
به گزارش میمتالز، ایمان مکوندی، سرپرست تعمیرگاه ریختهگری مداوم شرکت فولاد و نورد سبا، با اعلام این خبر گفت: همکاران خلاق تعمیرگاه ریختهگری این شرکت در سایه الطاف الهی و در جهت تحقق شعار «هر نفر یک گام روبهجلو»، با انجام سلسله اقداماتی ارزشآفرین، موفق به ثبت رکوردهای قابلتوجهی در افزایش عمر بهینه سگمنتهای ماشینهای ریختهگری شدند.
وی با بیان اینکه این دستاورد ارزشمند نتیجه اتحاد، همدلی و غیرت سازمانی است که با هدف استفاده حداکثری از ظرفیتهای انرژی موجود حاصل شده است، افزود: راهبرد بهبود مستمر در حوزه افزایش بهرهوری نیروی انسانی و تجهیزاتی، حلقه گمشده در کسب دستاوردها و رکوردهای تولیدی بود. با انجام این بهبود و در راستای همین راهبرد، زمانهای در اختیار تولید در واحد ریختهگری افزایش یافت و مسیر دستیابی به رکوردهای بالاتر تولید در ماههای بدون محدودیت انرژی هموار شد.
مکوندی تأکید کرد: تعمیرگاه ریختهگری همواره، ارتقای بهرهوری مداوم در سه مؤلفۀ نیروی انسانی، تجهیزاتی و فرآیندی را دنبال کرده و در این خصوص، چشمانداز سهسالهای منطبق بر استراتژی کلان شرکت تدوین شده است. از جمله رموز کسب این دستاورد میتوان به ثبت و تحلیل کلیه فعالیتها در سیستم مدیریت سگمنت EIS، آسیبشناسی مداوم، تحلیل خرابیها، پیشبینی و کنترل مستمر قطعات یدکی اشاره کرد.
وی همکاری هوشمندانه همه بخشهای ریختهگری، دفاتر فنی تعمیرات و تولید را از جمله نقاط قوت این موفقیت عنوان کرد.
محمدرضا قاضی زاهدی، کارشناس تعمیرات مکانیک ریختهگری نیز در همین زمینه گفت: سگمنتهای ریختهگری رکن اصلی در ماشینهای ریختهگری پیوسته و فرآیند تولید فولاد به شمار میروند و نقش تعیینکنندهای در کمیت و کیفیت فولاد تولیدی دارند. بر همین اساس در تعمیرگاه ریختهگری فولاد سبا، با تحلیل ریشهای مشکلات سگمنتها مجموعهای از اقدامات پیشگیرانه و پیشبینانه جهت افزایش قابلیت اعتماد آنها اجرا شد.
وی افزود: بهینهسازی سیستم پوستهشور و وضعیت نازلهای خنککاری، بررسی لوپهای آبوهوا با همکاری واحد تعمیرات موجب افزایش عمر سگمنت از ۱۵ به ۴۱ روز شد و رکورد ۷۵ روز را نیز در سال گذشته ثبت کرد. همچنین در فروردینماه سال جاری عمر سگمنت ۳ ماشین ۲ به رکورد ۱۰۸ روز افزایش یافت که نقش مهمی در ثبت رکوردهای ماهانه فولاد سبا ایفا کرد.
مجید ملکی، کارشناس تعمیرات مکانیک ریختهگری نیز با اشاره اقدامات انجامشده در حوزه بهینهسازی تأمین سیالات ورودی به سگمنت اظهار کرد: در این پروژه با بررسی و بهبود لوپهای تأمین آب در سگمنتها و اِلمانهایی نظیر ولو و فلومتر جریان آب در لوپهای ۱۳ و ۱۶ و همچنین ۱۹ و ۲۰ تحت کنترل درآمد و در پی آن سلامت و عمر کاری رولها در سگمنتهای پاییندست ماشین به میزان دو برابر ارتقا یافت. همچنین مصرف آب بهینهسازی و از اتلاف آن جلوگیری شد.
