری می‌شود ۱۰۲ لیتر در ثانیه است که براساس برآوردهای اولیه، باید ۳۰۰ لیتر در ثانیه باشد. وی تاکید کرد: مسئولان باید در زمینه تامین باقی آب این شهرک از دیگر منابع آبی اقدامات لازم را انجام دهند.
مدیر شهرک صنعتی شمس‌آباد گفت: شهرک همچنان با مشکل زیربنایی مخابرات روبه‌رو است و با توجه به واگذاری شرکت مخابرات به بخش خصوصی، این کار نیز برای شرکت مخابرات با توجه به غیراقتصادی بودن، تاکنون میسر نبوده است. وی کمبود سرویس‌های نقلیه عمومی برای دسترسی شاغلان و مشکل کمبود نیروی انسانی را از جمله مشکلات این شهرک برشمرد و بازپرداخت بهای قبوض برق از ۲۰ روز به ۲ ماه را از موارد درخواستی صاحبان صنایع در این شهرک عنوان کرد.


رایزنی با وزارت نیرو


با این حال، نسرین مصدق‌صدقی، معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی استان تهران از انجام اقدامات ابتدایی برای رفع مشکلات صنعتگران در شهرک صنعتی شمس‌آباد خبر داد. وی اظهار کرد: نهادهای خدمات‌رسان برای تغییرات خط و خطوط از قبل به واحدهای صنعتی اطلاع‌رسانی می‌کنند که این تغییرات و قطعی‌ها در چه زمانی خواهد بود تا صاحبان صنعت بتوانند اقدامات لازم را از پیش انجام دهند.
مصدق‌صدقی ادامه داد: صنعتگران تقاضا دارند که این تعمیرات و قطعی‌ها در شب یا روزهای تعطیل انجام شود یا اینکه در شرایطی باشد که خط تولید و فعالیت‌های صنعتی آسیب نبیند.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی استان تهران با اشاره به اعتراض‌ها و شکایت‌های صنعتگران در سایر شهرک‌های صنعتی مبنی‌بر قطعی آب، برق یا گاز در هنگام فعالیت کارخانه‌ها تصریح کرد: رایزنی با نهادهای مربوط انجام و قرار شده این قطعی حامل‌های انرژی با اطلاع قبلی باشد یا در حد امکان این تغییرات و تعمیرات زیرساختی در روزهای تعطیلی واحدهای صنعتی انجام شود.

عناوین برگزیده