به گزارش می متالز، در خصوص اهمیت طرحهای توسعهای در صنعت فولاد کشور در تمام کسب و کارهای تجاری و صنعتی، راز ماندگاری در چرخه رقابت، تعریف و اجرای طرحهای توسعه پایدار متناسب با نتایج مطالعات بازار و در جهت تامین نیازهای فعلی و جدید بازارهای موجود و بازارهای جدید است. با سرمایهگذاری لازم در اجرای طرحها و پروژههای توسعهای، علاوه بر جذب تکنولوژیهای جدید، ایجاد ظرفیتهای جدید و کاهش قیمت تمام شده، شاهد ماندگاری در چرخه رقابت و حفظ و توسعه سهم بازار خود خواهیم بود.
وی افزود: تاکید بر این نکته ضروری است که همیشه توسعه پیش گام حرکت و جهش تولید در یک سازمان و شرکت است. به باور بزرگان علم اقتصاد، جهش تولید در مدل فرآیند توسعه اقتصادی، همانند حرکت و پرش به سمت توسعه یافتگی و رفاه تلقی میشود که البته برای محقق شدن آن باید یک برنامه بلندمدت و جامع را تهیه و به درستی اجرا کنیم.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت فولاد خوزستان اضافه کرد: در صنعت فولاد که به عنوان صنعت مادر و یکی از پیشرانهای توسعه اقتصادی کشور است نیز توجه ویژهای به این امر شده و بر اساس طرح جامع فولاد کشور دستیابی به ظرفیت تولید سالیانه ۵۵ میلیون تن فولاد خام در انتهای سال ۱۴۰۴ مد نظر قرار گرفته است. به استناد گزارش پایش طرح جامع فولاد کشور، تقریبا تمام طرحها و پروژههای مربوط به این ظرفیتسازی و حتی بیش از آن تعریف شده و فعال هستند و بررسی روند پیشرفت آنها نیز موید این مطلب بوده که این چشمانداز در حال تحقق یافتن و به مرور جهشهای تولید در صنعت فولاد را شاهد خواهیم بود.
خرمنیا خاطرنشان کرد: بر اﺳﺎس ﻣﺠﻤﻮع ﭘﺎﯾﺶﻫﺎی اﻧﺠﺎم ﺷﺪه ﺗﺎﮐﻨﻮن و ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺣﺎﺻﻞ از ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﮐﺎر ﮔﺮوه ﭘﺎﯾﺶ ﺗﺎ ﭘﺎﯾﺎن ۱۳۹۷، ﻇﺮﻓیت اسمی واحدهای فعال ۳۶٫۳۳ میلیون تن و ظرفیت طرحهای در دست اجرا - قابل تحقق ، ﻣﻌﺎدل ﺑﺎ ۲۷٫۲۴ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﺗﻦ است. البته قابل ذکر است که همچنان تامین سنگ آهن و کنسانتره مورد نیاز در شرایط فعلی و آتی بعنوان یکی از گلوگاههای اصلی، مطرح بوده و لازم است مورد توجه جدی قرار گیرد.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت فولاد خوزستان در خصوص جایگاه این شرکت در صنعت فولاد کشور، عنوان کرد: همانگونه که مستحضرید شرکت فولاد خوزستان از سال ۱۳۷۵ تا پایان سال ۱۳۹۵ سه فاز توسعه خود را به اتمام رسانده است و ظرفیت اولیه خود را از ۱٫۵ میلیون تن در سال به ظرفیت ۳٫۷ میلیون تن در پایان سال ۱۳۹۵ رسانده است. این افزایش ظرفیت منجر به رشد تولیدات محصولات ریختهگری اسلب، بلوم و بیلت پس از طی منحنیهای یادگیری جهت رسیدن به ظرفیتهای ایجاد شده و بهبود فرآیندهای کاری و فرآیندهای تولید، شده است.
