تاریخ: ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۱۷
بازدید: ۱۲۸
کد خبر: ۱۵۷۳۸۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
پاشنه آشیلی به ضرر سهامداران:

بازنگری در نحوه اجرای انتقال نمادها به بازار پایین‌تر

می متالز - هر چند انتقال برخی از نمادها به بازار پایین تر جزو قوانین بازار سرمایه بوده اما؛ باید نحوه اجرای این قانون بازنگری شود تا سهامداران متضرر نشوند.
بازنگری در نحوه اجرای انتقال نمادها به بازار پایین‌تر

به گزارش می متالز، طی هفته جاری شرکت فرابورس از جابجایی ۱۳ شرکت در تابلو‌های رنگی بازار پایه خبر داد و علت آن را عدم افشای اطلاعات عنوان کرد.

جابه‌جایی این شرکت‌ها توسط فرابورس موجب شد تا سهامدارن به این موضوع معترض شوند، به گفته سهامداران آن‌ها نباید به دلیل اینکه مدیران شرکت‌ها به وظایف خود عمل نکردند متضرر شوند.

سهامداران معتقدند اگر قرار بر جریمه و یا تنبیهی از سوی فرابورس برای عدم افشای اطلاعات صورت بگیرد باید معطوف مدیران باشد نه اینکه سهامداران متضرر شوند در‌حالی‌که با جابه‌جایی شرکت‌ها فقط سهامداران متضرر می‌شوند و هیچ جریمه‌ای مشمول مدیران شرکت‌ها نمی‌شود در صورتی که سهامداران هیچ تخلفی انجام نداده اند و این عین بی‌عدالتی است.

 

تغییر بازار پایه تاثیری بر نحوه گزارش دهی ندارد

در این باره مسعود بهمنی راد کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: اقداماتی که فرابورس در این باره انجام می‌دهد عمدتا منجر به ضرر و زیان سهامداران می‌شود و تاثیری بر هیات مدیره ندارد و فقط سهامدار با اینگونه تصمیمات تنبیه می‌شود.

وی گفت: سابقه نشان داده تغییر بازار پایه سهم‌ها تاثیری درباره نحوه گزارش‌دهی آن‌ها ندارد و فقط سهامداران متضرر می‌شوند.

کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: فرابورس به جای اینکه در مرحله نخست اقدام به جابجایی شرکت‌ها کنند، مهلتی به هیات مدیره برای افشای اطلاعات بدهند و اگر طی این مدت هیات مدیره اقدام به ارائه اطلاعات نکردند جریمه برای آن‌ها در نظر بگیرند و پس از آن اقدام به جابجایی شرکت‌ها کنند تا حداقل فقط سهامداران متضرر این موضوع نباشند.

 

سهامداران از ناشران افشای اطلاعات را مطالبه کنند!

زهرا زارع، مدیر نظارت بر ناشران بازار پایه فرابورس در این باره اظهار کرد؛ اطلاعیه طبقه‌بندی شرکت‌های درج‌شده در بازار پایه، ۳۰ دی‌ماه ۱۳۹۹ در وب‌سایت فرابورس ایران در اختیار عموم قرار گرفته است.

به گفته وی؛ رتبه‌بندی شرکت‌های بازار پایه بر اساس ماده ۲۱ دستورالعمل پذیرش، عرضه و نقل‌وانتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران (شرکت سهامی عام) صورت گرفته است.

مدیر نظارت بر ناشران بازار پایه فرابورس معتقد است؛ سهامداران شرکت‌های بازار پایه با مطالعه این ماده از دستورالعمل مذکور و بررسی شرایط و سطح افشای اطلاعات شرکت‌ها در سامانه کدال، می‌توانند انتقال و یا عدم انتقال شرکت‌ها را در تابلو‌های رنگی بازار پایه در مواقع رتبه‌بندی تشخیص بدهند.

وی بیان کرد: شرکت‌های بازار پایه ۲ بار در سال، یک‌بار پایان مردادماه و یک‌بار هم پایان دی‌ماه از لحاظ اطلاعاتی که منتشر می‌کنند و به‌موقع بودن انتشار آن، طبقه‌بندی می‌شوند و به منظور رعایت دستورالعمل، طی مقاطعی بلافاصله رتبه‌بندی انجام می‌شود یعنی زمانی که صورت‌های مالی شرکت، عدم اظهارنظر یا اظهارنظر مردود باشد، بلافاصله فرایند انتقال از تابلو‌ها انجام می‌شود.

زارع تصریح کرد: عدم ارائه اطلاعات در زمان‌های تعیین‌شده از سمت اعضای هیات مدیره شرکت‌ها نه تنها تخلف از دستورالعمل افشاست بلکه تخلف از ماده ۴۵ قانون بازار نیز به شمار می‌رود.

مدیر نظارت بر ناشران بازار پایه فرابورس تاکید کرد: سهامداران از ناشران افشای به موقع اطلاعات را مطالبه کنند تا از نزول نماد‌ها در تابلو‌های بازار پایه جلوگیری کنند.

نحوه اطلاع رسانی و برخورد با خاطیان بازنگری شود

مرتضی عباد کارشناس بازار سرمایه درباره انتقادات سهامداران بابت تنزل برخی نماد‌های بازار پایه به بازار پایین‌تر اظهار کرد: اخراج نماد‌ها از یک بازار و تنزل به بازار پایین‌تر به سبب عدم شفافیت در ارائه گزارش‌ها جزو قوانین بازار سرمایه محسوب می‌شود، اما نحوه اجرای این مقررات و برخورد با خاطیان مورد انتقاد است.

به گفته وی؛ همان‌طور که انتظار می‌رود شرکت‌ها در افشای اطلاعات عملکرد خود شفاف باشند، انتظار می‌رود مدیران فرابورس هم قبل از اجرای هر تصمیمی، اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند و از اقدامات ناگهانی که موجب ضرر و زیان سهامداران خرد می‌شود، اجتناب کنند همچنین سهامداران نباید به جای مدیران تنبیه شوند.

عباد تصریح کرد: انتقال نماد‌ها به بازار پایین‌تر، تنبیهی برای سهامداران بوده و بهتر است در چنین مواردی به‌جای توقف و تنزل نماد و... جرائمی برای مدیران متخطی در نظر گرفته شود.

بازنگری در نحوه اجرای انتقال نمادها به بازار پایین‌تر

عناوین برگزیده
واگذاری ۱۷۲ هکتار از اراضی ملی جهت ساخت نیروگاه خورشیدی و تجدیدپذیر به ایرالکو و بهره‌برداری از فاز نخست پروژه ۸۰ مگاواتی مولد اضطراری شرکت آلومینیوم ایران
با حضور سهامداران عمده و اعضای هیات مدیره ایرالکو، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، مدیر امور اراضی استان مرکزی و مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقه‌ای باختر انجام شد؛

واگذاری ۱۷۲ هکتار از اراضی ملی جهت ساخت نیروگاه خورشیدی و تجدیدپذیر به ایرالکو و بهره‌برداری از فاز نخست پروژه ۸۰ مگاواتی مولد اضطراری شرکت آلومینیوم ایران