تاریخ: ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۳۱
بازدید: ۲۹۱
کد خبر: ۹۷۰۴۳
سرویس خبر : انرژی

پس از ۲۰ سال بید بلند افتتاح می‌شود

می متالز - شرکت پالایش گاز بید بلند پس از ۱۷ سال توقف و سه سال راه‌اندازی، به زودی با حضور مقامات بلندپایه کشور افتتاح می‌شود.
پس از ۲۰ سال بید بلند افتتاح می‌شود

به گزارش می متالز، قرار است این شرکت سالانه ۷۰۰میلیون دلار نصیب کشور کند. شرکت پالایش گاز بید بلند در دولت یازدهم با مشارکت پنج بانک ملت، تجارت، پارسیان وصنعت و معدن و با عاملیت بانک سپه در قالب کنسرسیوم به زودی به بهره‌برداری می‌رسد. ارزش قرارداد این کنسرسیوم ۲میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده که مقرر شد ۸۰۰ میلیون دلار منابع آن توسط بانک سپه و بقیه توسط چهار بانک از محل منابع صندوق توسعه ملی تامین شده است. در فاز دوم طرح پالایشگاه گاز بیدبلند یکی از بانک‌های کشور در کنسرسیوم مشارکت نکرد و بانک سپه برای جلوگیری از احتمال توقف دوباره طرح، نسبت به پذیرش سهم این بانک در کنسرسیوم اقدام کرده است.

 پروژه پالایشگاه بید بلند در سال ۷۹ تعریف و به مناقصه رفت که پنج شرکت کاستین انگلستان با ۱۰درصد، دراگوس اسپانیا ۳۰درصد، سازه ۳۰درصد و جهان پارس ۳۰درصد شروع به کار کرد و کاستین انگلیس نیز به‌عنوان لیدر انتخاب شد. در آن زمان پیشنهاد وزارت نفت رعایت ۴۷‌درصد ساخت داخل بود. این پالایشگاه در ۱۵ سال از زمان تعریف به‌دلیل محدودیت‌های بین‌المللی و مالی ۱۸درصد پیشرفت داشته است. این طرح در سه سال از مرحله راه‌اندازی خارج و به زودی افتتاح می‌شود. این شرکت با هدف استفاده حداکثری از ذخایر راهبردی نفت و گاز کشور و افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش به تکمیل این طرح ملی با راهبری هلدینگ پتروشیمی ‌خلیج‌فارس اقدام کرده است. این پروژه با هدف استفاده حداکثری از امکانات و منابع مالی و سرمایه‌های انسانی و علمی ‌کشور در اوج فعالیت بیش از ۱۰هزار و ۵۰۰ نفر فعالیت داشته‌اند. چغازردی، مدیرعامل بانک سپه  با اشاره به روند تسریع کار طرح پالایشگاه گاز بیدبلند در دو سال گذشته، اعلام کرده بود که این بانک برای مساعدت و همراهی بیشتر در ۲۲ روز کاری اعتبارات اسنادی به ارزش یک ‌میلیارد دلار برای این پروژه گشایش کرد و ۱۵ روز بعد ۲۵ میلیون یورو از آن برداشت شد.

این طرح با بودجه‌ای بالغ بر چهار میلیارد دلار برای تولید سالانه ۱۰/ ۴میلیون تن متان، ۵/ ۱میلیون تن اتان، یک میلیون تن پروپان، ۵/ ۰میلیون تن بوتان، ۵/ ۰ میلیون تن کاندنسیت و ۹/ ۰میلیون تن گاز اسیدی به خوراکی معادل ۵/ ۱۳ میلیون تن در سال گاز ترش از ان‌جی‌ال‌های ۹۰۰ و ۱۰۰۰ و همچنین ۲۵/ ۲ میلیون تن در سال گاز شیرین از ان‌جی‌ال‌های ۱۲۰۰ و ۱۳۰۰ نیاز دارد. برای تحقق اهداف فوق این طرح به ۴/ ۱میلیون اینچ قطر لوله، ۷هزار تن نصب تجهیز دوار، ۳۰هزار تن نصب تجهیز ثابت، ۱۰هزار تن نصب مخازن ذخیره، ۳هزار و ۵۰۰ کیلومتر عملیات کابل‌کشی (کابل برق و ابزار دقیق)، ۲۰۰هزار‌تن سازه فلزی و یک‌هزار کیلومتر خطوط انتقال گاز در استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد و بوشهر نیاز دارد. این طرح تامین مواد اولیه ۵واحد پتروشیمی ‌گچساران، دهدشت، ممسنی، کازرون و بروجن را برعهده دارد. بیش از ۶۵ درصد از تجهیزات این پروژه به دست متخصصان و سازندگان داخلی ساخته شده است. با توجه به اینکه پروژه فوق از مرحله راه‌اندازی عبور کرده و در حال حاضر گاز با فشار بالا در مدار پالایشگاه قرار دارد که با توجه به حساسیت‌های موجود مانند یک کارخانه تولیدی، تعطیلی این پروژه امکان‌پذیر نیست. براین اساس دستورالعمل ویژه‌ای برای بازگشت کارکنان در گروه‌های محدود و با اولویت‌بندی طراحی شده است. در این طرح، همه کارکنانی که در مرخصی به سر می‌برند با مشاوره‌های کادر پزشکی و پس از تایید خوداظهاری در محل کار حاضر می‌شوند.

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد