تاریخ: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۴۹
بازدید: ۲۲۷
کد خبر: ۱۱۰۴۷۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

معادن را از حبس خارج کنیم/ دولت در زمینه اکتشاف کار بزرگی کرده است

می متالز - رییس جمهور گفت: باید معادن را ازاد کنیم، زیرا معادن در کاغذ به افرادی واگذار شده و معادن را حبس کردند.
معادن را از حبس خارج کنیم/ دولت در زمینه اکتشاف کار بزرگی کرده است

به گزارش می متالز، «حسن روحانی»، رئیس جمهور، ضمن ابراز خرسندی از بهره برداری طرح‌های عظیم صنعتی و معدنی در این دو استان گفت: امسال سالی پرکار و پرشتاب برای همه مسوولان به شمار می‌رود. چرا که امسال سال جهش تولید است و باید همه توان‌مان را به کار ببریم و حرکت‌مان را به گونه‌ای افزایش دهیم تا بتوانیم سالی پرافتخار برای ملت داشته باشیم.

رئیس جمهور با اشاره به گزارش سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اینکه تولید فولاد کشور در دولت یازدهم و دوازدهم دو برابر میزان تولید فولاد تا قبل از آن بوده است، گفت: این بدان معنا است که همه سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و مهندسان برای آبادانی کشور در حال تلاش هستند.

دکتر روحانی با بیان اینکه بسیار حائز اهمیت است که در تولید فولاد از رتبه دهم در حال حرکت به سمت رتبه هشتم و ظرفیت تولید سالانه 55 میلیون تن هستیم، اظهار داشت: خوشبختانه در تمامی بخش‌های فولاد اعم از کنسانتره، آهن اسفنجی و گندله زنجیره‌ها به طور منظم و کامل در حال شکل گرفتن است و باید تلاش کنیم تا در این بخش از معدن تا تولید فرآورده به همین شکل زنجیره‌ها منظم به انجام برسد.

رئیس جمهور تاکید کرد: امروز تمام ایران به یک کارگاه عظیم و بزرگ تبدیل شده و همه در حال تلاش در بخش‌های گوناگون در راستای توسعه و آبادانی کشور هستند.

روحانی اظهار داشت: اینکه 3800 طرح در بخش صنعت و معدن در حال اجرا بوده و در سال جاری قرار است 200 طرح مهم در این بخش به بهره‌برداری برسد نشان از تلاش و کوشش فعالان در این حوزه است.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در تمامی بخش‌ها شاهد تحول و روند موفق هستیم که می توانیم هر هفته افتتاح‌های گوناگونی را در زمینه‌‌های مختلف داشته باشیم، خاطرنشان کرد: بهره برداری از 4هزار 826 میلیارد تومان پروژه امروز پاسخ خوبی برای آنهایی است که می‌خواستند کشور را در فشار قرار دهند.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه در زمینه تولید لوازم خانگی بر اساس گزارش فعالان این بخش میزان تولید در سال 98 نسبت به سال 97 افزایش یافته، گفت: این نشان می‌دهد که تحریم‌ها نتوانسته ما را از پا در بیاورد و طرح‌های مختلف در کشور اجرا و تولید افزایش پیدا کرده است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تحریم نمی‌تواند در اراده ملت تاثیر بگذارد، اظهار داشت: اینکه در بخش لوازم خانگی برای افزایش صادرات درخواست تخصیص ارز دارند نشان دهنده آن است که دشمن نتوانسته ما را از هدف بازداشته و ما را تسلیم کند؛ ما راه خود را با قدرت ادامه خواهیم داد.

دکتر روحانی مواد اولیه، فناوری و صادرات مستمر و باکیفیت را سه اصل مهم در بخش صنعت کشور عنوان کرد و گفت: خوشبختانه وجود معادن غنی در کشور، مواد اولیه را به خوبی تامین می‌کند و نیازی به خرید این مواد نداریم.

