
به گزارش میمتالز، این پروژه که با سرمایهگذاری ۳۰۵ میلیون یورو در فاز اول تاکنون اجرا شده، گامی موثر جهت کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و حرکت به سمت تولید انرژیهای تجدیدپذیر محسوب میشود. در این آیین که با حضور وزیر صمت، استاندار اصفهان، معاونین وزارت صمت، نماینده مردم مبارکه در مجلس، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه و سایر مسوولان برگزار شد، مسعود پزشکیان از فولاد مبارکه بابت سرمایهگذاری در احداث بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور قدردانی کرد.
این نیروگاه که قرار است در نهایت به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات برسد، نقش مهمی در تامین انرژی پاک و کاهش فشار بر شبکه سراسری برق کشور ایفا خواهد کرد. فولاد مبارکه که تاکنون بیش از ۲.۳ میلیارد دلار در حوزه محیطزیست سرمایهگذاری کرده، با این پروژه میزان دریافت برق از شبکه ملی را به ۵۰ مگاوات کاهش داده است.
مسعود پزشکیان، در آیین افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه، پیش از صدور فرمان افتتاح نیروگاه، از این شرکت بابت سرمایهگذاری در احداث بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی ایران قدردانی کرد. وی در این رابطه گفت: از آقای علی آبادی، وزیر محترم نیرو و آقای اتابک، وزیر محترم صمت تشکر میکنم، همچنین از مدیران، پیمانکاران و مجموعه فولاد مبارکه که در این پروژه پیش قدم شده و سرمایهگذاری انجام دادند، قدردانی میکنم.
رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت این پروژه در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر کشور، از تلاشهای مجموعه فولاد مبارکه در جهت ایجاد زیرساختهای انرژی پاک کشور تقدیر کرد و گفت: این اقدام در راستای حمایت از صنایع بزرگ کشور و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی صورت گرفته است.
سیدمحمد اتابک، وزیر صمت، در جریان افتتاح این نیروگاه گفت: این طرح باعث افزایش دسترسی به انرژی خواهد شد و فراتر از تولید برق خواهد بود. نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق فولاد مبارکه گامی موثر جهت کاهش وابستگی به سوخت فسیلی، کاهش گازهای گلخانهای و تقویت امنیت انرژی کشور و ساختن آیندهای پاک برای نسلهای بعدی است.
وی با تاکید بر اینکه این پروژه با ظرفیت نهایی ۶۰۰ مگاوات، نمادی از اراده ملی در مسیر توسعه پایدار و بهره گیری از انرژیهای پاک است، گفت: در فاز نخست این پروژه، ظرفیت ۱۲۰ مگاوات ساعت با تلاش مهندسان، کارکنان و مدیران گروه فولاد مبارکه و با همکاری شرکت مهندسی دانشمند و پیمانکار طرح، به بهره برداری میرسد. وزیر صمت بیان کرد: حدود ۴۰درصد تجهیزات این نیروگاه داخلی سازی شده که نشان دهنده توان فنی و مهندسی داخلی کشور است. این پروژه در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده، در استان اصفهان بهره برداری خواهد شد.
اتابک هدف از این طرح را علاوه بر تولید برق، افزایش اشتغال در فولاد مبارکه، کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، کاهش گازهای گلخانهای و تقویت امنیت انرژی کشور دانسته و افزود: این پروژه گامی موثر در ساخت آیندهای پاک و پایدار برای نسلهای آینده است.
او در بخش پایانی سخنان خود از زحمات تمامی افرادی که در طراحی، اجرا و تامین تجهیزات این پروژه نقش داشتند، به ویژه مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، استاندار اصفهان، نمایندگان مجلس، معاونین وزارت و تمامی کارکنان فولاد مبارکه، قدردانی کرد.
سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در آیین بهره برداری از فاز نخست نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی، ضمن قدردانی از حمایتها و همراهیهای وزیر صنعت، معدن و تجارت، به ویژه در ایام جنگ، گفت: پیش از اینکه به موضوع افتتاح پروژه امروز بپردازیم، شایسته است از همکاری مدیران و کارکنان فولاد مبارکه که در ایام جنگ تحمیلی ۱۲روزه همچنان در میدان تولید مجاهدانه فعالیت کردند، قدردانی کنم. مدیران و کارکنانی که تولید پایدار را حفظ کردند. زرندی با تاکید بر اینکه در این ایام راهکارها و راهبردهای متفاوت و متعددی را تعریف و عملیاتی کردند، بیان کرد: اگرچه شرایط سختی بود، اما تجارب بسیار ارزشمندی به دست آوردیم.
