تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۵۴
بازدید: ۱۹۱
کد خبر: ۱۰۴۸۱۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
سخنان منتخبان مجلس یازدهم در دیدار با فعالان حوزه صنعت و معدن؛

مصری: سلاطین اقتصادی موجب ضربه به تولید شده‌اند/ رضاخواه: فساد یکی از ابعاد پنهان صنایع کشور است

می متالز - نشست هم اندیشی منتخبان مجلس یازدهم و نمایندگان گروه‌های صنعتی با حضور برخی از نمایندگان فعال در حوزه اقتصاد و صنعت و همچنین نمایندگان حوزه صنعت و معدن برگزار شد.
مصری: سلاطین اقتصادی موجب ضربه به تولید شده‌اند/ رضاخواه: فساد یکی از ابعاد پنهان صنایع کشور است

به گزارش می متالز، روز گذشته نشست هم‌اندیشی منتخبان مجلس یازدهم با فعالان حوزه صنعت و معدن برگزار شد. این نشست به دعوت مراکزی مانند اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی تهران، خانه صنعت معدن و تجارت ایران، خانه صنعت معدن و تجارت جوانان ایران، انجمن مدیران صنایع، خانه صنعت و معدن استان تهران و انجمن سازندگان قطعات خودرو برگزار شد. در این نشست برخی از منتخبان مجلس یازدهم و برخی از نمایندگان اتاق بازرگانی کشاورزی، صنایع و معادن و خانه صنعت و معدن و سایر گروه‌های صنعتی به ایراد سخنرانی حول موضوع سیاست‌ها و مشکلات صنعتی و تولیدی پرداختند.

رسولی‌نژاد: نیازمند کمیسیون مشترک صنعت و معدن بین نمایندگان و فعالان صنعت هستیم

سید احمد رسولی نژاد منتخب مردم فیروزکوه و دماوند در مجلس یازدهم در سخنانی گفت: در مجلس به کمیسیون اقتصادی و کمیسیون صنایع و معادن قدرتمند نیاز داریم. همچنین نیازمند کمیسیون مشترک صنعت و معدن بین نمایندگان و فعالان صنعت هستیم تا بتوانیم در قالب این کمیسیون جلساتی را ماهانه یا فصلی به صورت مشترک بین نمایندگان آن‌ها برگزار کنیم. این جلسات به نزدیک شدن فکر‌ها و تبادل نظرات کمک بسیاری می‌کند.

وی ادامه داد: مهمترین مشکلی که در کشور در حوزه قانون‌گذاری داریم، نظارت بر اجرای قوانین است و این موضوع باید تقویت شود. در حال حاضر مشکل قانونی نداریم.

مصری: سلاطین اقتصادی موجب ضربه به تولید شده‌اند

عبدالرضا مصری عضو کمیسیون حمایت از تولید درباره اهمیت حمایت از واحدهای صنعتی گفت: خواهش می‌کنم صنعتگران قوانین مزاحم را پیش از تشکیل مجلس جدید به ما ارائه کنند. درحال حاضر سوالی وجود دارد که در کشور ما تولید مهم است یا تأمین؟ یک سرمایه‌گذار اگر به دنبال به دنبال سرمایه‌گذاری باشد در چه حوزه‌ای وارد می‌شود؟ به طور قطع در شرایط فعلی حوزه تأمین جذابیت بیشتری برای سرمایه‌گذاران دارد.

وی درباره عوامل مزاحم تولید گفت: در تولید بیش از ۲۰ متغیر مانند مالیات و سرمایه و... وجود دارد. برخی از متغیر‌ها هم مزاحم تولید هستند که واردات و قاچاق از متغیرهای مزاحم در زمینه تولید هستند. متاسفانه سلاطینی مانند سلطان شکر و سلطان سکه در کشور ایجاد شده‌اند که موجب شده تولید ضربه اساسی بخورد به همین خاطر نیازمند اجرای راهکارهایی هستیم که مشکلات و معضلات را برطرف کنیم.

موسوی لارگانی: اولین رسالت مجلس توقف تولید قوانین موازی است

سید ناصر موسوی لارگانی نماینده منتخب مردم فلاورجان به رسالت مجلس برای رفع مشکلات معیشت مردم اشاره کرد و گفت: معیشت و اشتغال مردم یکی از مشکلات اساسی کشور است که نیازمند تدبیری قوی است. رسالت مجلس اولا توقف تولید قانون است زیرا تداوم وضع فعلی موجب افزایش قوانین موازی می‌شود. نظارت بر اجرای قوانین وظیفه دوم مجلس است که باید به صورت جدی پیگیر شود. متاسفانه در دوره‌های اخیر مجلس نظارت تقریبا به صفر رسیده است.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که صنعتگران با آن روبرو هستند، قانون بانکداری و مشکلات بانکی است. بانک‌ها متاسفانه به مافیا تبدیل شده‌اند. در قانون رفع موانع تولید بانک‌ها را مکلف شده‌اند تا از بنگاهداری خارج بشوند.

رضاخواه: فساد یکی از ابعاد پنهان صنایع کشور است

مجتبی رضاخواه نماینده منتخب مردم تهران و استاد دانشگاه درباره اهمیت مبارزه با فساد برای حمایت از تولید گفت: باید مشکلات اقتصادی و صنعتی را به صورت همه‌جانبه ببینیم. فساد یکی از ابعاد پنهان صنایع کشور است. به طور مثال در صنایع خودروسازی شرکت‌ها به صورت انحصاری سهام خود را خریداری کرده‌اند و سهام چرخه‌ای ایجاد کرده‌اند که برای حل مشکلات اقتصادی و تولیدی خودروسازی‌ها باید این فساد‌ها شکسته شود.
وی درباره لزوم استفاده از فناوری‌های روز دنیا در صنایع گفت: در کشورهای پیشرفته با استفاده از فناوری‌های روز توانسته‌اند بهره‌وری صنایع‌شان را افزایش دهند. در کشور ما در حال حاضر صنایع معدنی به صورت کاملا سنتی اداره می‌شوند که باید به سمت فناوری‌ها و ای تی بروند تا بهروزی شان افزایش پیدا کند.

میرتاج الدینی: باید به دنبال مقررات‌زدایی برویم

سید محمد رضا میرتاج‌الدینی در سخنانی درباره لوازم اصلی جهش تولید گفت: ما در مجلس یازدهم به دنبال کمک به صنایع هستیم. باید نظرات شما به ما برسد تا بتوانیم آن‌ها را در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ کنیم.

وی افزود: اگر بخواهیم تولید جهش پیدا کندنیازمند برنامه و ارائه راهکار در سه حوزه امنیت سرمایه گذاری، خصوصی‌سازی و تسهیلات بانکی هستیم. ما اگر بخواهیم سرمایه‌های‌مان به سمت تولید برود نیازمند امنیت سرمایه‌گذاری هستیم. در این حوزه هم باید مقررات زدایی بکنیم و هم تثبیت مقررات داشته باشیم. امنیت قضایی مولفه دیگر است که باید دستگاه‌ها و ساختار قضایی در بخش‌های مختلف از تولید حمایت کند و دستگاه‌ قضایی نباید مانع تولید باشد.

عناوین برگزیده