رئیس جمهور آزادسازی معادن را یکی از اقدامات مهم و ضروری برشمرد و افزود: امروز معادن کشور به واسطه اینکه امتیاز آنها در یک ورق به برخی افراد داده شده حبس شده‌اند و باید این معادن را از حبس نجات دهیم و به کسانی که این ورق پاره‌ها را در اختیار دارند مهلت داده و اگر نتوانستند در این مهلت معادن را فعال کنند آنها را به مردم واگذار کنیم.

روحانی تصریح کرد: معادن بزرگترین سرمایه برای کشور به شمار می‌رود و در دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه اکتشاف اقدام بزرگی صورت گرفت.

رئیس جمهور ادامه داد: در زمینه فناوری گام‌های بسیاری خوبی طی سالهای اخیر برداشته شده و در زمینه صنایع تا 70 درصد به خودکفایی رسیده‌ایم و با تلاش بیشتر این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: مردم باید توجه داشته باشند که این افتتاح‌ها در شرایط عادی انجام نمی‌شود بلکه در شرایط تحریم و مواجهه کشور با کرونا در حال انجام است.

رئیس جمهور با اشاره به گزارش یکی از مسوولان در افتتاح‌های امروز گفت: در بخش صنایع لوازم خانگی تولید در فروردین و اردیبهشت امسال که کشور با کرونا مواجه بود نسبت به قبل 152درصد افزایش ظرفیت داشته است و این نشان می‌دهد که تحریم و کرونا ما را متوقف نکرده و امروز شاهد یک حرکت خوب در کشور هستیم.

دکتر روحانی صادرات مستمر و باکیفیت را از دیگر نیازمندی‌های بخش صنعت برای توسعه دانست و افزود: در صادرات ناچاریم کیفیت را بالا برده و قیمت را متعادل کنیم.

رئیس جمهور افزود: اگر صادرات وجود نداشته باشد و تمام آنچه تولید می‌شود برای داخل کشور باشد به سرنوشتی مانند خودروسازی‌های داخلی دچار خواهیم شد که یک روز قیمت را بالا می‌برند، فردا آن را بیشتر افزایش می‌دهند و گاهی از کیفیت آنها نیز کاسته می‌شود اما اگر خودروسازی ما به شرایطی برسد که 30 درصد محصولاتش صادر شود مجبور است قیمت را پایین آورده و کیفیت را بالا ببرد.

روحانی با بیان اینکه افزایش تولید ملی در سال جاری به عنوان یک اصل برای دولت حائز اهمیت است گفت: متاسفانه شرایط کرونا موجب کاهش برخی مشاغل و تولیدات در کشور شده است اما باید در هر بخشی که امکان آن وجود دارد تولید ملی را افزایش دهیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر مردم دستورالعمل‌های بهداشتی را به خوبی رعایت کنند همه مشاغل حتی آنهایی که در حال حاضر ممنوع هستند می‌توانند گشایش پیدا کنند اما مجبوریم در این راستا حرکت قدم به قدم و آرام داشته باشیم چرا که نباید تصور کنیم بیماری عادی شده و از بین رفته است.

دکتر روحانی با اشاره به ضرورت رعایت کیفیت مستمر در تولید محصولات برای از بین نرفتن فضای صادراتی کالاها گفت: باید کارها را به مردم واگذار کنیم و دولت باید در این راستا زمینه‌ها را آماده کند تا مردم بتوانند در صحنه حضور یافته و تولید و اشتغال را افزایش دهند.

در این مراسم مهندس مدرس خیابانی سرپرست وزارت صمت گزارشی از وضعیت طرح‌های صنعت، معدن کشور به رئیس جمهور ارائه کرد.

همچنین استانداران خراسان رضوی و اصفهان نیز ضمن بیان گزارشی از چگونگی اجرای طرح‌ها و پروژه‌های دولت در این استان‌ها درباره اقدامات انجام شده برای مقابله با بیماری کرونا و اجرای سیاست‌های ستاد ملی مقابله با کرونا در این دو استان گزارشی را به رئیس جمهور ارائه کردند.

