تاریخ: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۵۰
بازدید: ۲۳۴
کد خبر: ۱۰۴۰۶۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در بررسی عملکرد شرکت‌های معدنی مطرح شد:

توسعه استانی با رشد مسوولیت اجتماعی معدنکاران

می متالز - مسوولیت اجتماعی معدنکاری اشاره به اقدامات شرکت‌های معدنی برای بهبود شرایط زندگی اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی ذی‌نفعان با هدف کاهش آثار منفی معدنکاری دارد.
توسعه استانی با رشد مسوولیت اجتماعی معدنکاران

به گزارش می متالز، برای اینکه توسعه‌پایدار به بخشی از رویکرد و استراتژی اصلی شرکت‌های معدنی تبدیل شود لازم است مسوولیت اجتماعی در بالاترین سطح موردتوجه شرکت‌ها قرار بگیرد.

۵ رکن اصلی مسوولیت اجتماعی شرکت‌ها شامل توجه به محیط کار، بازار وصنعت، محیط‌زیست، جامعه و کشور، راهبری و فرآیندها است که در نتیجه آن شرکت‌ها می‌توانند به توسعه پایدار که هدف نهایی است دست پیدا کنند.

 

گل‌گهر پاسخگوی نیازها

جمشید ملارحمان، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با اشاره به موقعیت شهرستان سیرجان و نقش این شرکت در توسعه مسوولیت اجتماعی اظهار کرد: شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در منطقه‌ای واقع شده که ازنظر امکانات رفاهی و اجتماعی محدودیت‌های جدی دارد.

ظرفیت‌های شهرستان سیرجان توان پاسخگویی به نیازهای رو به رشد حاصل از توسعه منطقه را ندارد؛ بنابراین شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر و سایر شرکت‌های منطقه ملزم هستند که در توسعه منطقه نقش کلیدی ایفا کنند.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با بیان اینکه توسعه کسب‌وکار به‌دلیل وسعت گل‌گهر در منطقه، انتظار مردم را برای توجه به مسوولیت اجتماعی ازسوی گل‌گهر بسیار افزایش داده، اظهار کرد: توسعه مسوولیت اجتماعی ازسوی شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر همواره از استراتژی‌های این شرکت بوده است. ما سعی کرده‌ایم اقدامات لازم در راستای توسعه مسوولیت‌های اجتماعی را اولویت‌بندی کنیم.

در این روند به توسعه شهرستان سیرجان و استان کرمان توجه و تلاش کرده‌ایم در برنامه‌های‌مان هماهنگی‌های لازم را لحاظ کنیم. ملارحمان تاکید کرد: نقش شرکت صنعتی و معدنی گل‌گهر در توسعه خدمات، تامین سرمایه موردنیاز برای توسعه زیرساخت‌ها و حمایت از ارائه اقتصادی آنها است. تداوم رشد گل‌گهر در آینده، علاوه بر توجه به توسعه ظرفیت‌های منطقه، مستلزم داشتن رویکردی فعال و ورود به حوزه‌های جدید است. مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با بیان اینکه ایفای نقش مسوولیت اجتماعی از مهم‌ترین برنامه‌های گل‌گهر است، اظهار کرد: این مهم تاکنون در بالاترین سطح کیفی در حوزه‌های درمانی، فرهنگی و ورزشی اجرایی شده است؛ به‌طور مثال می‌توان به پروژه بیمارستان تخصصی گل‌گهر سیرجان اشاره کرد.

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در راستای اجرای مسزولیت اجتماعی خود و باهدف احساس مسوولیت برای درمان شهروندان، ارتقای سطح کیفی خدمات در بخش درمان، رفع نیازها و کمبودهای درمانی شهرستان سیرجان و براساس نیازسنجی انجام‌شده در همکاری و مشورت با متخصصان و مدیران بخش درمان، اقدام به ساخت بیمارستان تخصصی کرده است.

ملارحمان ادامه داد: در اجرای پروژه بیمارستان تخصصی گل‌گهر سیرجان چند فاز اجرایی دیده شده که می‌توان از خرید زمین، تهیه نقشه، احداث ساختمان و تاسیسات برقی و مکانیکی، تهیه لیست، اخذ مجوزها، خرید و نصب تجهیزات پزشکی، جذب و تامین نیروی انسانی و درنهایت راه‌اندازی و بهره‌برداری نام برد. وی در پایان ابراز امیدواری کرد که شرکت گل‌گهر با تحقق سیاست‌های کلان مورد اشاره در این بخش، زمینه پایدار برای رشد و بالندگی بیش‌ازپیش منطقه را فراهم کند.

