تاریخ: ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۳:۳۹
بازدید: ۳۴۳
کد خبر: ۱۰۸۳۲
سرویس خبر : آهن و فولاد
ارزانی تشریح کرد:

رشد ۲۷.۵ درصدی تولید فولاد هرمزگان در تولید ۱۰ ماهه ۹۶

می متالز - ایجاد زنجیره ارزش فولاد می‌تواند سودآوری را افزایش دهد. در این باره مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان معتقد است: در صورت تکمیل زنجیره با سودآوری همراه خواهیم بود. اینکه ما خودمان بخواهیم زنجیره را از سنگ آهن تا محصول نهایی کامل کنیم و کارخانه کنار ما هم با فاصله 200 متری این کار را انجام دهد، منطقی نخواهد بود. اگر بتوانیم سرمایه‌گذاری مشترک انجام داده و این زنجیره را بین خودمان ایجاد کنیم، فاینانسور خارجی هم برای ورود رغبت بیشتری پیدا می‌کند و ما می‌توانیم سرمایه موردنیاز را تامین کنیم.
رشد ۲۷.۵ درصدی تولید فولاد هرمزگان در تولید ۱۰ ماهه ۹۶

به گزارش می متالز، فرزاد ارزانی مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت‌وگویی انجام داده که در ادامه می‌خوانید:
 

میزان تولید در 10 ماهه سال جاری چقدر بوده است؟

حدود 27.5 درصد نسبت به سال 95 در 10 ماهه امسال شاهد افزایش تولید بودیم و حدود 1 میلیون و 970 هزار تن محصول تولید کردیم. در حوزه فروش نیز حدود 20 درصد در 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشتیم که از این میزان حدود 400 هزار تن آن در بازار داخلی و حدود 900 هزار تن در بازار صادراتی به فروش رسیده است. بطورکلی حدود 1 میلیون و 300 هزار تن فروش انجام شده است که نسبت به سال گذشته با رشد 20 درصدی همراه بوده است. از نگاه ریالی نیز حدود 2 هزار و 200 میلیارد تومان در این مدت فروش انجام دادیم.



میزان صادرات به چه میزان نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است؟

صادرات نسبت به سال گذشته حدود 15 درصد (تناژ) افزایش پیدا کرده است.



آخرین وضعیت طرح توسعه شرکت با گروه SMS به چه صورت است؟

قرارداد طرح توسعه تابستان امسال با SMS بسته شد. SMS به صورت جوینت با شرکت ایرانی ایریتک این قرارداد را انجام می‌دهند. براساس این قرارداد ظرفیت کارخانه از 1.5 میلیون تن تا 3 میلیون تن افزایش پیدا می‌کند. در حال حاضر این قرارداد در مرحله فاینانس است و در حال پیگیری مجوزهای لازم در داخل و خارج کشور هستند تا این کار هرچه زودتر به سرانجام برسد. با انجام این کار ظرفیت کارخانه 2 برابر می‌شود.



آیا تامین مالی این قرارداد از ایتالیا انجام می‌شود؟

SMS یک گروه بین‌المللی در قالب SMS GROUP است که ما با بخش ایتالیایی (اس ام اس اینسه) عقد قرارداد داشته‌ایم که بیمه دولتی آن شرکت ساچه است. به عنوان مثال بیمه قرارداد مبارکه شرکت هرمس آلمان است.



عملیات اجرایی این قرارداد چه زمان آغاز می‌شود؟

خوشبختانه به تازگی دولت ایتالیا یک خط اعتباری 5 میلیارد یورویی به ایران اختصاص داده است. اگر از همین خط اعتباری پروژه ما در اولویت قرار بگیرد با انتخاب بانک عامل (در مرحله انتخاب قرار دارد) کارها جدی‌تر پیش می‌رود. امیدواریم ظرف چند ماه آینده این قرارداد اجرایی شود.



برنامه احداث واحد گندله‌سازی به کجا رسید؟

موضوع گندله‌سازی در منطقه ویژه است. در حال حاضر در منطقه ویژه بحث ظرفیت سازی و ایجاد 10 میلیون تن فولاد مطرح است، امیدواریم با تشکیل ستاد فولاد که وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور آن را صادر کرده‌اند و ایمیدرو به نیابت از وزارتخانه و به نمایندگی از ایمیدرو شرکت ملی فولاد آن را پیگیری می‌کند، گندله موردنیاز برای این 10 میلیون تن در منطقه دیده شود تا سرمایه‌گذاری‌ها موازی انجام نشود. در حال حاضر ما در آن منطقه گندله‌سازی داریم. باید این واحد توسعه پیدا کرده و را‌ه‌اندازی شود تا منطقه از آن استفاده کند و ما بتوانیم در ادامه خط نورد را احداث کنیم. در واقع باید یک هماهنگی میان فولادسازان منطقه برای زنجیره ارزش فولاد استان صورت بگیرد. این موضوع در همایش چشم‌انداز فولاد هم مطرح بود که در صورت تکمیل زنجیره با سودآوری همراه هستیم. اینکه ما خودمان بخواهیم زنجیره را از سنگ آهن تا محصول نهایی کامل کنیم و کارخانه کنار ما هم با فاصله 200 متری این کار را انجام دهد، منطقی نخواهد بود. اگر بتوانیم سرمایه‌گذاری مشترک انجام داده و این زنجیره را در 10 میلیون تن بین خودمان ایجاد کنیم، فاینانسور خارجی هم برای ورود رغبت بیشتری پیدا می‌کند و ما می‌توانیم سرمایه موردنیاز را تامین کنیم.