دکتر روحانی هنگام صدور فرمان بهره برداری از طرح‌های استان خراسان رضوی به ویژه در منطقه خواف و سنگان گفت: در این منطقه همه مردم اعم از شیعه و سنی برادرانه و برای رضای خدا و در مسیر توسعه کشور عزیزمان ایران تلاش می‌کنند و این بسیار خوشحال کننده است.

همچنین رئیس جمهور به هنگام صدور فرمان بهره برداری از طرح‌های استان اصفهان این استان را قلب ایران برشمرد و گفت: مردم اصفهان از دوران انقلاب و دفاع مقدس و امروز در زمینه تولید ملی همواره پیشتاز بوده و هستند.

رئیس جمهور افزود: نسبت به همه کارگران، مهندسان و فعالان عرصه تولید کشور تواضع کرده و دست آنها را که در مسیر تولید کشور تلاش می‌کنند، می‌بوسم.

دکتر روحانی ابراز امیدواری کرد تا با تلاش همه مسوولان روز به روز اصفهانی پرشورتر و ایرانی سربلندتر داشته باشیم.

 متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

 

 بسم‌الله الرحمن الرحیم

خداوند بزرگ را سپاسگزاریم که در پنجشنبه‌ای دیگر توانستیم بخشی از دستاوردهای ملت بزرگ ایران کارگران و مهندسین مان را به عرضه دید ملت فهیم ایران و همچنین جهانیان برسانیم.

برای ما بسیار مهم است که امسال سالی پرکار و پرشتاب برای همه مسوولین و همه کارگران کشور باشد. امسال سال تولید ملی نیست امسال سال رونق تولید نیست امسال سالی است که سال جهش تولید است و باید همه توان‌مان را بکار ببریم و حرکت‌مان را به گونه‌ای افزایش دهیم که سال ما سال پرافتخاری برای ملت و کشور عزیز  باشد.

در همین افتتاح امروز به چند نکته رسیدیم که بسیار مهم است آن اینکه تولید فولاد کشور در دولت یازدهم و دوازدهم به دو برابر تولید فولاد در تاریخ ایران رسیده یعنی هر چه ما تولید فولاد داشتیم در این هفت سال به دو برابر رسیده این به معنای آن است که همه سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و مهندسین ما شبانه‌روز برای آبادانی تلاش می‌کنند.

مهم است که در فولاد رتبه ما دهم بوده و داریم به رتبه هشتم می‌رسیم و امروز ظرفیت 55 میلیون تن فولاد را دارا هستیم، هم در زنجیره فولاد یعنی هم در معدن و هم در کنسانتره و بعد در گندله و بعد آهن اسفنجی و بعد در شمش فولاد زنجیره ما بحمدالله یک زنجیره منظم و کاملی شده است.

اینکه می‌بینیم یک جا کنسانتره افتتاح می‌شود و یک جا گندله یعنی زنجیره دارد انجام می‌گیرد و باید کاری کنیم که در بخش فولاد از معدن که شروع می‌کنیم بتوانیم زنجیره بعدی را هم محقق کنیم که سریع‌تر به محصول نهایی برسیم.

می‌خواهم خدمت ملت بزرگ ایران بگویم که امروز تمام ایران تبدیل شده به یک کارگاه عظیم و بزرگ، شما که از بالا به ایران نگاه کنید در هر استانی شرق، غرب، مرکز کشور، جنوب، شمال همه دارند تلاش می‌کنند، همه دارند کار می‌کنند.

اینکه در بخش صمت یعنی صنعت، معدن کشور 3800 طرح مشغول فعالیت هستند و در سال جاری تا پایان سال 200 طرح مهم به افتتاح می‌رسد، معنایش این است که همه کشور در حال حرکت است و می‌بینیم که در بخش‌های مختلف حال بخش صنعت، کشاورزی، خدمات، حمل و نقل، انرژی، همه جا امروز شاهد یک تحول هستیم و بحمدالله موفق هستیم در هر هفته طرح‌های بزرگ و مهمی را افتتاح کنیم.