او با اشاره بر اینکه فولاد مبارکه به دنبال جهان تراز بودن است، گفت: فولاد مبارکه در همه حوزه ها، به ویژه حوزههای زیستمحیطی، همواره شرکتی مسوولیت پذیر بوده و سرمایهگذاریهای متعددی در این راستا انجام داده است، تا جایی که این شرکت از سنوات گذشته بیش از ۲.۳ میلیارد دلار در این حوزه سرمایهگذاری کرده و تولید فولاد سبز با کمترین میزان کربن را هدف گذاری کرده است و امروز شاهد به بار نشستن یکی دیگر از دستاوردهای این شرکت هستیم.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه صنعت فولاد نیز مانند سایر صنایع کشور در سنوات گذشته با چالشهای انرژی مواجه بوده است، افزود: در طی ۵ سال گذشته نرخ برق صنعت بیش از ۲۸برابر افزایش یافته و در حوزه گاز نیز با افزایش ۲۰برابری مواجه بودهایم. برای ملموس شدن سرمایهگذاریهای فولاد مبارکه در حوزه انرژی باید گفت در حال حاضر دیماند برق فولاد مبارکه حدود ۱۶۱۰ مگاوات است، این در حالی است که میزان دریافت برق فولاد مبارکه از شبکه به ۵۰ مگاوات تقلیل یافته است و شایان ذکر است که اعلام کنیم امروز فولاد مبارکه تقریبا هیچگونه فشار و باری بر شبکه سراسری برق کشور ندارد، چراکه ۸۵۰ مگاوات از برق موردنیاز فولاد مبارکه به صورت خودتامین و از محل سرمایهگذاریهای این شرکت در حوزه تولید انرژی در حال تامین است. ۴۰۰ مگاوات از این میزان انرژی از محل نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه پشتیبانی میشود و تلاش خواهیم کرد ۱۲۰ مگاوات دیگر را نیز تا پایان مهرماه از محل همین نیروگاه خورشیدی وارد مدار کنیم.
به گفته زرندی، برای فاز دوم نیز پست و خط انتقال ۴۰۰ آماده شده و همچنین ترانسهای لازم ساخته شده و ترخیص پنلهای ۱۲۰ مگاوات دوم نیز صورت پذیرفته است. در ادامه نیز در مسیری حرکت میکنیم که در زمان مقرر به بهره برداری ۶۰۰ مگاواتی از این نیروگاه دست یابیم. مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در بخش پایانی سخنان خود از تمامی دست اندرکاران این پروژه به ویژه مدیران سابق و حال حاضر فولاد مبارکه و سایر شرکتهای حاضر در پروژه و همچنین از تمامی مسوولان استانی و کشوری قدردانی و اظهار امیدواری کرد به همین صورت فازهای بعدی نیز در مدار قرار گیرد.
زرندی همچنین در حاشیه آیین افتتاح فاز اول بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور گفت: کل سرمایهگذاری این پروژه ۳۰۵ میلیون یورو بوده و در فاز اول که امروز شاهد بهره برداری از آن هستیم، همچنین برای بخشی از فاز دوم تاکنون حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده است.
او افزود: در این مدت قطعیها و ناترازیهای انرژی چالشهای جدی برای فولاد مبارکه به وجود آورده که امیدواریم با تدابیری که در نظر گرفتهایم، بتوانیم با استفاده از برق خورشیدی به سمت تولید فولاد سبز حرکت کنیم، این اقدامات از استراتژیهای مهم فولاد مبارکه بوده و این دستاوردها مژده خوبی برای مردم کشورمان خواهد بود.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه از استفاده از ظرفیتهای داخلی به عنوان یکی از دیگر مزایای احداث این پروژه یاد کرد و گفت: به همین منظور شرکت ایرانی مپنا به عنوان پیمانکار این نیروگاه انتخاب شده که در حوزه انرژیبرق در کشورمان پیش گام است، این در حالی است که در جلساتی که با شرکت مپنا و متولیان امر داشتهایم، تاکید کردهایم که در فازهای بعدی سهم تجهیزات ایرانی را افزایش دهیم و این راهبرد فرصت خوبی برای صنایع کشورمان است، چرا که استراتژی کشور در حوزه انرژی، حرکت به سمت احداث نیروگاههای خورشیدی و تولید انرژیهای تجدیدپذیر است، از آنجا که امروزه در دنیا تمامی فولادسازان به دنبال تولید فولاد سبز هستند، این استراتژی را به طور جدی پیگیری و اجرایی خواهیم کرد.
زرندی در پایان بیان کرد: این راهبرد برای بخش خصوصی نیز فرصت بسیار مناسبی است تا در حوزه تولید پنلهای خورشیدی و سایر ملزومات این قبیل پروژهها حضور و سرمایهگذاری بیشتری داشته باشند، این موضوعی است که فولاد مبارکه از آن حمایت و استقبال میکند، به همین منظور شرکتهای داخلی را حمایت کردهایم و همان گونه که تاکید کردیم در فازهای بعدی نیز سهم بیشتری به حضور شرکتهای داخلی خواهیم داد تا آنها نیز بتوانند با حضور پررنگ تری به اشتغالزایی داخلی و توسعه دانش فنی کشور در این حوزه کمک کنند.
گفتنی است در جریان افتتاح این نیروگاه، سیدمحمد اتابک وزیر صمت و هیات همراه، به اتفاق مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان، زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی، سعید زرندی مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، مدیرکل صمت اصفهان، معاونان استاندار و جمعی از معاونان و مدیران فولاد مبارکه از بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور بازدید کردند. این پروژه که با هدف کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و حرکت به سمت انرژیهای پاک و تجدیدپذیر اجرا شده، نقش مهمی در توسعه پایدار و حفظ محیطزیست کشور ایفا خواهد کرد.
منبع: دنیای اقتصاد