به گزارش می متالز، عراق میخواهد برای جبران کمبود برق از ترکیه و یک شرکت مستقر در منطقه اقلیم کردستان برق وارد کند. احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق گفته است عراق قصد دارد ۴۵۰ مگاوات برق از گروه KAR در منطقه اقلیم کردستان عراق و ۲۰۰ مگاوات برق از ترکیه وارد کند.
در روزهای گذشته اعتراض علیه قطع برق دو کشته در پی داشت و همین اعتراضها باعث شده این کشور به دنبال راهحل کوتاهمدتی برای کمبود برق باشد؛ برای همین اینبار عراق سراغ ترکیه رفته است.
سال گذشته وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه گفته بود که ترکیه و عراق توافق کردند که به محض اینکه عراق به روز رسانیهای لازم را در زیرساختهای خود انجام دهد، تجارت برق را آغاز کنند.
پانزدهم خردادماه رضا اردکانیان وزیر نیرو، در سفر یکروزه خود به به عراق قرارداد دوساله صادرات برق به این کشور امضا کرد؛ طبق این قرارداد باید هیاتهای فنی و تخصصی بخش خصوصی ایران برای امضای دو قرارداد در زمینه کاهش تلفات شبکه توزیع برق و تعمیر و بازسازی ادوات و تجهیزات برقی عراق به بغداد سفر کنند.
اردکانیان گفته است: تمامی قراردادهای صادرات برق به عراق تا پیش از این یکساله بوده اما در این سفر، مذاکرات نهایی شده و قرارداد دو ساله صادرات برق برای سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ با وزارت برق عراق به امضا رسید.
روز نوزدهم اردیبهشتماه امسال وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که واشنگتن قصد دارد برای حمایت از دولت جدید عراق، معافیت ۱۲۰ روزهای را به این کشور برای ادامه واردات برق از ایران اعطا کند.
پیش از این در تاریخ هشتم اردیبهشت ماه، شبکه الجزیره گزارش کرده بود که آمریکا معافیت تحریمی عراق برای خرید برق از ایران را به مدت ۳۰ روز دیگر تمدید کرده است. ایران سالانه 1500مگاوات برق به عراق صادر میکند؛ همچنین صادرات گاز ایران به عراق حدود 30 میلیون متر مکعب است.
از طرفی عراق برای اتصال به شبکه برق کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC) برنامه دارد و مسیر انتقال برق کشورهای GCC به عراق، مرز کویت است. در سال ۲۰۱۹ میلادی، وزارت برق عراق قراردادی با سازمان بهم پیوستگی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (GCCIA) برای ساخت دو شبکه ارتباطی برای انتقال انرژی برق به میزان ۵۰۰ مگاوات امضا کرده است. بر اساس این قرارداد، سازمان GCCIA هزینه ساخت این دو شبکه ارتباطی به طول ۳۰۰ کیلومتر را برعهده گرفته که ۸۰ کیلومتر آن در داخل عراق و ۲۲۰ کیلومتر آن در خاک کویت است. آن زمان لوی الخطیب گفته بود که بهای برق وارداتی از این کشورها به میزان ۱۵ درصد از بهای برق ایران پایینتر است و اجرای آن یک سال زمان میبرد. اما بهای برق ایران بسیار رقابتی است.
عراق متعهد شده به توافق کاهش تولید اوپکپلاس پایبند بماند و مازاد تولیدی که در ماههای می و ژوئن داشته است را با کاهش بیشتر تولید در طول تابستان جبران کند. تولید کمتر نفت به معنای تولید کمتر گاز خواهد بود که به عنوان خوراک مورد استفاده نیروگاههای برق قرار می گیرد.
به گفته احمد موسی، عراق قصد دارد از اوت یا سپتامبر به تدریج ۱.۵ گیگاوات ظرفیت نیروی نصب شده از نیروگاههای جدید یا نیروگاههای فعلی که در دست تعمیر قرار دارند را اضافه کند.
مصرف برق سالانه عراق حدود 24 هزار مگاوات است و در حال حاضر این کشور 17 هزار مگاوات برق در سال تولید میکند.