ارزش طرح‌هایی که امروز افتتاح شد 4هزار و 826 میلیارد تومان است، این پاسخ بسیار خوبی است به آنهایی که می‌خواستند در سال 97 و 98 کشور ما را به زانو دربیاورند.

گزارشی که امروز داده شده در همین بخش لوازم خانگی نشان داد که در سال 98 که فشار 97 را داشتیم و فشار مضاعف شد، اعلام شد که تولید لوازم خانگی مجموعا در سال 98 نسبت به 97 ، 10 درصد افزایش پیدا کرده در برخی از موارد 33 درصد افزایش پیدا کرده، در برخی از موارد 12 درصد افزایش پیدا کرده است. یعنی اینکه  تحریم‌ها نتوانسته ما را از پا دربیاورد یعنی ما طرح‌های خود را ادامه دادیم، تولیدمان را توسعه دادیم.

اینکه در یک افتتاح دیدیم از امروز تولید یخچال فریزر 300هزار دستگاه افزایش پیدا می‌کند ، معلوم است که تحریم نمی‌تواند در اراده ملت ما تاثیر بگذارد البته تحریم به ما فشار می‌آورد و کار ما را سخت می‌کند همین‌که عزیزان ما از ما ارز می‌خواهند، می‌گویند ارز بیشتری به ما اختصاص داده شود تا بتوانیم تولیدمان را سرعت بیشتری بدهیم این معنایش همان است که خب فشارها بی‌تاثیر نیست اما دشمن نه توانسته ما را از هدف بازدارد و نه توانسته ما را تسلیم کند یعنی دشمن را نگذاشتیم به هدفش دست پیدا کند ما هم راه خودمان را ادامه دادیم حال ممکن است حرکت و مسیر ما کمی کندتر شده باشد اما این حرکت حرکتی است که ادامه خواهد یافت.

در بخش صنعت سه چیز برای ما بسیار مهم است یکی مواد اولیه است یعنی بحمدالله معادن غنی کشور مواد اولیه را برای ما فراهم می‌کند در فولاد نمی‌رویم از کشور دیگر گندله بخریم و بیاوریم اینجا تبدیل کنیم به آهن اسفنجی یا شمش فولاد، از معدن شروع می‌شود تا خط نهایی این یعنی مواد اولیه کشور غنی‌ای داریم که در اکثر موارد مواد اولیه خودمان را می‌توانیم از معادن خود استخراج کنیم و معادن بسیار مهم است و بارها در دولت توصیه کردم امروز هم به وزارت صمت توصیه می‌کنم.

یکی از کارهای بسیار مهم این است که معادن‌مان را آزاد کنیم، معادن روی کاغذ به افرادی واگذار شده که این معادن را حبس کرده اند، معادن کشور را از حبس نجات بدهید این ورق پاره‌هایی که به اینها دادید یک فرصت به آنها بدهید اگر در آن زمان کوتاه نتوانستند بهره‌برداری کنند این کاغذها را ابطال کنید بیایید این معادن را به مردم واگذار کنید. حتی در سخنان قبل خود گفتم که می‌توانیم معادن را به سهام تبدیل کنیم و حتی در بورس عرضه کنیم. بگذاریم معادن ما آباد شود که این معادن بزرگترین سرمایه برای اشتغال کشور خواهد بود.

پس ما بحمدالله مواد اولیه داریم که معادن ما هست. خوشبختانه دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه اکتشاف کار بسیار بزرگی کرده همین که الان مسوول ایمیدرو اعلام کرد که در این دولت 100هزار کیلومترمربع جدید برای اکتشاف کار کردیم. خیلی مهم است اکتشاف اولین قدم است که ما را راهنمایی می‌کند در کجا در کدام ارتفاعات چه نوع مواد معدنی وجود دارد، پشت سر آن است که به هر حال اقدامات بعدی انجام می‌گیرد.