وحید نیری، تکنسین تعمیرات و غلتک هم افزود: افزایش عمر سگمنتها حاصل مهندسی مکانیک و بهینهسازی فرآیندهای عملیاتی است. از جمله پروژههای شاخص در این زمینه میتوان به مانیتورینگ تجهیزات مبتنی بر دادههای تعمیراتی قبلی تجهیزات، پیشبینی خرابیها، حذف فعالیتهای بدون ارزشافزوده و تمرکز روی کیفیت سگمنتها و تشکیل جلسات تخصصی کنترل فرآیند تعمیراتی اشاره کرد. نکته حائز اهمیت این است که برای حفظ این دستاورد، بازآموزی دستورالعملهای تعمیراتی، افزایش بهرهوری و کنترل کیفی قطعات یدکی ورودی به کارگاه در دستور کار قرار گرفته است.
مهدی نادی نجفآبادی، فورمن تعمیرگاه ریختهگری مداوم نیز اظهار کرد: در راستای شعار یک گام روبهجلو موفق به افزایش راندمان سگمنتها شدیم. طراحی و نصب سیستم پوستهشور و نازل اختصاصی پوستهشویی با فناوری همپوشانی پاشش نازلها برای حذف پوستههای اکسیدی از شاسی سگمنتها در ماشین ریختهگری از جمله اقدامات مهم این پروژه بود.
وی ادامه داد: برای حفظ و ارتقای این دستاورد، باید چالشهایی نظیر کمبود زمان برای سرویس بولتها و واترباکسها، ریختن پودر باقیمانده و رفع پوستهها و کلوخهها در میان سکوئنسها و کالیبره کردن دقیق سگمنتها پس از مونتاژ مورد توجه قرار گیرد.
ناصر ذبیحیریزی، فورمن تعمیرگاه ریختهگری مداوم نیز با اشاره به اقدامات اساسی در این مسیر گفت: دمونتاژ و اندازهگیری ابعادی رولیکهای سگمنتها و ثبت کلیه مشاهدات در چکلیستهای دستی و سیستمی، برنامهریزی ارسال شاسیهای سگمنتها به تعمیرگاه مرکزی بر اساس تعداد ذوب، کنترلهای دورهای استند تنظیمات توسط گروه اندازهگیری با کمک دوربین لیزرتراکینگ و سرویس کامل تمامی انکودرهای سیلندرها از جمله اقدامات کلیدی در این حوزه بوده است.
وی تأکید کرد: کنترل دقیق شاسی ماشین ریختهگری، تنظیم همزمان نشیمنگاه سگمنتها و تعویض بهموقع قطعات معیوب فلاشینگ مسیرهای آبوهوای واترباکسها و همچنین کنترل سلامت بازوییها از دیگر عوامل اثرگذار در افزایش عمر این سگمنتها محسوب میشود.
علیرضا پورحلاجی دیگر فورمن تعمیرگاه ریختهگری مداوم نیز با اشاره به تأثیر این دستاورد در تحقق رکوردهای تولید فروردین و اردیبهشتماه سال جاری خاطرنشان کرد: اقدامات انجامشده، علاوه بر افزایش عمر سگمنتها، کاهش هزینه و کاهش تأثیر ناترازیهای انرژی را نیز در پی داشته است.
وی در ادامه افزود: از جمله اقدامات اصلاحی انجامشده میتوان به تأمین تیوبهای استاندارد، حذف اتصالات پرسی، استفاده از اتصالات یکپارچه، تست فشار هیدرولیک و گریس، بومیسازی فیدرهای گیریس، کنترل دقیق نازلها و اصلاح طرح تلسکوپیهای برای جلوگیری از نشتی اشاره کرد.
منبع: فولاد مبارکه اصفهان