به گزارش می متالز، رئیسکل بانک مرکزی ایران در پاسخ مکتوب به پرسشهای بلومبرگ نوشت: آخرین باری که بررسی کردم، این آمریکا نبوده است که صندوق بینالمللی پول را اداره میکند بلکه مدیریت آن و هیئت مدیرهاش هستند که بر فعالیتهای این نهاد نظارت دارند و تضمین میکنند که صندوق بینالمللی پول بر اساس دستور کار خود عمل کند.
همتی خطاب به کریستالینا جورجیوا رئیس صندوق بینالمللی پول نوشت: «ما انسانهای زیادی را از دست دادهایم درست مثل آمریکاییها و اروپاییها و من به روان آنها درود میفرستم. اکنون زمان عمل است.»
به گفته همتی اقدام آمریکا در قرار دادن نام بانک مرکزی در فهرست تحریمی در سال 2019 مانع دسترسی ایران به منابع مالی خود شده است که بسیار بیشتر از رقم 10 میلیارد یوروی کسری منابع مورد نیاز کشور است.
وی افزود: «ذخایر بانک مرکزی در خارج هدف تحریمهای فرامرزی آمریکا قرار دارند و این اقدام، غیرقانونی و یکجانبه است و من میخواهم در این زمینه صریح باشم. آنچه ما میگوییم این است که تحریمها، یکجا باید برداشته شود اما متأسفانه بازیگرانی در دولت آمریکا هستند که اهمیتی برای نظم و قانون بینالملل قائل نیستند.»
همتی نوشت که وی به صندوق بینالمللی پول گفته است وام درخواستی ایران میتواند بهطور مستقیم از طریق کانال اینستکس یا کانال مالی سوئیس (شتا) و برای خرید شرکتهای دارویی و غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
وی اضافه کرد: «این کانالها بهویژه برای کمک به خرید مواد غذایی و دارویی تأسیس شدهاند. این کانالها مکانیسمهای امنیتی مناسبی دارند که همه نگرانیها را برطرف میکنند.»
همتی همچنین گفت: در راستای مقررات صندوق بین المللی پول و محدودیت های دسترسی، ما حدود 3.6 میلیارد دلار SDR [حق برداشت مخصوص] به صورت RFI [تسهیلات تامین مالی سریع] را درخواست دادیم؛ که معادل 100 درصد سهم ما در صندوق بین المللی پول است، و این مبلغ باید از جمیع منابعی که صندوق بین المللی پول برای مبارزه با کرونا جمع آوری کرده تامین شود.