نکته دوم بعد از مواد اولیه فن‌آوری است و خوشبختانه امروز در فناوری داریم خودکفا می شویم. امروز اعلام شد که در بسیاری از صنایع 60 تا 70 درصد داخلی هست صنایع ما و در زمینه فولاد اعلام شد که حتی به خاطر کرونا آن بخش خارجی که بنا بوده بیاید کار نهایی را انجام دهد نتوانستند بیایند و جوان‌های ایرانی خودمان اینها را به افتتاح رساندند این جزو افتخارات بزرگ است.

خدمت ملت شریف ایران عرض می‌کنم این افتتاح‌ها در یک شرایط عادی کشور صورت نمی‌گیرد، در شرایط تحریم شدید صورت می‌گیرد، در شرایط کرونا صورت می‌گیرد اینکه استاندار محترم اصفهان گفتند که روز عید کار کردیم، روز سیزده بدر صنایع ما مشغول کار بوده است. خیلی مهم بود.

آماری که اعلام شد در بخشی از صنایع لوازم خانگی در دو ماه اول یعنی فروردین و اردیبهشت که شدت کرونایی بوده، - اسفند، فروردین و اردیبهشت زمان شدت کرونا بوده است -  در فروردین و اردیبهشت این دو ماه نسبت به دو ماه پارسال یعنی سال 98 که کرونایی نبوده گفتند در زمینه صنعت لباسشویی 152درصد افزایش داریم، در زمینه صنعت تولید تلویزیون گفتند 49 درصد این دو ماه نسبت به دو ماه مشابه در سال گذشته افزایش داشته ایم.

پس متوقف نشدیم، کرونا ما را متوقف نکرد، تحریم ما را متوقف نکرد و امروز شاهد یک حرکت بسیار خوب هستیم پس این هم در زمینه فناوری.

در زمینه سوم که برای ما بسیار مهم است میدان صادرات است. باید کاری کنیم در تمام صنایعی که تولید می‌کنیم بخشی از آن صادر شود در صادرات است که ناچار می‌شویم کیفیت را بالا ببریم و در صادرات است که مجبور می‌شویم قیمت را متعادل کنیم.

اگر بنا باشد یک جنسی در داخل تولید کنیم و به مردم خودمان بفروشیم مثل صنعت خودرو می‌شویم. وقتی به مردم خودمان فروختیم امروز گران می‌کنیم، فردا گران‌تر می‌کنیم، امروز کیفیت را پایین می‌آوریم، فردا پایین‌تر می‌آوریم. اما اگر خودروسازی ما به روزی برسد که 30 درصد محصول آن صادر شود، آن وقت ناچار است قیمت را متعادل کند، ناچار است کیفیت را بالا ببرد، صادرات امر مهمی است برای اینکه وارد دنیای رقابت شویم و بتوانیم در این دنیای رقابت خودمان را تصحیح و حرکت خودمان را تسریع کنیم.

در اینجا این نکته پایانی را می‌خواهم تاکید کنم، امسال سه چیز برای ما مهم است گرچه سالهای قبل هم برای ما مهم بوده به خاطر شرایطی که داریم، اول اینکه باید تولید ملی خود را افزایش دهیم، در بعضی از زمینه‌ها کرونا باعث شده که برخی از حرکت‌های اشتغال آمیز ما تضعیف شود.

در زمینه گردشگری، در بخشی از زمینه خدمات این مشکلات را داریم به هر حال تا از این ویروس خلاصی پیدا کنیم که ممکن است زمان طولانی شود و یک پایان دقیقی نمی‌توانیم برای آن پیش‌بینی کنیم بنابراین باید حواس‌مان جمع باشد.

