تاریخ: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۱۴
بازدید: ۲۵۶
کد خبر: ۱۱۱۳۳۰
سرویس خبر : محیط زیست
با اجرای پروژه های بهینه سازی مصرف صورت گرفت:

کاهش 40 درصدی مصرف آب فضای سبز فولاد خراسان

می متالز - میزان مصرف آب برای آبیاری فضای سبز 270 هکتاری فولاد خراسان 40درصد کاهش یافته است.
کاهش 40 درصدی مصرف آب فضای سبز فولاد خراسان

به گزارش می متالز، رئیس فضای سبز «مجتمع فولاد خراسان» به مناسب 25 خرداد ماه، گرامی داشت روز«جهانی گل و گیاه»، گفت: مجتمع فولاد خراسان بنا بر ضرورت مدیریت کاهش و بهینه سازی مصرف آب، مفتخر است که به عنوان مجموعه پیشرو در توسعه فضای سبز صنعتی و استفاده از سیستم های آبیاری نوین، 95درصد از سطح فضای سبز خود را مجهزبه سیستم قطره ای و بارانی کرده و این در حالی است که همزمان با افزایش این گستره، مصرف سالانه آب تا میزان40 درصد کاهش یافته است.

احمد همت آبادی با بیان اینکه در حال حاضر خوشبختانه به هیچ عنوان هدر رفت آب نداریم، افزود: با انجام بازچرخانی آب های صنعتی وجمع آوری و ذخیره روان آب های سطحی ناشی از بارندگی ها، در دو مخزن 160 و 18هزار متر مکعبی، آب مورد نیازفضای سبز تصفیه ودر مدار آبیاری قرار می گیرد.

همت آبادی به کارگیری روش های نوین علمی از جمله استفاده از مالچ جهت کاهش تبخیر آب، بستر سازی مناسب برای گیاهان بیرونی با کود حیوانی و مواد نگهدارنده آب مانند سوپر جاذب، زئولیت، تغذیه اصولی گونه های بوته ای وفصلی و همچنین درختان ودرختچه ها در فصول زمستان وبهار، تغذیه اصولی گونه های بوته ای وفصلی و همچنین درختان ودرختچه ها در فصول زمستان و بهار را از اقدامات صورت گرفته در این مجتمع برای کاهش هدررفت آب و استفاده بهینه از منابع آبی موجود عنوان کرد.

همت آبادی افزود: شستشوی مستمرگیاهان ناحیه صنعتی با محلول مخصوص گیاهان، تولید و تکثیر اکثر گونه های آپارتمانی و بیرونی با روش های جدید همچون سینی کشت، جایگزینی گونه های مقاوم به آفات و کم آبی در نواحی جنگلی مانند توت آمریکایی، داغداغان، ارغوان، عناب و... ونیز جلوگیری از کاشت چمن و استفاده از گونه های پوششی کم آب از دیگر اقدامات توسعه فضای سبز و افزایش پوشش گیاهی در شرکت بوده است.

وی با تاکید بر این که اداره اصولی فضای سبز علاوه بر اقدامات مرتبط با «کاشت و داشت» گیاهان، از قبیل هرس تخصصی درختان و درختچه ها بر حسب نوع گونه و یاعلف تراشی و ایجاد تشتک مناسب و آزادسازی طوقه درختان به صورت فصلی، نیازمند برنامه ریزی در حوزه انسانی و افزایش کارآمدی نیروهای شاغل در فضای سبز است، افزود: آموزش فنی نیروی انسانی با استفاده از اساتید مجرب، دعوت از اساتید و پژوهشگران مراکز علمی  جهت اخذ مشاوره را در این جهت موثر ارزیابی کرد.

وی هزینه نگهداری فضای سبز مجتمع را سالانه بالغ بر 40 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: از سال 1394در راستای بهینه سازی مصرف آب، 6 کیلومترخطوط انتقال آب افزوده شده است.

کارشناس فضای سبز مجتمع نیز در ادامه افزود: در محوطه گلخانه با استفاده از کارکنان مجرب توانسته ایم انواع گل ها و گیاهان زینتی راپرورش دهیم.

به گفته حسن مختاری، واحد «فضای سبز» برای تولید گونه های گیاهی، ضمن بررسی کیفیت بذر مورد استفاده،سازگاری اقلیمی گیاهان با منطقه خراسان را مورد بررسی قرار می دهد و از جمله میزان دوام گیاه، نیازآبی، مقاومت در برابر آفات و بیماری ها و چگونگی کشت آن در محیط صنعتی که سازگاری با شرایط محیطی داشته باشد، مورد بررسی قرار می گیرد و پس از آندر برنامه تولید قرار می گیرد.

وی با بیان این که گلخانه شرکت در سال گذشته 120 هزارنشاء گل فصلی من جمله گل همیشه بهار، کلم زینتی، شاهپسند، شمعدانی، بنفشه و ... تولید کرده افزود: در همین مدت بیش از 2 هزار گل آپارتمانی حداکثر با 5 نفر نیرو تکثیر شده است.

مختاری با بیان اینکه در بسیاری از مناطق گیاهان پوششی نیز جایگزین چمن ها شده است گفت: گیاهان پوششی دارای تنوع هستند و نیاز آبی آنها 70 درصد کمتر از چمن است و همچنین گیاهان پوششی در مقایسه با چمن، مقاوم به آفات و بیماری ها هستند و به ندرت نیاز به سمپاشی دارند و با توجه به رشد زودهنگام این نوع از گیاهان، آسیب جدی به آن ها وارد نمی شود، در صورتی که چمن ها در برابر علف های هرز آسیب پذیرند و موجب از بین رفتن چمن می شوند.

رئیس فضای سبز گفت: این واحد همواره می کوشد تا با ایجاد بستری مناسب برای تلطیف روح و روان همکاران عزیز وبا ایجاد مأمنی برای رهایی از هیاهوی دنیای بیرونی و درونی فراهم نماید و در این راستا سالانه به مناسب سال نو بیش از 3 هزار گل سنبل به کارکنان برای مزین شدن سفره هفت سین آنان اهدا می شود.

مهندس همت آبادی از انجام مسوولیت های اجتماعی در راستای برگزاری، حضور و مشارکت فعال فولاد خراسان در پویش نجات درختان شهر نیشابور خبر داد و افزود: در این راستا با احداث اکوپارک در سایت صنعتی فولاد خراسان و همچنین حضور فعال در نمایشگاه گل و گیاه شهرستان، اهدا نهال و توزیع برشورهای راهنمای نگه داری از گیاهان آپارتمانی مشارکت فعال داشته است.

گفتنی است طرح محوطه فضای سبز مجتمع فولاد خراسان در سال 1369 تهیه و تنظیم گردید که در آن فضای سبز در سه موقعیت کمربند سبز در اطراف واحدهای تولید کننده جهت کنترل آلودگی، بین واحد هایی که در رابطه مکانیکی نزدیک با یکدیگر قرار دارند، جهت تلطیف فضای کار نیروی انسانی و همچنین فضای سبز محوطه اداری جانمایی  گردیده است و این فضا به تفکیک موقعیت وکاربری شامل جنگلی، صنعتی و اداری می باشد.

منبع: می متالز
عناوین برگزیده