تاریخ: ۲۵ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۹:۲۲
بازدید: ۴۱۶
کد خبر: ۱۱۶۹۹۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

راهبردی برای تقویت جایگزین‌های باتری لیتیوم- یون

می متالز - پژوهشگران استرالیایی، راهبرد جدیدی برای تقویت باتری‌های جایگزین باتری لیتیوم- یون ارائه داده‌اند که در آن از مهندسی مواد استفاده شده است.
راهبردی برای تقویت جایگزین‌های باتری لیتیوم- یون

به گزارش می متالز، رشد سریع منابع انرژی تجدیدپذیر، به افزایش تقاضا برای سیستم‌های بزرگ مقیاس و کم‌هزینه‌ ذخیره انرژی منجر شده است که توانایی ذخیره تراکم بالایی از انرژی را دارند.

باتری‌های لیتیوم- یون، مزایای بسیاری دارند اما عناصر دیگری مانند سدیم، پتاسیم، روی و آلومینیوم نیز موجود هستند که به وفور یافت می‌شوند. این عناصر، ویژگی‌هایی مشابه لیتیوم دارند و اخیرا موضوع بسیاری از پژوهش‌های حوزه انرژی شده‌اند و پژوهشگران، استفاده از آنها را برای ساخت باتری‌های سدیم- یون، پتاسیم- یون، زینک- یون و آلومینیوم- یون پیشنهاد می‌دهند.

ساخت این باتری‌های جدید، به رغم امیدوارکننده بودن آنها، به خاطر کمبود الکترودهای مناسب، با مشکل مواجه می‌شود.

پژوهشگران “دانشگاه فناوری سیدنی” (UTS) در پروژه جدید خود، راهبردی ارائه داده‌اند که در آن از مهندسی نانومواد استفاده می‌شود. این روش می‌تواند به ابداع کاتدهای جدید کمک کند.

پروفسور “گوژیو وانگ” (Guoxiu Wang)، سرپرست این پژوهش گفت: به غیر از باتری‌های لیتیوم- یون، گزینه‌های دیگری نیز وجود دارند که تراکم انرژی بالا و هزینه کمی دارند اما با چالش تامین مواد لازم برای الکترود رو به رو هستند.

وی افزود: راهبرد جدیدی که ما در این پژوهش ارائه داده‌ایم، به ابداع نوع جدیدی از کاتد کمک می‌کند. هنگامی که ما این کاتدها را در باتری به کار بردیم، تراکم انرژی آن افزایش یافت.

پژوهشگران باور دارند که این راهبرد جدید می‌تواند روش امیدوارکننده‌ای برای مهندسی مواد و ذخیره انرژی باشد.

این پژوهش، در مجله “Nature Communications” به چاپ رسید.

عناوین برگزیده