پس در هر بخشی که می‌توانیم باید تولید ملی را افزایش دهیم البته به اعتقاد من اگر مردم بزرگوار و عزیز ما دستورالعمل‌های بهداشتی را مراعات کنند تمام مشاغل را حتی آنهایی که الان ممنوع است و جلوی آن را گرفتیم، آنها هم می‌تواند بازگشایی شود. یعنی اگر همه دستورالعمل‌ها را مراعات کنند مدارس، دبیرستان، دانشگاه هم می‌تواند باز شوند. مساجد ما می‌تواند به طور کامل فعال شود، تالارها هم می‌تواند فعال شود، همه جا، بخش گردشگری حتی گردشگری خارجی ما، اگر ما بتوانیم دستورالعمل‌ها را دقیقا مراعات کنیم همه مشاغل می‌توانند فعال شوند.

یک علت اینکه قدم به قدم و آرام حرکت می‌کنیم به خاطر این است که مردم ما اگر خدای ناکرده برایشان عادی شود و فکر کنند دوران کرونا سپری شده واقعا برای سلامت مردم بسیار خوب و عزیز کشورمان دچار مشکل بزرگ می‌شویم.

پس تولید ملی را باید بالا ببریم. باید دنبال اشتغال پایدار باشیم. همین امروز تمام این طرح‌هایی که به نهایت رسید و افتتاح شد در کنار آن اشتغال‌ها هم نوشته شده است، این یکی 700 اشتغال مستقیم، آن یکی 1000 اشتغال مستقیم.

می‌بینیم طرح‌هایی که افتتاح می‌کنیم هزارها اشتغال مستقیم درست می‌کند و گاهی دهها هزار اشتغال غیرمستقیم و این اشتغال برای ما بسیار مهم است چون امسال به خاطر کرونا به اشتغال ما صدمه خورده، از جای دیگر باید اشتغال را جبران کنیم.

و مساله سوم صادرات مستمر است. صادرات اگر مستمر نباشد گاهی به سابقه بد تبدیل می‌شود یعنی به جایی صادر کنیم بعد طرف به ما اطمینان پیدا می‌کند، سه ماه بعد بگوییم نمی‌توانیم صادر کنیم به قول معروف این مشتری برای همیشه از دست ما پریده، این فضا از دست ما رفته پس صادرات ما باید مستمر باشد. کیفیت هم باید مستمر باشد.اگر شما صادراتی با کیفیت خوب داشته باشید و امروز مشتری دارید، فردا کیفیت پایین بیاید آن فضای صادراتی را به طور کامل از دست می دهیم پس باید دنبال یک صادرات مستمر هم در این کشور باشیم.

انشاءالله همه بخش‌های تولیدی ما، بخش صنعت و معدن که امروز افتتاح‌های ما در بخش صنعت و معدن بود در بخش‌های دیگری که در هفته‌های آینده انشاءالله در بخش‌های آنها افتتاح خواهیم داشت.

و مردم عزیز و بخش خصوصی ما، از همه شرکت‌ها و بخش خصوصی خواهش می‌کنم، امروز هم دیدیم در بسیاری از این افتتاح‌ها سرمایه‌گذاری مال بعضی از شرکت‌های دولتی و بعضی خصوصی بود عمدتا باید کارها را به مردم واگذار کنیم. دولت باید زمینه‌ها را برای مردم مهیا کند تا مردم بتوانند در یک حرکت پرشتاب هم تولید و هم صادرات را بالا ببرند و هم انشاءالله اشتغال خوبی برای کشور داشته باشیم.

امیدوارم طرح‌های افتتاح شده برای مردم عزیز و بزرگوار مخصوصا مردم استان خراسان رضوی و استان اصفهان که امروز این افتتاح‌ها بیشتر مربوط به این دو استان بوده برایشان مبارک باشد مردم ما به سلامت باشند و ما شاهد پیشرفت و آبادانی ایران عزیزمان باشیم انشاءالله.

والسلام علیکم و رحمت‌الله و برکاته

عناوین برگزیده