تاریخ: ۰۸ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۲۰
بازدید: ۲۲۵
کد خبر: ۱۲۰۰۸۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

جهش قابل توجه سوددهی ETFها

می متالز - صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس یا همان ETFها توانستند همگام با روند مثبت حاکم بر بازار سهام، عملکرد قابل توجهی در دوره ۴ماهه نخست سال جاری ثبت کنند؛ به طوریکه بازدهی این صندوق حتی از محدوده ۲۶۰ درصد نیز فراتر رفت.
جهش قابل توجه سوددهی ETFها

به گزارش می متالز، بررسی عملکرد دقیق‌تر صندوق‌های قابل معامله در بورس نشان می دهد که این صندوق‌ها توانستند بازدهی بسیار مطلوبی را در سال ۹۹ داشته باشند. بر این اساس از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه، سود بیش از ۲۶۰درصدی نیز از این ETFها مشاهده شد. در میان ۱۲ صندوق قابل معامله سهامی در بورس، صندوق سرمایه گذاری افق ملت، به عنوان برترین صندوق شناخته شد و بازدهی ۲۶۳.۱ درصدی را به نمایش گذاشت. این صندوق در دوره یک ماهه تیرماه نیز سود بیش از ۴۰درصدی نصیب سرمایه گذاران کرد. بررسی پرتفوی صندوق «افق ملت» نشان می‌دهد که بیش از ۹۴درصد از سبد این صندوق به سرمایه گذاری در سهام اختصاص یافته که بخش عمده ای از آن نیز به خرید سهام محصولات شیمیایی تعلق دارد. به طوریکه خرید سهام گروه شیمیایی، ۱۹.۳۷درصد از پرتفوی این صندوق را تشکیل می‌دهد. خرید سهام فلزات اساسی، بانکها و موسسات اعتباری، استخراج کانه های فلزی و واسطه گری های مالی و پولی نیز از دیگر سهام مورد توجه در این صندوق بوده است.

در ادامه این روند صندوق سرمایه گذاری قابل معامله شاخص سی شرکت بزرگ فیروزه قرار داشت که توانست با ثبت بازدهی ۲۵۵.۵ درصدی به عنوان دومین ETF برتر طی ۴ماه نخست سال جاری شناخته شود. صندوق «فیروزه» طی تیرماه نیز عملکرد قابل توجهی داشت که با سوددهی بیش از ۵۰درصدی این صندوق همراه شد. بررسی پرتفوی صندوق مزبور نیز نشان از تمرکز مدیریت آن بر خرید سهام گروه شیمیایی دارد که این صنعت ۲۱.۷درصد از پرتفوی «فیروزه» را تشکیل می دهد. خرید سهام دو گروه فلزات اساسی و فرآورده های نفتی نیز مورد توجه این صندوق بوده است.

صندوق سرمایه گذاری قابل معامله تجارت شاخصی کاردان نیز با اختلاف اندک از «فیروزه» در رتبه سوم قرار گرفت و بازدهی ۲۵۴.۷ درصدی را در ۴ماه نخست سال به ثبت رساند. البته ۴۰ درصد از این بازدهی را در دوره یک ماهه تیر کسب کرد. خرید سهام گروه هایی از جمله محصولات شیمیایی، چند رشته ای صنعتی، بانکها و موسسات اعتباری و همچنین فلزات اساسی، بیشترین سهم را در پرتفوی این صندوق دارد.

دیگر ETFهای فعال در بورس نیز توانستند طی دوره ۴ماهه نخست سال جاری، با ثبت بازدهی بیش از ۲۰۰ درصدی، عملکردی مناسب داشته باشند. در این میان تنها دو صندوق قابل معامله سهامی از جمله توسعه اندوخته آینده و امین تدبیرگران فردا به بازدهی کمتر از ۲۰۰درصد بسنده کردند. به طوریکه «اطلس» توانست بیش از ۱۹۲ درصد بازدهی و «الماس» نیز ۱۷۵ درصد سوددهی داشته باشند.

بازدهی قابل توجه «دارا یکم»

بررسی عملکرد نخستین صندوق قابل معامله دولتی نیز یعنی صندوق واسطه گری مالی یکم در این مدت قابل توجه بوده است. این صندوق به عنوان نخستین ETF دولتی، در حالی از  ۷تیرماه امسال شاهد آغاز معاملات خود در بازار سهام بود که در تیرماه  توانست بازدهی قابل توجه بیش از ۲۰۳ درصدی را نصیب سرمایه گذاران کند و به عنوان برترین ETF در ماه گذشته شناخته شود.

یادآور می شود صندوق «دارا یکم» باقیمانده سهام دولت در ۵  شرکت شامل بانک‌های تجارت، ملت و صادرات به همراه دو شرکت بیمه اتکایی امین و البرز را عرضه کرد. واحدهای این صندوق که در زمان پذیره‌نویسی ۱۰ هزار تومان بودند در پی رشد و افزایش قیمت سهام شرکت‌های حاضر ارزش بیشتری یافتند و به بیش از ۲۴ هزار تومان در آخرین روز معاملاتی تیرماه رسید.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت