به گزارش می متالز، بهروز برنا در ادامه با بیان این مطلب گفت: ایران از لحاظ ذخایر سیلیس در وضعیت مناسبی قرار دارد و یکی از واحدها به نام "تاپ کوارتزیت" در سازند "لالون" که سیلیس خیز است باعث به وجود آمدن معادن بسیاری شده است.
وی ادامه داد: این موضوع سبب شده تا در ایران از نظر زمین شناسی، ماده معدنی سیلیس در خیلی از نقاط گسترش پیدا کند و شاهد به وجود آمدن ذخایر فراوان از این کانی در کشور باشیم. البته این افق شناخته شده در سازند به نام لالون تنها منبع گسترش سیلیس در کشور نیست، بلکه در افق بالایی ژوراسیک نیز "کنگلومرای سیلیسی" وجود دارد و همین وضعیت در استانهای مازندران و سمنان حاکم است و شرایط مطلوبی از لحاظ ذخیره سیلیس دیده میشود و از آن به عنوان ماسه ریختهگری از آن استفاده میکنند.
وی گفت: این شرایط باعث شده تا همواره سیلیس زایی خوبی در معادن کشور داشته باشیم. همچنین شیرابه های سیلیسی در زون سنندج سیرجان نیز در استان همدان اثرگذار بوده و سبب شده تا همدان نیز جزو استانهای سیلیس خیز در کشور به حساب آید.
برنا با اشاره به اینکه هم اکنون واحدهای فروسیلیس و شیشه سازی بسیاری به واسطه وجود ذخایر سیلیس در در ایران شکل گرفته در ادامه افزود: استان سمنان نیز ذخایر خوبی از سیلیس را داراست که باید مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه ذخایر سیلیس این استان کم آهن بوده و عیار بالایی دارد.
به گفته وی، طبق آمار سال 97، کل معادن سیلیس در کشور 283 معدن و میزان ذخایر قطعی نیز بیش از 800میلیون تن است و در پایان سال 97 به میزان 2میلیون و 353 هزارتن استخراج شده است؛ از این معادن 171 معدن فعال و 101 معدن غیر فعال بوده و می توان در طرح احیای معادن کوچک مقیاس به سراغ این معادن نیز رفت و برای احیای آنها برنامه ریزی انجام داد.
گفتنی است امروز محصولی به نام فروسیلیس که ماده اولیه آن از سنگ سیلیس تامین میشود، یکی از مواد اولیه مهم و مورد نیاز صنایع فولادی کشور بوده و این محصول توسط تولیدکنندگان داخلی برای مصرف کنندگان تامین می شود.