تاریخ: ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۰۵
بازدید: ۲۴۲
کد خبر: ۱۱۹۴۴۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

آنچه استاندار مرکزی درخصوص نامه هپکویی ها گفت

می متالز - هپکو که تا همین یکی دو هفته پیش قرار بود به ایمیدرو واگذار شود، حالا با سرمایه گذار جدیدی آشنا شده و باید خود را برای واگذار شدن به او آماده کند، واگذاری که به نوعی می توان گفت غیرمنتظره بود و همین غیرمنتظره بودنش نگرانی ها و سوالاتی را برای افراد مختلف از جمله کارگران این شرکت ایجاد کرد، تا جایی که شورای اسلامی کار هپکو برای رفع نگرانی هایش در خصوص واگذاری بخشی از سهام هپکو به شستا، نامه ای را برای استاندار فرستاد.
آنچه استاندار مرکزی درخصوص نامه هپکویی ها گفت

به گزارش می متالز، با انتشار نامه شورای کار هپکو خطاب به استاندار مرکزی، سراغ او رفتیم تا نظر و پاسخش را به این نامه جویا شویم.

سیدعلی آقازاده با بیان اینکه این نامه به دستش رسیده است، اظهار کرد: شورای اسلامی هپکو به عنوان نمایندگان کارگران این واحد تولیدی و صنعتی از سر دلسوزی مطالبی را در این نامه منتشر کرده است و بنده با دقت متن نامه ارسالی را مطالعه کردم.

وی با اشاره به گفتگوی خود با اعضای شورای اسلامی شرکت هپکوی اراک و تشکیل جلسه‌ای طی روزهای آینده در خصوص تصمیم دولت مبنی بر واگذاری ۵۵ درصد از سهام شرکت هپکو اراک به ارزش ۵۶۰۰ میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی افزود: مصوبه دولت در خصوص واگذاری سهام هپکو به سازمان تامین اجتماعی یک تصمیم کارشناسی شده و با بررسی تمامی جوانب است و از آنجاکه این مصوبه غیرکارشناسی نیست باید همه دست به دست هم دهیم تا این تصمیم دولت در فاز اجرایی قرار گیرد و با هم افزایی و مشارکت بین بخشی به خوبی اجرایی شود.

استاندار مرکزی تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی یک دستگاه وابسته به دولت است و با اقتصاد، تولید و خلق پول ارتباط مستقیم دارد و از طرفی اشراف و شناخت کافی به صنعت و تولید داشته و به عبارتی با فضای تولیدی کشور به خوبی عجین است.

وی تاکید کرد: انتظار می‌رود شورای اسلامی هپکو، کارکنان و کارگران این شرکت و همه مسوولان با حمایت از مصوبه دولت که نتیجه بررسی‌های کارشناسی برای برون رفت از مشکلات هپکوست، در مسیر اجرای این مصوبه گام بردارند تا منجر به رونق تولید و احیای این شرکت شود.

آقازاده افزود: واگذاری ۵۵ درصد از سهام هپکو به سازمان تامین اجتماعی خیلی بیراه نیست؛ گرچه واگذاری آن به ایمیدرو بهتر بود، اما با توجه به شرایط دولت در اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان از طریق واگذاری برخی از شرکت‌ها به سازمان تامین اجتماعی، این واگذاری تصمیم خوبی است و باید مورد حمایت قرار گیرد.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی تعهد کرده است نیازهای مالی هپکو را تا مرحله تولید انبوه تامین کند و مدیرعامل سازمان نیز متعهد شده است که حقوق معوقه کارگران این شرکت پرداخت شود.

استاندار مرکزی گفت: بدیهی است تجربه بالای سازمان تامین اجتماعی در حوزه بنگاه‌داری می‌تواند شرکت هپکو اراک را با حداکثر ظرفیت در مسیر تولید قرار دهد و این مصوبه دولت اتفاق بسیار خوبی در رونق تولید و حل مشکلات این شرکت خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی یک سازمان آشنا به بنگاه‌داری است، توضیح داد: افزون بر ۵۰ میلیون نفر از جمعیت ایران سهامدار سازمان تامین اجتماعی هستند و این سازمان در بنگاه داری تجربه نسبتا خوبی دارد، بنابراین می‌تواند در واگذاری سهام هپکو موفق عمل کند.

در نامه شورای اسلامی کار شرکت هپکو خطاب به استاندار مرکزی آمده است:

" با توجه به دوبار  واگذاری های ناموفق شرکت هپکو در گذشته به بخش خصوصی و اظهار نظر کارشناسان مختلف کشوری و استانی در مورد این واگذاری های ناصحیح که متاسفانه به دلیل نداشتن برنامه کاری قابل اجرا، باعث افت شدید تولید و به خطر افتادن امنیت شغلی پرسنل و ایجاد بدهی بسیار بالا و عواقب ناخوشایند برای این شرکت شده است، لذا مسوولین به این نتیجه رسیده اند با تصمیمات صحیحی که در حال پیگیری بود تنها راهکار احیاء شرکت، برگشت موقتی آن به دولت و واگذاری شرکت به وزارت صمت و ایمیدرو است.

