به گزارش می متالز، عمده تحلیلی که در خصوص این رویداد بر بازار فولاد شده، بحث این است که کشورهایی که پیشتر به آمریکا صادر کرده اند ممکن است محصول خود را به بازارهای دیگر وارد کنند و یک فشار فروش باعث افت قیمت فولاد شود اما اساسا توجه داشته باشید که صنعت فولاد آمریکا نمی تواند به سرعت مقدار تولید را بالا ببرد و همینطور آن بخش مصرف هم نمی تواند تا بالا رفتن حجم تولید فولاد در آمریکا، درخواست خود را حذف کند لذا این موضوع در کوتاه مدت منجر به رقابت منفی جهت صادرات به آمریکا و افزایش قیمت فولاد در بازار داخلی این کشور می شود. بخشی از این افزایش تعرفه به مصرف کننده آمریکایی سرایت می کند و اثر تورمی در تولید می گذارد اما همانطور که عرض شد، مساله اهمیتی فراتر از بازار فولاد دارد.
استارت جنگ ارزی/ تجاری توسط آمریکا زده شده است! این پیامی است که تعیین تعرفه فولاد مخابره می کند. تقاضا برای ارزهای ایمن افزایش یافته، دلار کانادا تضعیف شده است. نخست وزیر کانادا گفته این تصمیم ترامپ غیر قابل پذیرش است این در حالی است که کانادا هیچگاه موضعی بر ضد آمریکا در هیچ مساله ای نداشته است!
آلمان ها گفته اند آماده جنگ تجاری هستیم که البته به نفع هیچ کس نیست! اتحادیه اروپا نیز براى همه انواع واردات کالا از امریکا به خاک اتحادیه اروپا ، تعرفه هاى گمرکى سنگینى وضع خواهد کرد که میتواند مبلغ آن به 35 میلیارد دلار برسد.
چین که سهم زیادی در صادرات فولاد به آمریکا ندارد، موضع تندی اتخاذ کرده و گفته این موضوع خلاف تجارت آزاد جهانی است. چینی ها حالا می خواهند بر واردات مواد خوراکی و آشامیدنی از آمریکا تعرفه های سنگینی وضع کنند!
اما ترامپ در واکنش به همه این مسائل گفت وقتى یک کشور (امریکا) تقریبا با هر کشورى که تجارت میکند میلیاردها دلار با این تجارت ضرر میکند ، جنگ تجارى خوب است و برنده شدن خیلى راحت است. به عنوان مثال وقتى ما ١٠٠میلیارد دلار در تجارت با یک کشور خاصى کسر تجارى داریم و آنها ناز هم میکنند ، اصلا تجارت نکن و ما پیروز بزرگ خواهیم . مساله آسانى ست!
تحلیلگران یادآور تصمیم جورج بوش شده اند. وقتی بوش اقدام به وضع تعرفه برای واردات فولاد نمود، بازار سهام و شاخص دلار به شدت ریزش کرد و بعدها از تصمیم خود برگشت.