به گزارش می متالز، چنانچه آمار معاملات ماهانه در بورس کالای ایران طی ماههای اخیر با سال گذشته مورد مقایسه قرار گیرد، مشخص میشود که میزان آن در سال جاری به نصف و حتی کمتر رسیده است و این موضوع نشاندهنده مصرف و تقاضای موجود در بازار نیست.
بهای آلومینیوم طی ماههای اخیر دچار نوسانات شدید شده است؛ بهطوری که از ابتدای سال جاری میلادی قیمت این فلز از یک هزار و ۸۰۰ دلار در هر تن به بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ دلار در هر تن در ماههای اخیر رسیده بود. اما همین قیمت نیز پایداری چندانی از خود نشان نمیداد و بعضا نوساناتی در آن رخ میداد. بهطوری که طی یکی دو هفته گذشته بهای آلومینیوم با افت شدید مواجه شد و به کمتر از ۲ هزار دلار در هر تن رسید. اما باز هم شاهد افزایش قیمت این فلز بودیم و در عرض یک هفته مجددا قیمت آلومینیوم به بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ دلار در هر تن بازگشت. بهدلیل وقوع این نوسانات در بازار، آلومینیوم به یکی از غیر قابل پیشبینیترین فلزات تبدیل شده است و کمتر با معادلات تحلیلگران در سطح جهان سازگاری نشان میدهد.
برخلاف بازارهای جهانی، بازارهای ایران در مورد آلومینیوم تغییر چندانی نکرده است و روال قبلی در بازار ادامه یافته است؛ بهطوری که همچون ماههای اخیر، شرکت آلومینیوم المهدیـهرمزال شمش آلومینیوم خود را در بورس کالا عرضه نمیکند و به عرضه آن در بازار آزاد میپردازد؛ شرکت آلومینیوم ایران نیز عرضه خود را در بورس محدود کرده است و با توجه برنامههای صادراتی از پیش اعلام شده، قادر نیست عمده عرضه خود را در بورس کالا ارایه دهد. این در حالی است که تقاضای محصولات مختلف آلومینیومی در بورس کالا بهشدت افزایش یافته و اکنون بیش از هر زمان دیگری تقاضا برای محصولات آلومینیومی در بورس کالا وجود دارد که پیش از این سابقه نداشته است. البته یکی از عوامل اصلی رغبت خریداران به بورس کالا تفاوت قیمت میان بازار آزاد و بورس است که باعث شده تقاضای آلومینیوم در بورس کالا زیاد شود.
نمودار حاکی از آن است که طی آذر ماه سال جاری بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات آلومینیومی در بورس کالای ایران از سوی شرکت ایرالکو عرضه شد که در مقابل آن ۱۲ هزار و ۸۰۰ تن تقاضا وجود داشت. اما در نهایت بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ تن از این محصولات مورد معامله قرار گرفتند. در همین حال یک هزار و ۵۰۰ تن بیلت در بورس کالا عرضه شد که تقاضایی در حدود یک هزار و ۷۰۰ تن داشت و یک هزار و ۲۰۰ تن از این محصول به فروش رفت. شمش آلومینیوم نیز دیگر محصولی بود که به میزان ۳ هزار تن عرضه شد که تقاضایی در حدود ۱۱ هزار تن داشت و در نهایت نیز همان ۳ هزار تن معامله شد. شمش آلیاژی نیز به میزان ۲۰ تن عرضه شد که در مواجهه با همین میزان تقاضا به فروش رفت.