از جنابعالی و مسوولین کشوری و دولتی تقاضا داریم در خصوص واگذاری مجدد شرکت هپکو با توجه به مصوبه اخیر دولت که مقرر شده که تعداد ۵۵ درصد از سهام بلوکی این شرکت به تامین اجتماعی به جهت رد دیون واگذار گردد، تیمی کارشناسی خبره این واگذاری را مورد بررسی قرار دهند که در سال جهش تولید شاهد رونق در شرکت باشیم. بنابراین از جنابعالی به عنوان مقام عالی دولت در استان استدعا داریم نسبت به شفاف سازی ابهامات ذیل مساعدت لازم را مبذول فرمایید تا نمایندگان پرسنل بر حسب وظیفه در خصوص پیشبرد سهامدار جدید ایجاد تسهیل نمایند و با کمک تمامی مسوولین این کشتی طوفان زده را به ساحل آرامش برسانیم.

  1. با توجه به شعار چند ساله پرسنل و مسوولین استان در انتخاب سهامدار دارای اهلیت و تخصص، لطفا بررسی شود که سازمان تامین اجتماعی توان و برنامه ای برای احیاء شرکت هپکو دارد؟
  2. با توجه به بند ۶ مصوبه هیئت دولت، تامین اجتماعی موظف است بالغ بر ۱۷ درصد از سهام ۵۵ درصدی شرکت را حفظ کند و الباقی سهام را تا پایان سال ۹۹ بفروشد، لازم است بررسی شود فروش سهام چه دستاوردی برای مجموعه هپکو خواهد داشت و اساسا برنامه تامین اجتماعی برای ایجاد رونق تولید یا فروش الباقی سهام چیست؟
  3. با توجه به اینکه سهام بلوکی شرکت هپکو ۶۰.۷ درصد بوده، لطفا بررسی گردد تصمیمات گرفته شده در خصوص الباقی سهام به جز ۵۵ درصد چیست؟ با توجه به اینکه در پایان سال ۹۸ سازمان خصوصی سازی حدود یک درصد از سهام بلوکی را فروخته و به خزانه دولت انتقال داده است. همچنین ۱.۷ درصد از سهام همچنان در کدال به نام شرکت هیدرواطلس است و حدود سه درصد از سهام نیز بلاتکلیف است.
  4. با توجه به اینکه سهامدار جدید برای کشف تخلفات احتمالی سهامداران گذشته شرکت، بدهی واقعی این سازمان، قراردادهای باز و جرائم آنها، آیا برنامه ای برای حسابرسی ویژه دارد؟
  5. با توجه به تخلف فروش ناموفق و مبهم سهام هپکو در مس طارم(۲۶ درصد) توسط سهامدار قبلی(هیدرواطلس) خواهشمند است بررسی ها و پیگیری های لازم در این خصوص صورت گیرد.

در خاتمه این شورا آمادگی خود را جهت ارائه گزارش و تبادل اطلاعات بصورت حضوری و در صورت صلاحدید برگزاری جلسه با مدیران ایمیدرو و تامین اجتماعی اعلام می دارد."

گفتنی است، شرکت هپکو در سال ۱۳۵۱ در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار به عنوان اولین و بزرگترین تولیدکننده ماشین آلات صنعتی و کشاورزی و راه سازی در خاورمیانه با هدف مونتاژ ماشین آلات راه سازی در اراک تاسیس و از سال ۱۳۵۴ شروع به فعالیت کرد.

این شرکت می تواند ۲۵ نوع ماشین آلات راهسازی از جمله گریدر، لودر و غلتک تولید می‌کند که هشت نوع از محصولات آن تحت لیسانس کشورهایی چون ژاپن، آلمان و سوئد تولید کند.

شرکت هپکو در اوج پیشرفت و بالندگی در سال ۱۳۸۵ به بخش خصوصی واگذار و مشکلاتی برای آن ایجاد شد. این واحد تولیدی سال گذشته از بخش خصوصی بازپس‌گرفته و به سازمان خصوصی‌سازی واگذار شد.

پس از افت‌وخیزهای فراوان، با تصویب‌ هیات وزیران در تاریخ ۱۸ تیرماه و ابلاغ آن در  ۲۳ تیرماه به وزارتخانه های اقتصاد، رفاه، صمت، نفت، میراث و سازمان برنامه و بودجه، مقرر شد که ۵۵ درصد سهام شرکت هپکو اراک به ارزش ۵۶۰۰ میلیارد تومان از سازمان خصوصی سازی به  سازمان تامین اجتماعی واگذار شود.

عناوین برگزیده