تاریخ: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۳۹
بازدید: ۲۱۱
کد خبر: ۱۳۷۴۸۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل سبدگردان آسال تاکید کرد:

عدم تمکین از دستورالعمل بازارگردانی

می متالز - سازمان بورس، باید شرکت هایی را که از دستورالعمل ها تمکین نکرده اند به مراجع قضایی معرفی کند و این شرکت ها با اعمال فشار از سوی قوه قضائیه و دادگاه ها، ملزم به رعایت دستورالعمل ها شوند.
عدم تمکین از دستورالعمل بازارگردانی

عدم تمکین از دستورالعمل بازارگردانی، چالش اصلی بازار سرمایه

به گزارش می متالز، امروز اکثر نمادهای بازار منفی است و فشار فروش در بازار سرمایه محسوس است. شاخص کل در محدوده ۱ میلیون و ۵۱۸ هزار واحدی در نوسان است و صرافی ملی نرخ دلار را ۳۱۵۰۰ تومان اعلام کرده است! این حجم از ریزش ها در بورس تهران با وجود شیب صعودی بازار ارز و املاک و سایر کالاها، قابل توجیه نیست. بازارگردان های عملکرد مطلوبی ندارند و حقوقی ها در بسیاری از نمادها، در صف اول فروش ایستاده اند. در این وضعیت، فعالان بازار سرمایه انتقاداتی هم به ناظر بازار دارند.

نیما فاضلی مدیر عامل شرکت سبدگردان آسال در این خصوص بیان کرد: اساسا نمی‌توان ریزش‌های بازار را به گردن حقوقی‌ها انداخت؛ چرا که حقوقی‌ها هم دستورالعمل‌هایی دارند که لازم الاجراست و در برخی مجموعه‌ها، حقوقی ناچار به فروش است تا درآمد شناسایی کند. بخشی از فروش‌ها هم توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد و این صندوق‌ها تابع تصمیمات مردم هستند و در شرایطی که درخواست ابطال افزایش یابد، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، (به‌عنوان یک نهاد حقوقی) چاره‌ای جز فروش سهم ندارد کمااینکه در این چند هفته هم درخواست ابطال در صندوق‌های سرمایه گذاری افزایش یافته است.

وی افزود: محدود کردن فروش حقوقی‌ها هم اقدام مناسبی نیست. مشکل فعلی بازار سرمایه ما این است که سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت‌ها را ملزم به تعیین بازارگردان کرد؛ اما خیلی از شرکت‌ها هنوز از این دستورالعمل تمکین نکرده اند. برای مثال سهم‌های زیرمجموعه گروه مالی مسکن یک ماهی است که صف فروش هستند؛ ولی خبری از بازارگردانی در این سهم‌ها نیست! خیلی از شرکت‌های دیگر هم در مورد تعیین بازارگردان ضعیف عمل کرده اند و این انتقاد مستقیما متوجه شرکت‌ها است.

این کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد: هر شرکتی که وارد بازار سرمایه شده، سهامدار عمده داشته و منابعی هم در شرکت وجود دارد که در بانک‌ها سپرده گذاری شده و یا... مثلا شرکت‌های پالایشی منابع نقدی قابل توجهی در بانک‌ها دارند و الان هم امکان حمایت از سهم‌ها در قالب انتشار سهام خزانه و تعیین بازارگردان و... وجود دارد. اما خیلی از شرکت‌ها حمایت جدی از سهم انجام نمی‌دهند.

وی اضافه کرد: عدم حمایت موثر از سهم ها، ناشی از ضعف ناظر بازار نیست و معتقدم اگر شرکت‌ها در این زمینه ضعیف عمل می‌کنند؛ می‌بایست سازمان بورس، شرکت‌هایی را که از دستورالعمل‌ها تمکین نکرده اند به مراجع قضایی معرفی کند و این شرکت‌ها با اعمال فشار از سوی قوه قضائیه و دادگاه ها، ملزم به رعایت دستورالعمل‌ها شوند.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که "آیا سهم‌ها در این شرایط ارزنده هستند یا نه" گفت: بسیاری از سهم‌های بازار با دلار تقریبا ۲۲ هزار تومانی معامله می‌شوند و در این قیمت‌ها ارزنده هستند. البته بعضی سهم‌ها هم با وجود افت قیمت ها، هنوز ارزنده نیستند. اما در این شرایط سرمایه گذاران فارغ از ارزندگی سهم ها، به علت نگرانی نسبت به آینده بازار سرمایه به سرمایه گذاری در بورس خوشبین نیستند. وقت آن رسیده که وعده حمایت از بازار سرمایه با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و بازارگردانی موثر توسط بازارگردان‌های هر سهم، اجرایی گردد. در غیر اینصورت بورس تهران پتانسیل افت بیشتری هم خواهد داشت. (البته ریزش شدیدی برای بورس تهران متصور نیستم)

عناوین برگزیده