تاریخ: ۰۲ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۴۱
بازدید: ۲۵۳
کد خبر: ۱۱۳۴۲۵
سرویس خبر : قراضه و بازیافت

شهرستان قدس تبدیل به مرکز تخلیه نخاله‌های ساختمانی تهران شده است

می متالز - رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قدس وضعیت نابسامان معادن را یکی از معضلات زیست محیطی این شهرستان دانست و گفت: خودروهای سنگین نخاله‌های ساختمانی غرب و شمال غرب شهر تهران را در جاده و گودهای معادن شهرستان قدس تخلیه می‌کنند سپس مصالح را از معادن بار می‌زنند و در مراکز دیگر توزیع می‌کنند.
شهرستان قدس تبدیل به مرکز تخلیه نخاله‌های ساختمانی تهران شده است

به گزارش می متالز، رضا شایسته ادامه داد: شهرستان‌های غربی استان تهران در گذشته منبع بسیار خوبی برای پالایش هوا و دارای باغات فراوانی بودند اما اکنون شهرستان قدس تبدیل به مرکزی برای تخلیه نخاله‌های ساختمانی تهران شده است که معضلات زیادی را به‌همراه دارد.

وی درباره اقداماتی که در جهت حل معضل تخلیه نخاله‌های ساختمانی در معادن انجام شده است، گفت: پیش از عید سال جاری بیش از ۵۰ هزار متر مکعب نخاله ساختمانی که در جاده معادن تخلیه شده بود را با همت انجمن شن و ماسه، واحدهای معدنی و پیمانکاران جمع‌آوری کردیم و جاده معادن پس از مدت‌ها آسفالت شد.

شایسته با اشاره به اینکه برخی از معادن شهرستان قدس حریم خود را از نخاله‌های ساختمانی رها شده تشکیل داده‌اند، گفت: ما در حال انجام مذاکره و مکاتبه برای از0 میان برداشتن نخاله‌هایی هستیم که به عنوان حریم مورد استفاده قرار گرفته‌اند تا حریم این معادن دیوارکشی و پشت این دیوارها کمربند فضای سبز ایجاد شود. این کار می‌تواند به کاهش آلودگی کمک کند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قدس ضمن بیان اینکه معادن شن و ماسه جزو معدود واحدهایی هستند که هم منابع ثابت و هم متحرک آلاینده به‌حساب می‌آیند، گفت: منابع ثابت این واحدها تاسیسات آن‌ها است و منابع متحرک ناشی از خودروهایی است که در این مناطق تردد می‌کنند که علاوه‌بر انتشار آلاینده‌ها و ایجاد آلودگی هوا به‌ دلیل نداشتن پوشش باعث انتشار ذرات ریز گرد و خاک می‌شوند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایلی که خودروهای حمل مصالح در این مناطق باعث ایجاد گرد و خاک می‌شوند، آسفالت نشدن جاده‌های دسترسی به معادن است. از این رو ما پیگیر این مساله هستیم که جاده‌های دسترسی اختصاصی به معادن آسفالت شوند، دپوی مواد معدنی از جمله شن و ماسه بیش از ارتفاع شش متر نباشد و خودروهای حمل مصالح حتما از پوشش برخوردار باشند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قدس همچنین از تامین نشدن اعتبارات این شهرستان جهت بازیافت پسماند انتقاد کرد و گفت: پسماند این شهرستان برای طی کردن فرایند بازیافت به دهستان اخترآباد در شهرستان شهریار منتقل می‌شود در حالی‌که دنیا به سمت بازیافت «طلای کثیف» (پسماند) و تولید انرژی از آن حرکت می‌کند. امیدوار هستیم که با تامین اعتبارات و احداث کارخانه بازیافت در شهرستان قدس ما نیز بتوانیم از پسماندهای شهرستان خود به نحو احسنت استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از معضلات زیست محیطی شهرستان قدس وضعیت فاضلاب است، گفت: خیلی از شهرستان‌ها اصلا هیچ اقدام مثبتی در این حوزه انجام نداده‌اند اما خوشبختانه در شهرستان قدس مدول یک هم راه‌اندازی و تا درصدی از این کار انجام شده است و امیدوارم با همت مسوولان بقیه این کار هم انجام شود.

شایسته در پایان با اشاره به اینکه طی سه ماه اول سال جاری هیچ واحدی در شهرستان قدس پلمب نشده‌ است، گفت: اساس کار اداره محیط زیست تعامل با واحدهای صنعتی است و ما خواهان حل مشکل در مرحله نامه‌نگاری و مکاتبات با این واحدها هستیم تا واحدهای صنعتی به کار خود ادامه دهند و مجبور به تعطیلی نشوند. از این رو سعی کردیم درصورت عدم تمکین واحدی،‌ آن را به دادگاه معرفی کنیم همچنین طی سه ماه اولیه سال جاری ۱۸۹ اخطاریه زیست محیطی در شهرستان قدس صادر شده است.

عناوین برگزیده