تاریخ: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ ، ساعت ۰۹:۱۰
بازدید: ۳۵۴
کد خبر: ۹۸۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل شرکت یگانه اندیش صنعت مطرح کرد

موانع جذب پول در صنعت فولاد

می متالز - در آستانه برگزاری هفتمین همایش چشم‌انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار که بازیگران اصلی آن را تصمیم‌گیران، تولیدکنندگان، صاحب‌نظران و فعالان بازار فولاد تشکیل می‌دهند،
موانع جذب پول در صنعت فولاد

 گفت و گویی با امیر خدابنده، مدیرعامل شرکت یگانه اندیش صنعت درباره توسعه صنعت فولاد انجام شده است. خدابنده درخصوص ورود شرکت‌های بزرگ فولادی پس از اجرایی شدن برجام و استراتژی ایران برای جذب سرمایه خارجی معتقد است که در دوران پسابرجام شرکت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری ترغیب شده‌اند، اما مقررات دست و پاگیر نظام بانکی و عدم حمایت دولت، از جمله موانعی است که بر سر راه جذب سرمایه‌گذاران خارجی قرار گرفته است.

وی در ادامه اظهار کرد: پس از برجام انتظار می‌رفت شرکت‌های بزرگ وارد بازار سرمایه‌گذاری فولاد شوند و افزایش تولید صورت گیرد، شرکت‌های فرانسوی و ایتالیایی بسیار راغب به حضور در بازار ایران بودند و گام‌هایی نیز برداشته شد، اما این انتظار آنچنان که باید، محقق نشد. ایران با افزایش امنیت سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران خارجی و برنامه‌ریزی مدون برای جذب و توسعه صنایع و زیرساخت‌های کشور می‌تواند به جذب سرمایه‌های خارجی کمک کند. مقررات دست و پاگیر نظام بانکی و عدم حمایت‌های دولتی نیز از موانع عمده جذب سرمایه در ایران است.

خدابنده بر این باور است که امروزه بسیاری از شرکت‌ها و نام‌های بزرگ تجاری در کنفرانس‌ها شرکت دارند، اما در عمل این شرکت‌ها چه در بخش سرمایه‌گذاری و چه در بخش تامین و فروش محصولات و تجهیزات به ایران، حضور پررنگی ندارند. همچنین خدابنده درمورد اینکه برنامه شرکت یگانه اندیش صنعت در برقراری ارتباط با شرکای جدید تجاری چه خواهد بود، گفت: اولویت برنامه‌های یگانه اندیش صنعت در بازارسازی، حفظ شرکای تجاری فعلی و بهبود ارتباطات موثر با این شرکاست. ما معتقدیم رضایت و تداوم رابطه تجاری با مشتریان، اصل مهمی در تجارت است. در صنعت فولاد که بازاری متزلزل دارد حفظ روابط و رضایت مشتریان می‌تواند نقش بسزایی در بازارسازی هر سازمانی ایفا کند.

وی در ادامه اظهار کرد: شرکت یگانه اندیش صنعت برای برقراری ارتباطات جدید تجاری نیز برنامه‌ای مدون و تنظیم شده برای حضور در رویدادهای سالانه صنعت فولاد در دستور کار دارد. حضور در رویدادهای مهمی چون نمایشگاه متافو، همایش بین‌المللی سنگ‌آهن ایران، سمپوزیوم فولاد و ... نمونه‌هایی از این برنامه‌های داخلی هستند. این شرکت همچنین برنامه‌ای مدون برای حضور در رویدادهای جهانی حوزه فعالیت خود دارد.

خدابنده در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت رقبا در بازار ایران اشاره کرد و گفت: با توجه به رکود فعلی در صنعت فولاد ایران، بستر رقابت بسیار تنگ‌تر و رقبا نیز هوشمندانه تر عمل می‌کنند، چرا که در زمان رکود، گردش مالی کم و تمایل به تهاتر یا پرداخت مدت‌دار بیشتر می‌شود که این موضوع باعث می‌شود شرکت‌ها با توان مالی محدود توان رقابتی خود را از دست دهند. وی ادامه داد: در این بازار شرکت‌ها با توان مالی بالاتر قدرت مانور بیشتری داشته و شرکت‌هایی که در حال فعالیت هستند از شرایط خوبی در بازار برخوردارند. بازاری با نوسانات قیمتی بالا امکان حضور شرکت‌ها با توان سرمایه‌گذاری کم را از بین می‌برد، بنابراین رقبای ما در این صنعت شرکت‌هایی با توان رقابتی مناسب و هوشمند تجاری هستند که همین امر موجب شده تا یگانه اندیش صنعت با به‌کارگیری نیروی انسانی متخصص، مدیریت هوشمند و استفاده از مزیت رقابتی که همان توان سرمایه‌گذاری بالای این شرکت است بتواند خود را به‌عنوان یکی از شرکت‌های موثر در صنعت فولاد به اثبات برساند. همچنین نقطه تمایز یگانه اندیش صنعت، استراتژی این شرکت به‌عنوان شریک تجاری در حوزه تامین با شرکت‌های فولادی است که موجب همکاری‌های نزدیک‌تر و رسیدن به نقطه برد- برد در معاملات می‌شود. مدیرعامل شرکت یگانه اندیش صنعت با ارائه ارزیابی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری و چشم‌انداز صنعت فولاد ایران و جهان گفت: ظرفیت‌های بسیاری خالی و طرح‌های زیادی در حوزه فولاد کشورمان وجود دارد و تا رسیدن تولید حدود 20 میلیون تنی حال حاضر کشور به 55 میلیون تنی که در افق چشم‌انداز صنعت فولاد پیش‌بینی شده، راهی طولانی در پیش است. وی اظهار کرد: از دولت انتظار می‌رود تا حمایت‌های لازم را در جهت تحقق این طرح‌ها به انجام برساند. توسعه پروژه‌های ساخت و ساز، حمایت‌های صادراتی از شرکت‌ها و... درصورتی که از جانب دولت برقرار شوند موجب اشتغال‌زایی و جلوگیری از بسته شدن بنگاه‌های اقتصادی خواهد شد. از دیدگاه من عملی شدن این مهم دور از دسترس نیست و مهم حفظ و حمایت از صنایع داخلی و شرکت‌های خدماتی است و اگر سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی صورت پذیرد که کشور ما در حال حاضر نیاز به واردات آن دارد، بسیار منطقی‌تر به نظر می‌رسد. همایش چشم‌انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار، قرار است در روزهای 26 و 27 بهمن ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شود. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر یا حضور در این همایش می‌توانند با شماره تلفن 42710151 تماس بگیرند یا به وب‌سایت https://events.den.ir مراجعه یا با آدرس ایمیل ISMC@den.ir مکاتبه کنند.

عناوین برگزیده