خرمنیا خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۶ فاز چهارم توسعه ظرفیت تا افق ۱۴۰۴ گروه فولادخوزستان برای دستیابی به ظرفیت ۶ میلیون تن پایدار در کل زنجیره ارزش فولاد از سنگ تا محصول نهایی برنامهریزی شده و در حال اجرا است و در حال حاضر ظرفیت فعال ایجاد شده بیش از ۳٫۸ میلیون تن است.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت فولاد خوزستان تصریح کرد: شرکت فولاد خوزستان در جهت اهداف طرح جامع توسعه فولاد کشور، با یک اقدام اصولی و با گامهای محکم در مسیر توسعهای خود قدم برداشته است و برای اولین بار در تاریخ شرکت اقدام به تدوین سند بالادستی طرح جامع توسعه ظرفیت و زیستمحیطی گروه فولاد خوزستان با کمک شرکتهای مشاور صاحب نام کرده و بر اساس آن پروژههای بزرگی چون پروژه احداث مگا مدول زمزم ۳ با مشخصات منحصر به فرد و پروژه احداث پکیج ماشین ریختهگری اسلب جایگزین که نقش مهمی در توسعه بازار هدف فولاد خوزستان خواهد داشت را تعریف نموده و در حال پیگیری و اجرا هستند.
خرمنیا ادامه داد: همچنین سایر پروژههای بزرگ و کوچکی چون احداث کارخانه اکسیژن ۴ ، خط و پست ۴۰۰ کیلو ولت و... را در دستور کار قرار داده و طبق برنامههای عملیاتی در حال پیگیری و اجرا هستند. با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «جهش تولید» و با توجه به اینکه اصلیترین عامل در جهش تولید پایدار تعریف و اجرای پروژههای توسعهای است، طرحها و پروژههای مهمی در گروه فولاد خوزستان در سال جاری برنامهریزی عملیاتی شدهاند که متناسب با پیشرفت کار به نتایج مد نظر آنها دست پیدا خواهیم کرد.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت فولاد خوزستان ابراز کرد: در راستای تامین بخشی از کمبود گندله مورد نیاز برای ظرفیت ۶ میلیون تن فولاد پایدار مورد نظر در فاز چهارم توسعه، عملیات اجرایی این پروژه با ظرفیت ۲٫۵ میلیون تن گندله در سال با روش ROTARY KILN به اتمام رسید و در تاریخ ۲۲ خرداد ماه به دست رئیس جمهور محترم افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
خرمنیا مطرح کرد در حال حاضر به منظور حفظ سهم بازار و توسعه بازارهای هدف و جایگزینی تکنولوژی، شرکت فولاد خوزستان اقدام به تعریف و اجرای طرح پکیج اسلب جایگزین در سال جدید کرده که قرارداد آن بصورت EPCF در حال انعقاد است.
وی عنوان کرد: این طرح شامل پروژههای ماشین ریختهگری اسلب عریض، LF، VOD و یوتیلیتیهای مربوطه است که پس از اجرا به نتایجی نظیر ایجاد ظرفیت جدید سالیانه ۱٫۲ میلیون تن اسلب عریض جهت ایجاد امکان عملیات جایگزینی، بهینه سازی و افزایش ظرفیت ماشینهای ریختهگری موجود منجر خواهد شد.
اتمام به موقع و بهرهبرداری از ۴۸ پروژه از طرحهای پایداری، زیستمحیطی و عمومی
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت فولاد خوزستان با اشاره به اهمیت دیگر طرحهای توسعهای فولاد خوزستان، بیان کرد: پروژههای اجرای اتوماسیون صنعتی پست ۲۳۰ بخش دوم DCS، توسعه پستهای ۹ و ۱۰ و ۸۰۰ ، برق رسانی به پستهای ۹ و ۱۱، احداث اسکرین فیلترکیک گندلهسازیها، احداث غبارگیرهای سیلوهای موادرسانی، غبارگیر سیلوهای ۰۵-۲۰ ، ۰۴-۲۰ و غبارگیرهای MH7,8 و ... در حال اجرا هستند که به نتایج مد نظر آنها از قبیل تقویت و افزایش پایداری شبکه برق ۳۳ و ۶٫۶ کیلو ولت شرکت، نوسازی سیستم کنترل و حفاظت پست ۲۳۰ کیلو ولت، بهبود کیفیت محصول و کاهش توقفات گندلهسازیها ، بهبود وضعیت انتشار غبار در واحد موادرسانی فولادسازی، بهبود فضاهای اداری و ساختمانی دست خواهیم یافت.
