به گزارش می متالز، مهمترین اخبار اقتصادی یکشنبه 12 مرداد ماه به شرح زیر است:
براساس مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار و اعلام سازمان حمایت؛ سیمان در فهرست کالاهای اولویت دار بازرسی قرار گرفت. مطابق روال هفته های گذشته پنج کالای اولویت دار بازرسی معرفی شد و برای سیمان متعاقب جلسه برگزار شده با تشکل تولیدکنندگان برنامه ویژه ای در امر نظارت انجام می شود.
براساس این گزارش، با توجه به جلسه انجمن صنفی تولیدکنندگان سیمان با سازمان حمایت، موضوع قیمتگذاری سیمان مطرح و قیمت این محصول بر اساس تصمیم اخیر این سازمان و انجمن سیمان برای مصرف کننده به ازای هر پاکت سیمان خاکستری حداکثر ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و برای هر تن سیمان فله ۲۹۰ هزار تومان تعیین شد.
واحدهای تولیدی به عاملان توزیع رسمی و مطابق دستورالعمل مربوطه سیمان را با قیمت های قانونی ارایه خواهند کرد.
بر این اساس؛ مطابق توافق اعضای جلسه برای تأمین بهنگام سیمان مورد نیاز انبوهسازان، پروژههای عمرانی و سایر مصارف عمده، واحدهای تولیدی مکلف به تحویل بار به قیمت مصوب درب کارخانه به انبوه سازان، پروژههای عمرانی و سایر مصارف عمده با معرفینامه رسمی هستند و علاوه بر این انجمن مکلف است با هماهنگی اعضا بر عاملان فروش نظارت کند.
همچنین بازرسان این سازمان و سازمانهای صنعت استانها نسبت به نظارت جدی به عاملین توزیع سیمان اقدام و متخلفان برای ابطال عاملیت فروش و قطع تحویل سیمان به سازمان حمایت و انجمن مربوطه معرفی خواهند شدو انجمن مربوط هم موظف است با هماهنگی تولیدکنندگان در صورت مشاهده تخلف عاملان یا پس از اعلام سازمان حمایت برای ابطال عاملیت اقدام نماید.
وزارت صنعت، معدن وتجارت آمار داد: چهارماهه امسال تولید شمش آلومینیوم بالاترین میزان رشد عملکرد در بین تولیدات تحت پوشش این وزارتخانه را به خود اختصاص داد و رقم ۴۹ درصد را ثبت کرد. تولید شمش آلومینیوم از ابتدای امسال تا پایان تیرماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش بازدهی ۴۹ درصدی داشت.
تولید شمش آالومینیوم در فروردین ماه امسال رقم ۳۱.۷ هزار تن را نشان داد و نسبت به اردیبهشت که به رقم ۳۰.۷ هزار تن رسید، کاهش ۳.۳ درصدی را ثبت کرد، اما آمار دو ماهه امسال تولید شمش به میزان ۶۲.۴ هزار تن را نشان می دهد و در مقایسه با دوره مشابه پارسال که ۴۳.۵ هزار تن بود، رشد بازدهی به میزان ۴۳.۴ درصد را به ثبت رساند.
آمار تولید شمش آلومینیوم تا پایان سال ۹۷ منحصر به سه واحد ایرالکو (اراک)، هرمزال و المهدی (بندرعباس) بود، اما از سال گذشته با افتتاح واحد شمش ۴۰ هزار تنی آلومینای ایران (خراسان شمالی) و آلومینیوم جنوب به ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در فاز نخست ( لامرد - فارس) روند رو به افزایش این بخش شکل گرفت.
یکشنبه 12 مرداد هر گرم طلای 18 عیار یک میلیون و 51 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1976 دلار، هر گرم طلای 24 عیار یک میلیون و 402 هزار تومان ارزشگذاری شده است. سکه بهار آزادی طرح قدیم 10 میلیون و 600 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 11 میلیون و 161 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 5 میلیون و 600 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 3 میلیون و 200 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون و 700 هزار تومان ارزشگذاری شده است.
یکشنبه 12 مرداد در بازار آزاد ارز دلار 21 هزار و 302 تومان، یورو 25 هزار و 102 تومان، پوند 30 هزار و 646 تومان، درهم امارات 6373 تومان، یوان چین 3367 تومان و لیر ترکیه 3373 تومان ارزشگذاری شده است.
این در حالی است که شنبه 11 مرداد هر گرم طلای 18 عیار یک میلیون و 84 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1976 دلار، هر گرم طلای 24 عیار یک میلیون و 445 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 10 میلیون و 800 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 11 میلیون و 361 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 5 میلیون و 610 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 3 میلیون و 310 هزار تومان، سکه یک گرمی یک میلیون و 720 هزار تومان ارزشگذاری شده بود.
شنبه 11 مرداد در بازار آزاد ارز دلار 20 هزار و 802 تومان، یورو 23 هزار و 802 تومان، پوند 30 هزار و 706 تومان، درهم امارات 6419 تومان، یوان چین 3378 تومان و لیر ترکیه 3392 تومان ارزشگذاری شده بود.
