به گزارش می متالز، در این گزارش به بررسی نوسانات ارزش و بازدهی صندوقهای سرمایه در سهام پرداخته شده و اقلام اصلی مربوط به صندوقها را در جدول زیر مشاهده مینمایید.
ارزش کل صندوقهای سرمایه گذاری در سهام به بیش از ۵۶۶ هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال رسیده که نسبت به هفته گذشته در حدود ۱۷ هزار میلیارد ریال افزایش را نشان میدهد.
سه صندوق نقش جهان، امید توسعه و زرین پارسیان بخش اعظم جذب منابع مالی و صدور واحدهای سرمایه گذاری را در هفته گذشته به خود اختصاص داده اند.
در این هفته شاهد حضور سرمایهگذاران جدید در صندوقهای در سهام و تزریق سرمایهگذاری جدید به مبلغ ۱۳هزار و ۴۴۵ میلیارد ریالی هستیم.
این مبلغ در مقایسه با هفته قبل از آن رشد در حدود ۹ هزار میلیارد ریالی را نشان میدهد.
پس از ارائه جدول مربوط به بازدهی کسب شده صندوقهای سهامی و همچنین ارزش این صندوق ها، سایر موارد مربوط تشریح شده است.
• ارزش خالص داراییهای صندوقهای سرمایه گذاری در پایان روز سه شنبه ۷ مرداد ماه سال جاری به ۵۶۶ هزار و ۱۶۰میلیارد ریال رسیده است.
میانگین بازدهی صندوقهای سهامی در هفته منتهی به سه شنبه ۷ مرداد ماه به ۰.۵ درصد رسید که کمتر از بازدهی شاخص کل و بیشتر از بازدهی شاخص هم وزن بود.
• در هفته گذشته بیشترین صدور واحدهای سرمایه گذاری مربوط به صندوقهای نقش جهان، امید توسعه و زرین پارسیان به ترتیب با ۵.۰۸۱، ۳.۸۹۷ و ۱.۷۵۴ میلیارد ریال بوده است.
در واقع این سه صندوق بخش اعظم جذب منابع مالی و صدور واحدهای سرمایه گذاری را در هفته گذشته به خود اختصاص داده اند.
• همچنین بیشترین ابطال واحدهای سرمایه گذاری در هفته گذشته مربوط به صندوقهای قابل معامله هستیبخش آگاه با ۱.۹۳۷ میلیارد ریال و پس از آن صندوقهای سهم آشنا و کارگزاری بانک صادرات با ۹۲۱ و ۱۹۵ میلیارد ریال است.
• در حالی که بازار سرمایه در هفته گذشته عملکرد نوسانیای را تجربه کرد و شاخص کل رشد یک درصدی و شاخص کل هم وزن بازدهی منفی ۰.۵ درصدی را داشت، میانگین بازدهی صندوقهای سهامی در هفته منتهی به سه شنبه ۷ مرداد ماه به ۰.۵ درصد رسید که کمتر از بازدهی شاخص کل و بیشتر از بازدهی شاخص هم وزن بود.
میانگین بازدهی صندوقهای سهامی در یک سال گذشته معادل ۵۷۹ درصد بوده است و مشاهده میشود که صندوقها در سال گذشته نتوانسته اند بازدهیای در حد بازدهی بازار را محقق کنند.
• بیشترین بازدهی هفتگی مربوط به صندوق رشد سامان با ۷ درصد سود بود. پس از آن صندوقهای نقش جهان و مشترک کارگزاری حافظ با ۵.۳ و ۵ درصد بازدهی است. کمترین بازدهی هفتگی نیز در بین صندوقهای سهامی مربوط به صندوقهای آوای سهام کیان با ۴.۳ درصد بازدهی منفی و پس از آن صندوقهای دماسنج و کارگزاری بانک ملی با ۴ و ۳.۸ درصد بازدهی منفی است.
• میانگین بازدهی سه ماهه صندوقهای سهامی به ۹۵ درصد رسید. صندوق اندیشه خبرگان سهام با ۱۶۶ درصد بازدهی بیشترین بازدهی را کسب کرد. صندوق یکم آبان و صندوق نقش جهان رتبههای دوم و سوم را با ۱۴۸ و ۱۳۳ درصد بازدهی به خود اختصاص داده اند. کمترین بازدهی در این دوره زمانی مربوط به صندوقهای سهم آشنا، ف تدبیرگران فردا و کارگزاری بانک ملی به ترتیب با ۶۲، ۶۴ و ۶۷ درصد بازدهی است.
• میانگین بازدهی بازار سرمایه بر اساس معیار شاخص کل و شاخص کل هم وزن در یک سال منتهی به ۷ مرداد ماه امسال به ترتیب معادل ۶۶۸ و ۷۲۸ درصد است.
میانگین بازدهی صندوقهای سهامی در یک سال گذشته معادل ۵۷۹ درصد بوده است و مشاهده میشود که صندوقها در سال گذشته نتوانسته اند بازدهیای در حد بازدهی بازار را محقق کنند.