تاریخ: ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۰۵
بازدید: ۲۵۶
کد خبر: ۴۷۱۳۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
برای سه ماه اول سال جاری مشخص شد:

درصد سهام شناور آزاد 328 شرکت بورسی با اوضاع نامساعد بزرگان + جدول کامل

می متالز - آخرین آمار منتشره از درصد سهام شناور آزاد ۳۲۸ شرکت بورسی و مربوط به سه ماه اول سال جدید نشان می دهد هنوز ۱۵۷ شرکت استاندارد ۲۰ درصدی را رعایت نکرده اند و اوضاع 24 شرکت بزرگ نامساعد است.
درصد سهام شناور آزاد 328 شرکت بورسی با اوضاع نامساعد بزرگان + جدول کامل

به گزارش می متالز، جدیدترین درصد سهام شناور آزاد 328 شرکت بورسی و مربوط به سه ماه اول سال نشان می دهد هنوز 157 شرکت استاندارد 20 درصدی را رعایت نکرده اند تا از این مزیت برای کاهش مالیات 2.5 درصدی دیگر استفاده کنند.

این درصد از متغیرهای مهم برای بررسی سهام شرکت ها و از جمله نکات مدنظر سرمایه گذاران در انجام معاملات بوده و در ارزیابی ریسک نقدشوندگی سهام شرکت ها موثر است.

سهام شناور آزاد یا Free Float به تعداد یا درصدی از سهام شرکت‌های بورسی اطلاق می‌شود که در تملک مالکان اصلی و عمده شرکت‌ها نبوده و انتظار معامله آن در آینده‌ای نزدیک وجود دارد.به عبارتی دیگر میزانی از سهام است که در دستان افراد مختلفی از سرمایه‌گذاران بوده که به طور روزانه یا هفتگی داد و ستد می شود.

طبق دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران (مصوب اول دی‌ماه 86 هیئت مدیره سازمان بورس) هر یک از موارد زیر در صورتی که مجموعاً بیش‌تر یا مساوی 5 درصد کل سهام شرکت باشند، جزو سهام شناور تلقی نمی شود: الف- سهام نگه‌داری شده توسط هر یک از سهام‌داران ب- سهام متعلق به سهام‌داران خانوادگی (اقوام نسبی درجه اول از طبقات اول و دوم) ) ج- سهام متعلق به اشخاص حقوقی هم‌گروه با مالکیت مستقیم یا غیر مستقیم.

بیشترین درصد سهام شناور آزاد با رتبه اول "کالا"

براساس این گزارش، شرکت بورس کالا با درصد سهام شناور آزاد 100 درصدی در رتبه اول قرار گرفته و به تنهایی این عنوان را به خود اختصاص داده است.

بانک خاورمیانه، بورس تهران، تامین ماسه ریخته گری و سرامیک های صنعتی اردکان نیز با بیش از 90، 89، 87 و 81 درصد سهام شناور آزاد در رده های دوم تا پنجم ایستاده و نشان از در دسترس بودن سهام برای معامله داده اند.

در ادامه هم شرکت های ماشین سازی نیرومحرکه، قند ثابت خراسان، پارس سرام، ایرکار پارت صنعت، لوله و ماشین سازی، فرآورده های نسوز آذر، کارتن ایران، ایران ارقام، سرمایه گذاری آذربایجان، عمران و توسعه فارس، سرما آفرین، سیمان دورود، پیاذر، صنایع شیمیایی سینا و آذرآب هم با درصد سهام شناور 78 تا 55 درصدی، فهرست 20 شرکت اول و دارنده بالاترین سهام شناور آزاد را تشکیل داده اند.

کمترین درصد سهام شناور

در انتهای جدول و به جز کنتور سازی که از شهریور 95 با توقف نماد روبرو است، شرکت‌ های نوش مازندران، بانک انصار، نساجی بروجرد، سیمان دشتستان، سیمان فارس، گروه صنعتی ملی، فولاد خراسان، پارس سویچ، سالمین، خدمات انفورماتیک، کاشی حافظ، دشت مرغاب، سیمان آرتا اردبیل، سیمان قاین، فولاد امیرکبیر کاشان، سرمایه گذاری شفادارو، سیمان ایلام، پاکشو، سیمان سفید نی ریز و هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس هم با درصد سهام شناور آزاد 8 دهم تا 5.6 درصدی قرار گرفته اند.

اکثر این 20 شرکت دارای کمترین درصد سهام شناور آزاد در اغلب روزهای سال با توقف نماد معاملات مواجه بودند یا سهامداران عمده داشتند که حاضر به عرضه سهام نبودند.

اوضاع نامساعد  24شرکت بزرگ 

بررسی تکمیلی بورس پرس نشان می دهد علاوه بر هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، شرکت های بزرگ دیگری چون سرمایه گذاری امید، کشتیرانی،  سرمایه گذاری توسعه ملی، سیدکو، پالایشگاه های تبریز، بندرعباس و اصفهان، همراه اول، چادرملو و گل گهر، مخابرات ایران، تاپیکو، بانک های اقتصاد نوین، صادرات و سینا، پتروشیمی های جم و فناوران، تپیکو ، پترول، سرمایه گذاری ملی ایران (قدیمی ترین شرکت سرمایه گذاری حاضر دربورس)، پارسان، توسعه معادن و فلزات،  سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی و حفاری شمال با درصدهای کمتر از 20 درصد سهام شناور آزاد، هنوز حداقل استاندارد را رعایت نکرده اند.

جدول کامل درصد سهام شناور آزاد ۳۲۸ شرکت بورسی

منبع: بورس پرس
عناوین برگزیده