تاریخ: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۲۹
بازدید: ۲۷۴
کد خبر: ۳۴۶۰۷
سرویس خبر : انرژی
بلومبرگ در گزارشی به آخرین اخبار عدم تمدید معافیت‌های خریداران نفت ایران پرداخته است

سهم خریداران از کیک نفتی ایران

می متالز - دولت ترامپ دیگر به مهلت معافیت‌های خریداران نفت ایران را تمدید نخواهد کرد. این تصمیم به بالا رفتن قیمت نفت در بازار جهانی منجر شده و به موجب آن زیان قابل توجهی در انتظار خریداران عمده نفت کشورمان علی‌الخصوص چین و هند خواهد بود.
سهم خریداران از کیک نفتی ایران

به گزارش می متالز، امروز خبر عدم تمدید معافیت خریداران نفت ایران در روزنامه واشنگتن پست به چاپ رسید. مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد تا امروز تصمیم ایالات متحده مبنی بر قطع معافیت‌های نفتی خریداران نفت ایران را رسانه‌ای کند. معافیت‌های فعلی که شامل کشورهای چین، هند، ژاپن، کره‌جنوبی، ترکیه، ایتالیا، یونان و تایوان می‌شود تا تاریخ 2 ماه می (10 روز دیگر) اعتبار دارند.

دولت ترامپ انتظار دارد کشورهایی همچون عربستان سعودی و امارات متحده عربی به منافع مشترک خود با آمریکا پایبند بوده و با افزایش سطح تولید روزانه خود، خلا نفت ایران در بازار جهانی را پر نمایند.

خریداران نفت ایران چه کشورهایی هستند؟

سهم عمده‌ای از صادرات نفت کشور ما به کشورهای آسیایی تعلق دارد.

در نمودار بالا صادرات روزانه نفت ایران در ماه مارس به کشورهای مقصد به تصویر کشیده شده است. چین با واردات 613 هزار بشکه‌ای بزرگترین خریدار نفت کشورمان محسوب می‌شود. کره‌جنوبی و هند در رده‌های بعدی قرار دارند. با توجه به روابط نزدیک سیاسی ژاپن و کره‌جنوبی به ایالات متحده آمریکا بعید می‌رسد این دو کشور از تحریم‌های آمریکا تخطی کنند. مقصد226 هزار بشکه از صادرات روزانه ایران مشخص نیست. کشورهای اروپایی و سوریه در ماه قبل میلادی خریدی از ایران نداشته‌اند و مجموع واردات نفت آنها از ایران صفر بوده است.

تصمیم عدم تمدید معافیت‌های خریداران نفت ایران را می‌توان پیروزی بزرگی برای جان بولتون مشاور ارشد امنیت ملی تیم ترامپ و سایر نئوکان‌های دولت آمریکا دانست. به اعتقاد بولتون فشار حداکثری آمریکا بر ایران در حضور معافیت‌های نفتی بی‌معنی بود. مایک پمپئو و تیم وزارت خارجه آمریکا ادبیات محتاطانه‌تری داشتند، با این حال آنها نیز عقیده دارند وضعیت عرضه در بازار نفت به شرایطی رسیده است که می‌توان فشار بر صادرات نفت کشورمان را بالا ببرند.

مایک دوبوویتز رئیس بنیان دفاع از دموکراسی و از حامیان تحریم علیه ایران گفته است که بدون به صفر رساندن فروش نفت ایران، اعمال فشار حداکثری بر این کشور غیر ممکن است. به اعتقاد وی با عملی شدن این طرح منابع ارزی کشورمان به شدت کاهش خواهد یافت و اقتصاد ایران بیش از پیش با مشکلات عدیده روبرو خواهد شد.

 دونالد ترامپ در روزهای اخیر با محمد بن‌سلمان ولیعهد سعودی و محمد‌بن‌زاید ولیعهد امارات در تماس بوده و سعی در ترغیب متحدان خود برای افزایش تولید داشته است. از طرف دیگر دولت ترامپ از سمت جمهوری‌خواهان تندرو سنای آمریکا از جمله سناتور تد کروز از تگزاس و تام کاتن از آرکانزاس تحت فشار قرار دارد که در صورت تداوم معافیت‌های نفتی ایران، نامزدی ترامپ توسط این حزب در انتخابات بعدی آمرکا تحت‌الشعاع قرار خواهد گرفت.

عناوین برگزیده