به گزارش می متالز، چگنی در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی لرستان با بیان این مطلب، اظهار کرد: در بخش صنعت با توجه به اینکه کاهش صادرات غیر نفتی داشتیم،صنایع با کمبود مواد اولیه برای کالاهای واسطه ای مواجه خواهند شد که ضرر اقتصادی زیادی برای این واحدها در پی خواهد داشت.
اوافزود: مشکل اصلی بنگاه های اقتصادی فعال بخش صنعت در لرستان، کاهش فروش داخلی بود. این در حالیست که تولیدکنندگان مواد شوینده، الکل، مواد ضدعفوانی کننده به دلیل شرایط هاص، با افزایش فروش داشتند.
چگنی تصریح کرد: تعطیلی اصناف، تعطیلی کارگاه ها و صنایع پایی دستی و پروژه های عمرانی، محدودیت های حمل و نقل، تغییر در ترجیحات مصرف کنندگان نهایی و افزایش قیمت مواد اولیه در این میان نقش بسیار مهمی بر زیان کووید ۱۹ بر واحدهای صنعتی استان داشت.
مسوول دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی لرستان یادآور شد: همچنین واحدهای صنعتی استان با کاهش شدید صادرات به دلیل بسته شدن مرزهای تجاری مواجه شدند.
چگنی با بیان اینکه با شیوع کووید۱۹ مشکلات فراوانی در بحث تامین مواد اولیه برای واحدهای صنعتی به وجود آمد، خاطر نشان کرد: کمبود مواد اولیه داخلی به دلیل تعطیلی واحدهیا تولیدی و افزایش قیمت مواد اولیه و از طرف دیگر بسته شدن مرزها و عدم تمایل شرکای تجاری مشکلاتی برای تامین مواد اولیه داخلی و خارجی موردنیاز صنایع استان به وجود آورد.
مسوول دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی لرستان با اشاره به اینکه عدم توانایی تامین مالی مشکل عمده و اصلی واحدهای صنعتی استان در دوره بروز ویروس کرونا بود، عنوان کرد: با کرونا ویروس میزان نقدینگی واحدهای اقتصادی کاهش داشته و هزینه های مازاد رو به افزایش نهاده و سفارشات لغو شدند.
او تاکید کرد: افزایش نگه داری کالاهای آماده تحویل و از بین رفتن کالاهای فاسدشدنی نیز از عمده عوامل کاهش نقدینگی در واحدهای صنعتی استان به شمار می رود.
چگنی گفت: طبق بررسی های به عمل آمده ۱۵ درصد واحدهای صنعتی در جامعه آماری موردنظر ما، مشکل چک برگشتی در این دوران داشتند.
مسوول دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی لرستان با بیان اینکه صنعت پوشاک نه تنها در سطح کشور بلکه در استان لرستان آسیب فراوانی دیده است، اضافه کرد: به دلیل تعطیلی مراکز عرضه پوشاک و تغییر ترجیح مصرفی مصرف کنندگان نهایی، این صنعت به شدت از شیوع کرونا آسیب دیده است.
اوبیان کرد: ۴۰ درصد صنایع پوشاکی که ما بررسی کردیم با مشکل چک برگشتی در این ایام مواجه شدند و فقط ۵۰ درصد آنان توانستند با مراجعه به بانک ها از بخش نامه های حمایتی بهره مند شوند.
چگنی با تاکید بر اینکه اکثر بنگاه های اقتصادی از بخش نامه های حمایتی در حوزه تامین اجتماعی، بانک ها، امور مالیات اطلاعی نداشتند، ادامه داد: یکی دیگر از عمده مشکلات واحدهای تولیدی در دوره بروز کرونا ویروس، عدم همکاری دستگاه های خدماتی اب و برق و گاز با آنها بود به طوریکه ۲۰ درصد واحدهای تولیدی پوشاک جامعه آماری ما در این ایام با قطعی برق مواجه بودند.
مسوول دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی لرستان در رابطه با وضعیت صنایع معدنی لرستان در مواجهه با کووید ۱۹ یادآور شد: کاهش جهانی قیمت محصولات معدنی بر کشور و به طبع آن بر لرستان نیز موثر بوده و بیشترین ضرر را معادن کوچک و متوسط این حوزه دیده اند. همچنین با توجه به بسته شدن مرزها، کاهش شدید صادرات صنایع معدنی در لرستان را شاهد بودیم.
اوبا تاکید بر نقش پررنگ سنگ بری ها در اقتصاد بخش خصوصی لرستان خاطر نشان کرد: با توجه به تعطیلی پروژه های عمرانی و از طرفی عدم انجام صادرات، واحدهای اقتصادی سنگ بری استان به شدت آسیب دیدند.
چگنی در بخش دیگری از سخنان خود با ارائه آماری از گلخانه های استان و تاثیر کووید ۱۹ بر زیربخش های کشاورزی لرستان، بیان کرد: این گلخانه ها در زمینه تولید مشکلی نداشتند اما در بخش فروش با کاهش تقاضا مواجه شدند. در این میان گلخانه های تولید گل های زینتی بیشترین آسیب را دیدند و بسیاری از آنها تعطیل و صادراتشان متوقف شد.
مسوول دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی لرستان با اشاره به زیان واحدهای اقتصادی فعال در بخش گردشگری از کووید ۱۹ تاکید کرد: شیوع این بیماری موجب از رونق افتادن صنعت گردشگری استان شد و بیکاری پنهانی را به وجود آورد چراکه بخش گردشگری نسبت به نیروی کار بسیار حساس است.