 

خلق ارزش پایدار

محمدحسین قائمی‌راد، معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر امور شرکت‌های هلدینگ «ومعادن» در پاسخ به این پرسش که مسوولیت اجتماعی به چه معناست، اظهار کرد: مسوولیت اجتماعی (Corporate social responsibility) نه‌تنها به‌معنای برآوردن انتظارات حقوقی است بلکه به‌معنای فراتر رفتن از سرمایه‌گذاری بیشتر در سرمایه انسانی، محیط‌زیست و رابطه با ذی‌نفعان است؛ بنابراین از شرکت‌های دارای مسوولیت اجتماعی انتظار می‌رود دغدغه‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی خود را با استراتژی‌هایتجاری و فعالیت‌های خود تلفیق کنند.

قائمی‌راد اظهار کرد: مسوولیت اجتماعی شرکتی در صنایع مختلف به اقدامات داوطلبانه شرکت‌های صنعتی به‌منظور توسعه شرایط زندگی اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیستی ذی‌نفعان به‌ویژه جوامع محلی با هدف کاهش آثار منفی اشاره دارد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر امور شرکت‌های هلدینگ «ومعادن» با بیان اینکه اقدامات داوطلبانه فراتر از تعهدات، قراردادها و تفاهمنامه‌های قانونی است، ادامه داد: از مزایای فعالیت‌های مسوولیت اجتماعی (CSR) شرکت‌ها می‌توان به افزایش اعتبار شرکت و دستیابی به توسعه پایدار اشاره کرد. در این روند پیاده‌سازی درست مسوولیت اجتماعی شرکتی منجر به خلق ارزش پایدار، مدیریت برند سازمانی و مدیریت ریسک ذی‌نفعان می‌شود.

قائمی‌راد با بیان اینکه تلاش‌هایی ازسوی برخی شرکت‌ها در حوزه مسوولیت‌های اجتماعی در کشور انجام شده، خاطرنشان کرد: باتوجه به همه‌گیر شدن این مفهوم در جهان، وقت آن رسیده که سازمان‌های بزرگ در کشور به این مقوله مهم که هم می‌تواند باعث سودآوری سازمان شود و هم به جامعه سود برساند، توجه بیشتری کنند.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر امور شرکت‌های هلدینگ «ومعادن» با اشاره به اقدامات این هلدینگ در زمینه رشد مسوولیت اجتماعی اظهار کرد: کمیته مسوولیت اجتماعی هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با هدف اجتماعی کردن بنگاه اقتصادی و خلق ارزش مشترک میان سازمان‌ها و جامعه در حال شکل‌گیری است.

او بیان کرد: آیین‌نامه این کمیته باهدف صیانت از حقوق تمامی ذی‌نفعان سازمان تدوین شده و در آن اصول اصلی کمیته به‌گونه‌ای به‌کار رفته که ارزش‌های اجتماعی حاصل از فعالیت بنگاه اقتصادی بهینه و حداکثر شود.

او تاکید کرد: هدف این است که چرخه تدارکات سازمان‌ها در خدمت توسعه اجتماعی، زیست‌محیطی و اقتصادی شهروندان قرار گیرد. قائمی‌راد در بیان اصول اصلی مسوولیت اجتماعی در هلدینگ توسعه معادن و فلزات به محورهای پاسخگویی، احترام به حقوق انسانی، احترام و توجه به اجرای قانون، احترام و توجه به منافع سهامداران، شفاف‌سازی فعالیت‌های سازمان، رفتار اخلاقی، صیانت از محیط‌زیست، تعامل موثر با نهادهای اجتماعی و احترام و توجه به هنجارهای بین‌الملل اشاره کرد.

او تاکید کرد: کمیته مسوولیت اجتماعی هلدینگ موظف است بر عملکرد شرکت‌های تابع در جهت رعایت اصول نه‌گانه مذکور نظارت داشته باشد. توصیه‌های ارائه‌شده ازسوی این کمیته درچرخه فعالیت‌های هلدینگ به‌کار گرفته و درنهایت هزینه‌های ناشی از مسوولیت اجتماعی در گروه مدیریت می‌شود.

عناوین برگزیده