
به گزارش میمتالز، سیدامیر طباطباییان، مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه گفت: تولید برق در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور ما پیش از اجرای این پروژه بهاندازه یک درصد برق کل کشور و به عبارت دیگر، دیگر بسیار کم و ضعیف بوده است؛ این در حالی است که این میزان تولید برای کشوری مانند ایران که ظرفیت تولید برق خورشیدی بسیار زیادی دارد و هر سال نیز به دلایل مختلف با کمبود و ناترازی انرژی مواجه است اساساً زیبنده نیست.
مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه تأکید کرد: نکته حائز اهمیت این است که فولاد مبارکه با برنامهریزی و سرمایهگذاری برای تأمین ۶۰۰ مگاوات از برق مورد نیاز خود بر اساس انرژی خورشیدی که از پاکترین انواع انرژیهاست، به عنوان اولین شرکت، احداث نیروگاههای بزرگمقیاس خورشیدی بهصورت متمرکز را در کشور آغاز کرد. اگرچه ایجاد چنین مرکزی با چنین حجم تولید انرژی خورشیدی شاید از نظر برخی مسوولان و افراد هنگام گرفتن مجوز و پروانه ساخت نیروگاه، شوخی محسوب میشد و این پروژه را جدی نمیگرفتند، اما خوشبختانه با سرمایهگذاری مناسب فولاد مبارکه و استفاده از توان و تخصص کارشناسان داخلی و متخصصان این حوزه پای کار ایستادیم و امروز شاهد نتایج درخشان آن هستیم.
وی در تشریح روند عملیات احداث و بهرهبرداری این نیروگاه اظهار داشت: از سال ۱۴۰۳ بخشهای اولیه این نیروگاه به ظرفیت ۲۰ و ۴۰ مگاوات در زمانهای مختلف مورد بهرهبرداری قرار گرفته است و امروز خوشحالیم که ۱۲۰ مگاوات از برق تولیدی این نیروگاه در مدار تولید مورداستفاده قرار گرفته است.
به گفته طباطباییان، با این میزان ظرفیت انرژی خورشیدی تولیدی و بهکارگیری آن در بخش صنعت، باید اذعان داشته باشیم که مقدار انرژی تجدیدپذیر بهکار گرفتهشده در فولاد مبارکه امروز فراتر از میزان تکلیف شده به شرکت است.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید فولاد مبارکه را خطشکن احداث نیروگاههای خورشیدی بزرگمقیاس در کشور دانست ادامه داد: یکی دیگر از نتایج ورود فولاد مبارکه به تولید انرژی سبز این است که پس از فولاد مبارکه بسیاری از شرکتها و سرمایهگذاران دیگر نیز ترغیب شدند تا در این حوزه ورود و سرمایهگذاری کنند و برق مورد نیاز خود را از طریق برق خورشیدی یا همان انرژی تجدیدپذیر تأمین نمایند؛ بنابراین جای خوشحالی است که در کشور ما ظرفیت بالایی برای تأمین انرژی از طریق برق خورشیدی وجود دارد.
مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه با تأکید بر اینکه در حال حاضر نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه در شرق کشور بزرگترین نیروگاه خورشیدی متمرکز در کشور است گفت: پس از این ۱۲۰ مگاوات که در حال حاضر در مدار قرار گرفته است، فازهای دوم، سوم، چهارم و پنجم این پروژه نیز قرار است تا تکمیل ظرفیت ۶۰۰ مگاوات تا سال ۱۴۰۵ پس از خرید و نصب تجهیزات وارد مدار گردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مختصات فنی این پروژه گفت: نکته بارز و حائز اهمیت در این زمینه این است که این نیروگاه مجهز به جهتیاب و ردیاب نور خورشید است. این فناوری کمک میکند که بیشترین میزان بهرهوری و تولید انرژی برق خورشیدی را در نیروگاه مذکور شاهد باشیم. ضمن اینکه به دلیل استفاده از آخرین تکنولوژیهای روز دنیا و پیشرفتهترین رباتها در این پروژه، فرآیند تمیزکاری پنلهای خورشیدی با بالاترین کیفیت و صرف کمترین هزینه انجام میشود و این موضوع میتواند در کاهش هزینههای تولید انرژی پاک نیز مؤثر باشد.
طباطباییان با تأکید بر اهمیت تولید کمترین میزان کربن در فرآیند تولید خاطرنشان کرد: بهرهبرداری از این نیروگاه سهم تولید کربن یا رد پای کربن را نیز در محصولات فولادی بهشدت کاهش میدهد تا جایی که با استفاده از این فرآیند، سالانه شاهد کاهش حدود ۶۰۰ هزار تن دیاکسیدکربن هستیم. موضوعی که گام دیگری است در مسیر تعهدات فولاد مبارکه در زمینه کاهش حداکثری آلایندههای زیستمحیطی و کربن. وی گفت: با در مدار قرار گرفتن این میزان انرژی خورشیدی در شبکه برق کشور معادل ۳۰ تا ۴۰ درصد به ظرفیت تولید انرژی خورشیدی کشور افزوده میشود و میتوانیم امیدوار باشیم که با احداث سایر نیروگاههای خورشیدی در اقصینقاط کشور توسط سایر شرکتها و سرمایهگذاران، بهزودی سهم بیشتری از تولید برق کشور از طریق انرژی تجدیدپذیر و پاک تأمین شود.