«سیدمهدی نیازی» شنبه 11 مرداد در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با اشاره به اینکه وزارت صمت در مدیریت جدید ۴ رویکرد را دنبال میکند، گفت: چهار رویکرد جهش تولید و تعمیق ساخت داخل، تکمیل طرحهای نیمه تمام و سرمایه گذاری، مدیریت واردات و توسعه صادرات، تنظیم بازار در وزارت صمت طراحی و برنامه ریزی شد.
دبیر قرارگاه جهش تولید وزارت صمت گفت: سه مورد در راستای جهش تولید برنامه ریزی شده و برنامههای وزارتخانه نیز بر همین مبنا برای تحقق جهش تولید است. یکی از نهادهایی که با رویکرد رفع موانع تولید شروع به فعالیت کرد قرارگاه جهش تولید است که در دوره جدید ۱۰ جلسه با حضور آقای مدرس خیابانی در این قرار گاه برگزار شده است و بانک مرکزی و گمرک نیز در جلسات حضور دارد و موانع تولید در حوزه بانکی و مالیات با توجه به قانونی که در مجلس تصویب شده است و آیین نامه آن در سال گذشته ابلاغ شد، بررسی میشود.
دبیر قرارگاه جهش تولید گفت: هدف میان مدت سه ساله برای تعمیق ساخت داخل برنامه ریزی شده که در همین راستا ۱۰ میلیارد دلار کاهش واردات برنامه ریزی شده که با استفاده از ظرفیتهای داخلی، تکمیل طرحهای نیمه تمام، فعال سازی ظرفیتها و افزایش تولید در واحدهای صنعتی در واحدهای مختلف برای کاهش ۱۰ میلیارد دلار واردات برنامه ریزی شده است.
نیازی افزود: امسال میزان هدف گذاری برای کاهش واردات نسبت به سالهای گذشته بالاتر و نسبت به سال جهش تولید در نظر گرفته شده است که بر اساس ضوابط و مقرارات وزارت صمت مدیریت واردات برای کالاهای ساخت داخل اتفاق افتاده است همچنین مدیریت کالاهای غیر ضرور را نیز در برنامه داریم.
«محمدرضا دیانی» شنبه 11 مرداد در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: دولت در شرایط سخت پیچیده امروز در اقتصاد و تحریمها سعی خود را کرده است، اما در این شرایط و بحران کرونا اقدامات و تصمیم گیری دقیق تری لازم است همچنین نیاز به هماهنگی بیشتر بین بانک مرکزی و وزارت صنایع هستیم.
رئیس مجمع کارآفرینان گفت: تفاوت قیمتها و کمبود ارز نباید تبدیل به رانت شود بنابراین وقتی شرایط ما بر اساس اقتصاد آزاد نیست دولت باید با برنامه ریزی دقیق مشکلات را برطرف کند. در این شرایط باید زنجیره ارزشی تعریف و استراتژیهای لازم برای بهره برداری و استفاده از فرصتها بکارگرفته شود.
«رضا اردکانیان» شنبه 11 مرداد با حضور در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما درباره وضعیت مصرف آب و برق در کشور گفت: اگر آمار حدود ۱۵ سال اخیر را بررسی کنیم در هر سال به طور متوسط اوج بار نسبت به سال قبل ۵ درصد افزایش داشته است.
وزیر نیرو ادامه داد: از دو سال گذشته برنامه مدیریت مصرف را شروع کردیم و در تابستان ۹۷ موفق شدیم ۵ درصد رشد را به زیر ۳ درصد کاهش دهیم و در تابستان گذشته به ۱ درصد رساندیم و نتیجه این برنامه خاموشی صفر در تابستان ۹۸ بود.
وی افزود: در صنعت برق هدف گذاریهای متعددی از جمله افزایش تولید انرژی داریم که هر ساله حدود ۱ میلیون مشترک جدید به آن اضافه میشود.
اردکانیان گفت: در قبال افزایش انرژی، امکان صادرات و انجام تعهدات در قراردادهای تبادل انرژی را داریم که منبع ارزی برای صنعت برق محسوب میشود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اهداف صنعت برق کاهش اوج بار است به گونهای که در تابستان خاموشی نداشته باشیم و برنامه افزایش انرژی و صادرات را مدیریت کنیم.
وزیر نیرو گفت: امسال به نقطهای نرسیدیم که اعلام کنیم اوج بار ۹۹ سپری شده است و با احتمال زیاد امسال اوج بار نسبت به سال قبل از یک درصد تجاوز نخواهد کرد. در بخش خانگی حدود ۴۰۰ مگاوات با کمک شرکتهای دانش بنیان مدیریت کردیم.
او ادامه داد: در سال گذشته حدود یکصد و ۲۰ هزار تفاهم نامه با بخشهای صنعتی و تولیدی کشور قبل از فصل گرما به امضا رساندیم که از این محل ۳۵۰ میلیارد تومان پاداش به این بخشها تعلق گرفت و امسال تعداد تفاهم نامهها به ۲۹۴ هزار رسیده است.