تاریخ: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۱۹
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۱۲۲۱۵۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

اختلاف نظر امام جمعه تکاب و صمت استان در خصوص حقوق دولتی معادن تکاب

می متالز - در حالیکه معاون امور معادن صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی به اقدامات زیرساختی خوب منطقه از محل وصول درآمد های حقوق دولتی معادن شهرستان تکاب اشاره می کند، اما نظر امام جمعه تکاب در خصوص این مسئله متفاوت است.
اختلاف نظر امام جمعه تکاب و صمت استان در خصوص حقوق دولتی معادن تکاب

به گزارش می متالز به نقل از کرد پرس، پس از بالا گرفتن انتقادات از عدم پرداخت حق دولتی معادن تکاب به این شهرستان، تخریب منابع طبیعی، راه ها و جاده های روستایی نزدیک معادن، امروز کارگروه تعامل با حضور روسا، معاونان و کارشناسان تخصصی سازمان صنعت، معدن وتجارت و اداره کل منابع طبیعی استان، جهت بررسی و حل مشکلات موجود در محل معادن مشکل دار شهرستان تکاب حاضر شدند.

استخراج سالانه یک میلیون و 85 هزار تن مواد معدنی طلا در تکاب

در این بازدید پریسا عابدپور معاون امور معادن وصنایع معدنی سازمان صنعت، معدن وتجارت آذربایجان غربی گفت: در شهرستان تکاب 60 معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر با حجم سرمایه گذاری بیش از یک هزار و 430 میلیارد ریال با استخراج سالانه یک میلیون و 840 هزار و 975 تن انواع مواد معدنی برای یک هزار و 384 نفر بصورت مستقیم زمینه اشتغال را فراهم کرده است.

او ادامه داد: 2 معدن طلای بزرگ در این شهرستان فعال است که سالانه یک میلیون و 85 هزار تن مواد معدنی طلا را استخراج و در سر معدن نیز فرآوری می کنند، این واحد ها با سرمایه گذاری یک هزار و 18 میلیارد ریال زمینه اشتغال مستقیم را برای 715 نفر مهیا ساخته اند.

عابدپور گفت: برای جلوگیری از خام فروشی انواع سنگ های تزیینی استخراج شده از شهرستان تکاب یک واحد سنگبری بزرگ مقیاس احداث خواهد شد که مواد استخراج شده بعد از فرآوری از این شهرستان خارج شود و ارزش افزوده آن نیز به این شهرستان بازگردد.

دولت سهم تکاب از معادن طلا را پرداخت کند

در حالیکه معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، (برق رسانی، آب رسانی و ایجاد راه های دسترسی به معادن) را اقدامات زیرساختی خوب منطقه از محل وصول درآمد های حقوق دولتی معادن شهرستان تکاب می داند، اما نظر امام جمعه تکاب با این مسئله متفاوت است.

هفته گذشته امام جمعه تکاب با اشاره به فقر، محرومیت و مشکلات اقتصادی متعدد در این شهرستان گفت: سالهاست دولت تا ریال آخر حق دولتی را از معادن طلای و معادن سنگ این شهرستان دریافت می‌کند، اما تا کنون این حق را به مردم تکاب و استان پرداخت نکرده است.

حجت الاسلام برداری، با بیان اینکه بعد از چند سال مطالبه گری امسال تنها یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از این حق دولتی پرداخت شده است گفت: در حالی که حق دولتی معادن تکاب در سال ۵۰ میلیارد تومان است.

به گفته امام جمعه تکاب، تخریب محیط زیست، منابع طبیعی، محرومیت، فقر و بیکاری را تنها سهم تکاب از ظرفیت عظیم معادن طلا و سنگ این شهرستان است و این محرومیت شایسته مردم تکاب نیست و امیدواریم مسئولان به فکر محرومیت زدایی در این منطقه باشند.

رییس صمت: بهره‌برداری از معادن برای توسعه‌ کشور یک نیاز و ضرورت است

در این بازدید غلامرضا بابایی رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی اظهار کرد: بهره‌برداری از معادن برای توسعه‌ کشور یک نیاز و ضرورت است، لزوم توجه به اصول فنی و مسائل زیست محیطی و حفظ پوشش های گیاهی موجود در منطقه برای وارد شدن کمترین میزان تخریب به طبیعت لازم و ضروری است.

او افزود: برای حفظ تعادل بین اکتشاف و استخراج معادن با منایع طبیعی و چشم انداز طبیعت استان باید تعامل تنگاتنگ بین کارشناسان امور معادن، کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و معدنکاران جهت رعایت اصول و مقررات فنی حفظ منابع و استخراج مواد معدنی برقرار باشد.

حفظ منابع طبیعی مانعی بر سر راه فعالیت‌های معدنی ایجاد نمی کند

بابایی تصریح کرد: حفظ منابع طبیعی مانعی بر سر راه فعالیت‌های معدنی ایجاد نمی کند و فعالیت‌های معدنی باید توجیه و ارزش اقتصادی داشته باشند همچنین با استفاده از روش‌های صحیح معدنکاری که کمترین تخریب را در پی دارد، انجام شود و پیش‌بینی‌های لازم برای احیای مناطق آسیب‌دیده در نظر گرفته شود.

بهره‌برداری از معادن با ‌روش‌ها و متدهای جدید و بهرمندی از فنآوری، تکنولوژی، دانش و علم روز دنیا ضمن اینکه موجب حفظ محیط‌زیست می‌شود هم از تخریب ‌جلوگیری شود، راهکار رییس صمت استان در بازرسی از محل معادنی بود که سال ها است عملکرد آنها مورد انتقاد روستاییان تکابی قرار گرفته است.

اولویت ایجاد واحد های فرآوری مواد معدنی در مناطق معدن خیز

به گفته بابایی؛ در صورت واگذاری معادن برای انجام عملیات معدنی باید متناسب با آن عملیات احیا و بازسازی توسط معدنکار انجام شود.

او با اشاره به جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی جهت ایجاد ارزش افزوده برای استان ضروری است گفت: خروج مواد معدنی به شکل خام از استان و کشور ضربه اساسی بر بنیان ها و درآمد های اقتصادی استان و حتی کشور وارد می کند بر همین اساس ایجاد واحد های فرآوری مواد معدنی در مناطق معدن خیز در سرلوحه اقدامات سازمان صنعت، معدن وتجارت استان است.

به گزارش کردپرس، وجود ۲ معدن طلای «زرشوران» و «آق‌دره» و ۵۹ معدن ارزشمند سنگ، اثر ثبت‌شده مجموعه جهانی تخت سلیمان، ثبت جهانی فرش افشار تکاب نشان دهنده ظرفیت کم نظیر این شهرستان است.

در حال حاضر ۴۰ درصد انباشت طلا و ۵۰ درصد کل ذخیره طلای شناسایی‌شده کشور در شهرستان طلایی تکاب واقع‌شده، اما این شهرستان از کمترین زیرساخت‌های توسعه در بخش‌های راه، درمان، بهداشت، آموزش و… نیز برخوردار نیست.

 

منبع: کرد پرس
عناوین برگزیده