به گزارش می متالز، علی احمدی، مدیر امور هماهنگی و نظارت بر تولید مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان این مطلب گفت: شیوع ویروس کرونا در سطح جهان، با توجه به اینکه محصولات مجتمع به جز پروپان و بوتان، در صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی و نیروگاههای داخل کشور مورد استفاده قرار میگیرد، تاثیر منفی بر روند پایداری و حداکثری تولید این مجتمع نداشته است.
وی افزود: در ادامه نیز با در نظر گرفتن تمهیدات لازم، از جمله انجام تعمیرات اساسی پالایشگاهها در سال 99 و ایجاد امکان استفاده از محصولات در داخل کشور، جهش تولید مجتمع در سال جاری امکانپذیر خواهد بود.
احمدی با اشاره به افزایش تولید گاز و محصولات جانبی در پالایشگاههای اول تا پنجم به بیش از 10 درصد ظرفیت طراحی در دورههای گذشته، اظهار داشت: امور هماهنگی و نظارت بر تولید با مشارکت مهندسی فرآیند پالایشگاهها و ستاد و با عنایت به نامگذاری سال 99 از سوی مقام معظم رهبری به نام جهش تولید، در قالب کارگروهی به بررسی و امکانسنجی افزایش ظرفیت تولید سایر پالایشگاهها میپردازد.
وی در خصوص فعالیتهای این کارگروه گفت: استفاده از مطالعات کارشناسی و اقدامات انجام شده در پالایشگاههای اول تا پنجم در راستای افزایش ظرفیت تولید و شناسایی موارد محدود کننده عملیاتی، فرآیندی و تجهیزات در پالایشگاههای ششم تا دوازدهم از فعالیت های این کارگروه است.
احمدی افزود: در این کارگروه همچنین امکانسنجی رفع موارد محدود کننده تولید با استفاده از ظرفیت کارشناسی مجتمع گاز پارس جنوبی و استفاده از ظرفیت و توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان داخل کشور برای ساخت داخل تجهیزات و مواد شیمیایی مورد نیاز بررسی و مشخص می شود.
وی بررسی امکان استفاده حداکثری از خوراک دریافتی از سکوهای فاز 14 در سایر پالایشگاهها در راستای برداشت حداکثری از مخازن مشترک گازی با کشور قطر با توجه به تأخیر در راهاندازی تأسیسات خشکی این پالایشگاه را از دیگر برنامه های این کارگروه عنوان کرد.
احمدی در ادامه با اشاره به اهداف استراتژیک شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: در راستای جلب رضایت حداکثری مشتریان، مطالعات و بررسیهای کارشناسی لازم برای ارتقای کیفی محصولات با استفاده از توانمندیها و دانش سرمایه عظیم منابع انسانی مجتمع و همچنین استفاده از توان شرکتهای دانش بنیان داخل کشور در دستور کار قرار دارد.
مدیر دیسپچینگ مجتمع گاز پارس جنوبی تأکید کرد: در صورت رفع محدودیتهای یاد شده، دسترسی به سهم تولید حدود 600 میلیون استاندارد متر مکعب در روز گاز طبیعی در پالایشگاههای دوازدهگانه دور از دسترس نخواهد بود.