به گزارش می متالز، از این رو میتوان گفت که عمده نیاز این کشور به آلومینیوم اولیه از محل واردات تأمین میشود. میانگین حجم صادرات محصولات کارنشده خالص آلومینیومی ترکیه طی 10 سال گذشته، رقم اندک 24 هزار تن را نشان میدهد.
با وجود اینکه ترکیه یکی از کشورهای مهم مصرفکننده آلومینیوم در منطقه خاورمیانه محسوب میشود، صنعت بالادستی آلومینیوم در این کشور آن چنان که باید توسعه نیافته است. یکی از دلایل مهم عدم توسعه بخش بالادستی از زنجیره تأمین صنعت آلومینیوم این کشور را میتوان مربوط به هزینههای بالای تأمین برق این کشور دانست که بهعنوان عامل محدودکنندهای برای توسعه صنایع انرژیبری همچون آلومینیوم در این کشور عمل کرده است. براساس اطلاعات سازمان زمین شناسی ایالات متحده آمریکا، ظرفیت تولید آلومینیوم اولیه ترکیه حدود 70 هزار تن عنوان شده است که این ظرفیت تنها حدود 5 درصد از مصرف آلومینیوم آن را تأمین میکند. از این رو میتوان گفت که عمده نیاز این کشور به آلومینیوم اولیه از محل واردات تأمین میشود.
هر چند که بخشهای بالادستی صنعت آلومینیوم در ترکیه آن چنان که باید توسعه نیافته است، ولی با این وجود بخشهای پاییندستی این صنعت در این کشور توسعه خوبی را پشت سر گذاشته است. از جمله این موارد میتوان به ظرفیتهای شکل گرفته در این کشور برای تولید انواع محصولات آلومینیومی کارنشده از منابع ثانویه (قراضه) اشاره کرد. هر چند که عمده تولیدات این محصولات از چنین واحدهایی که به تولید شمشهای ثانویه آلومینیومی میپردازند، بهصورت آلیاژی است، اما همین امر سبب شده تا بازار محصولات خالص آلومینیومی تولید داخل، تا حدی محدود شود و مازاد عرضه داخلی آن به بازارهای خارجی صادر شود.
در پی این امر، همانطور که در نمودار 1 نیز مشاهده میشود، حجم صادرات این محصولات از ترکیه طی 10 سال گذشته با فراز و فرودهایی همراه بوده است. با این حال، بهطور کلی حجم صادرات این محصولات روندی نزولی را طی کرده است و بهطور متوسط طی 10 سال گذشته، حجم صادرات محصولات کارنشده خالص آلومینیومی ترکیه در هر سال حدود 18 درصد افت داشته است. این افت در صادرات این محصولات ناشی از کاهش عرضه داخلی در کنار بالا رفتن مقدار مصرف آن در بازار این کشور است.
میانگین حجم صادرات محصولات کارنشده خالص آلومینیومی ترکیه طی 10 سال گذشته، رقم 24 هزار تن را نشان میدهد. با توجه به نمودار 1، طی این دوره، بیشینه مقدار صادرات گزارش شده از این محصولات در سال 2010، با رقمی نزدیک به 45 هزار تن و کمینه آن در سال 2015، با رقمی حدودا معادل 4 هزار تن بوده است.
همانطور که در نمودار 1 نشان داده شده است، به غیر از سالهای 2010، 2012 و 2016، در مابقی سالها حجم صادرات محصولات خالص آلومینیومی ترکیه افزایش محسوسی نداشته است. میزان رشد صادرات در سالهای 2012 و 2010 بهترتیب برابر با 229 و 106 درصد بوده است.