در حال حاضر تنها در منطقه هرمزگان گندله‌سازی مادکوش مشغول بکار است؟

در این منطقه تنها مادکوش گندله‌سازی دارد، البته هنوز به بهره‌برداری نرسیده است. این واحد ظرفیتی 2.5 میلیون تنی دارد که حداقل باید به 10 میلیون تن گسترش پیدا کند. یعنی 2 واحد 5 میلیون تنی احداث کند.



فولاد هرمزگان برنامه‌ای برای احداث واحد جداگانه دارد؟

اگر بتوانیم ادغام 10 میلیون تن را انجام داده و با مدیریت ستاد فولاد کشور این زنجیره را در منطقه ایجاد کنیم، بدون شک در آن زمان گندله‌سازی، فولادسازی و محصول نهایی در منطقه تقسیم شده و مشارکت ایجاد می‌شود تا سرمایه‌ها صرف اقدامات موازی نشود. اگر این کار صورت نگیرد هر شرکتی به دنبال ایجاد زنجیره برای خود خواهد بود.



این کار در راستای برنامه ادغام‌ فولادسازان استان هرمزگان است؟ یعنی مالکیت‌ها نیز ادغام می‎شود؟

این کار در همین راستا است. البته ادغام مالکیت‌ها بحثی است که باید در سطح بالاتر و در میان سهام‌داران مطرح شود. یعنی این موضوع مساله‌ای کارشناسی نیست که درباره آن اظهارنظر کنیم.



آیا این کار امکان‌پذیر است؟ آیا به عنوان مثال می‌توان گفت که فولاد هرمزگان همه فولادسازان منطقه را بخرد؟

نباید این‌طور گفت که فولاد هرمزگان آنها را بخرد بلکه باید گفت مشارکت بین فولادسازان منطقه ایجاد شود تا براساس آن رابطه برد–برد در منطقه شکل بگیرد. یعنی تمام شرکت‌های منطقه از نتیجه این مشارکت سود ببرند.



آیا از کیفیت گندله دریافتی رضایت دارید؟

کیفیت گندله متغیر است. ما در حال حاضر از گل گهر، زرند و در مقطعی از سنگان گندله دریافت می‌کردیم. البته با توجه به اینکه فاصله ما با سنگان بسیار است قیمت حمل آن برای ما بالا بود. اگر دقت داشته باشیم، کیفیت قابل مدیریت خواهد بود، اما بطورکلی در حال حاضر این کیفیت خوب است. در حال حاضر موضوعی که ما را اذیت می‌کند، کمبود آهن اسفنجی است. ما به عنوان فولاد هرمزگان با کمبود آهن اسفنجی همراه هستیم. براساس اقداماتی که در دست انجام است با کمبود آهن اسفنجی مواجه هستیم. اما در صورتی که آهن اسنفجی موردنیاز در اختیار باشد، واحد فولادسازی توانایی بیشتری دارد. این میزان کمبود بستگی به برنامه تولید دارد به همین دلیل میزان کمبود آن در نوسان است. ما در سال حدود 250 هزار تن آهن اسفنجی نیاز داریم.



بحث الکترود گرافیتی را چگونه مدیریت کردید؟ این محصول حدود هزار درصد طی یک سال اخیر افزایش قیمت داشته است.

متاسفانه این محصول افزایش قیمت بسیاری داشت و این افزایش غیرعادی بود، زیرا تولید آن در انحصار چند کشور است. در نتیجه وقتی ماده اولیه آن در کشورهایی مانند چین با محدودیت همراه شود، طبیعی است قیمت آن افزایش می‌یابد. البته با توجه به اینکه ما در هلدینگ فولاد مبارکه قرار داریم، با یکدیگر خرید را انجام می‌دهیم. در این باره توصیه براین است، برای مدیریت بهتر خریدهای جهانی باید با یکدیگر وارد بازار شوند. در حال حاضر این کار در هلدینگ ما انجام می‌شود. نیازهای مبارکه، هرمزگان، سبا به این صورت انجام می‌شود و بسیار در این زمینه موفق بوده‌ایم. این کار قدرت چانه‌زنی را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود قیمت را بهتر مدیریت کرد.



با این وجود پیش‌بینی می‌کنید خیلی سریع این قیمت کاهش پیدا نکند؟

با توجه به پروژه الکترود اردکان که سرمایه‌گذاری برای آن انجام شده است و به صورت جدی اخیرا کار روی آن در حال انجام است (بخشی از سهام آن برای مبارکه و بخشی دیگر برای ذوب آهن است)، شاید بحث تامین الکترود گرافیتی بهتر شود.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت