به گزارش می متالز، از سوی دیگر تعدد قوانین در کشور موجب شده تا سرمایهگذاران تمایلی برای سرمایهگذاری در کشور نداشته باشند.
قیافه با بیان اینکه باید فضا را برای سرمایهگذاران امن کنیم، میگوید: ثبات در قوانین یکی دیگر از اقداماتی است که باید برای جذب سرمایهگذاری درکشور صورت گیرد؛ چراکه نبود تغییر قوانین امکان برنامهریزی را از سرمایهگذاران میگیرد و این امر موجب میشود تا تمایلی برای حضور در بازار ایران از خود نشان ندهند.
واقعی شدن نرخ ارز و نرخ کارمزد بانکی از دیگر مواردی است که رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگآهن ایران معتقد است، میتواند در جذب سرمایهگذاری موثر باشد.
به گفته قیافه سرمایهگذاران باید از خروج سرمایههای خود اطمینان داشته باشند در حال حاضر این اطمینان در میان سرمایهگذاران خارجی وجود ندارد و این امر موجب شده تا با وجود تمایل برای سرمایهگذاری اقدامی در این زمینه صورت ندهند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران درخصوص اینکه آیا تولیدکنندگان داخلی توان رقابت با سایر تولیدکنندگان فولاد را دارند نیز عنوان کرد: برخی از واحدهای تولیدی فولاد به لحاظ قیمت تمام شده توان رقابت با سایر فولادسازان را ندارند که این امر موجب شده تا شاهد حضور فولاد تولیدی از سوی کشورهای چین، روسیه و ترکیه در کشور باشیم.
به گفته قیافه قیمت تمام شده بالا، چالشهای بسیاری را برای تولیدکنندگان فولاد به وجود آورده که برای رفع این چالشها تولید اقتصادی، جانمایی درست طرحهای فولادی و ادغام واحدهای کوچک فولادی باید در دستور کار قرار گیرد.
فراهم نبودن زیرساختهای حملونقل از دیگر چالشهایی است که رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران به آن اشاره کرده و در این خصوص افزود: در بخش فولاد هدفگذاری ۵۵ میلیون تنی پیشبینی شده که در این خصوص باید نگاهی نیز به صادرات داشته باشیم؛ اما در این بخش نیز زیرساختها فراهم نیست و باید توسعه حملونقل ریلی در دستور کار قرار گیرد و از سوی دیگر ما از دسترسی به آبهای آزاد برخورداریم که با جانمایی طرحهای فولادی در این مناطق میتوانیم از این مزیت به خوبی استفاده کنیم.