خرمنیا پیشرفت پروژهها را مناسب دانست و مطرح کرد: پروژه احداث کارخانه مگا مدول زمزم ۳، احداث خط و پست ۴۰۰ کیلو ولت شرکت، پروژه احداث کولینگ تاور ۲۷۸، تفکیک و نوسازی کمپرسورخانه ۶۱۳ برای تامین هوای مورد نیاز سایت، اجرای پروژه بازچرخانی پساب خروجی از تصفیه خانه صنعتی و تبدیل آن به آب RO مورد نیاز در کارخانههای احیای اسفنجی، احداث کارخانه اکسیژن ۴، تکمیل و احداث بیمارستان ۹۶ تختخوابی شرکت فولاد خوزستان و... انجام خواهد شد که پس از اتمام این پروژهها به نتایجی از قبیل ایجاد توازن در واحدهای تولیدی شرکت، افزایش قابلیت اطمینان و پایداری شبکه برق کل شرکت ، تامین زیر ساختهای مورد نیاز جهت پایداری تولید و ظرفیت زیر سقف موجود دست خواهیم یافت.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت فولاد خوزستان اذعان کرد: حجم بالای سرمایهگذاری مورد نیاز جهت اجرای طرحهای توسعهای از یک سو و اعمال تحریمهای ظالمانه و عدم امکان جذب و انتقال برخی از تکنولوژیهای مهم و جدید از سوی دیگر و همچنین برخی از قوانین داخلی که مشکلاتی را در ثبت سفارش بخش تامین خارجی پروژهها به وجود میآورد، از چالشهای اصلی اجرای طرحهای توسعه هستند.
خرمنیا در خصوص اتخاذ راهکارهای برطرف شدن چالشها خاطرنشان کرد: در زمینه تامین منابع مالی طرحهای توسعه در صورت بهرهگیری از بازار سرمایه داخلی، افزایش سرمایه سهامداران، تخصیص بخشی از سود انباشته و همچنین توجه ویژه به صادرات محصول و استفاده از اعتبار و تضامین قراردادهای فروش صادراتی میتوان تا حدود زیادی مشکلات تامین مالی طرحهای توسعهای را برطرف کرد. همچنین در شرایط فعلی کشور میتوان از تلاش در زمینه جذب فاینانس خارجی به دلیل کارمزدهای پایین آن و نیز تلاش در جهت انعقاد قراردادهای BUY BACK با سازندگان معتبر خارجی به دلیل اینکه تامین مالی و انتقال تکنولوژی آنها توامان اتفاق میافتد، بهره برد.
وی ابراز کرد: با توجه به اعمال تحریمهای ظالمانه و عدم در دسترس بودن برخی از تکنولوژیهای مهم و جدید که جذب و انتقال آنها برای پیشرفت پروژهها ضروری است، باید ضمن توجه به این موضوع در تدوین قوانین و مقررات محدودکننده داخلی، دقت بیشتری به عمل آورده تا با صرف زمان و با اتکا به توان متخصصان داخلی نسبت به بومیسازی تکنولوژیهای مورد نیاز اقدام موثر صورت پذیرد.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت فولاد خوزستان اظهار کرد: شرکت فولاد خوزستان بعنوان دومین قطب تولید فولاد کشور با اجرای طرح جامع فاز چهارم توسعه پایدار ظرفیت خود در افق ۱۴۰۴، به ظرفیت پایدار ۶ میلیون تن در سال دست خواهد یافت و جایگاه خود را تثبیت خواهد کرد.
خرمنیا در ادامه تصریح کرد: پروژههای زیر تنها بخشی از فعالیتهایی است که شرکت فولاد خوزستان در راستای طرح جامع توسعه ظرفیت و زیستمحیطی خود و در جهت تحقق شعار جهش تولید که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال مطرح شده، انجام شده است و مقدمات جهش تولید در سال جدید را از قبل فراهم نموده است. با بهره برداری از این ظرفیتها نتایج آن را شاهد بوده و امیدواریم در آینده نیز متناسب با فعالسازی ظرفیتهای ایجاد شده ، شاهد رکوردهای جدیدتر تولید خواهیم بود. این پروژهها عبارتند از:
پروژه احداث و راهاندازی تصفیهخانه جدید کوت عبداله
و چندین پروژه موثر دیگر در جهش تولید که در آینده شاهد نتایج عملی آنها در ارقام تولید خواهیم بود.