به گزارش می متالز، خداداد غریب پور روز سه شنبه با افتتاح چند طرح در جمع تعدادی از مسولان استان یزد پیش بینی کرد که طرح انتقال آب از خلیج فارس امسال به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اردکان هم برسد. معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) ادامه داد: تامین آب از خلیج فارس از جمله مواردی است که به کاهش دغدغههای زیست محیطی در استان کمک میکند.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اردکان از بزرگترین شرکتهای تولید سنگ آهن کشور است که از سال گذشته با بهره برداری از واحدهای فولادی توانست زنجیره تولید را از سنگ آهن تا محصولات نهایی تکمیل کند. این شرکت از پیشگامان بومیسازی و استفاده از فناوریهای روز در ساخت قطعات صنعتی است و بر اساس اهداف و برنامه ریزیهای پیش بینی شده در زمینه کاهش وابستگی به خارج از کشور گامهای اساسی برداشته است. غریب پور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اتفاق بزرگی در حوزههای سنگهای قیمتی در حال شکل گیری است که افزایش اشتغال و درآمدزایی جدیدی را برای بخش معدن در پی دارد.
معاون وزیر صمت اظهار کرد: با برنامههای کلان ایمیدرو و همکاری بخش خصوصی، قرار است با واردات سنگهای قیمتی از افغانستان و تراش و فراوری آنها، شاهد افزایش مشاغل جدید در معدن باشیم. رییس هیات عامل سازمان توسعه، نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تصریح کرد: این بخش ظرفیت بالایی در ایجاد مشاغل خانگی و توسعه آن دارد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سخنان امروز رییس جمهوری در این باره، گفت: ایمیدرو هر نوع کمکی را برای فعال سازی ظرفیت معادن گوهر سنگها و فراوری آنها انجام میدهد.
غریب پور گفت: در این مسیر صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی به عنوان زیرمجموعه ایمیدرو، پشتیبانی از تولید تجارت این صنعت را نیز انجام میدهد و تکیه ما در این حوزه جدید، به بخش خصوصی است تا وارد عمل شود. رئیس هیات عامل ایمیدرو به سخنان مقام معظم رهبری در مورد پیشگیری از خام فروشی مواد معدنی در کشور اشاره کرد و گفت: ایمیدرو از ۹ ماه پیش اقدامات اولیه برای فعال سازی ظرفیتهای این بخش و جلوگیری از خام فروشی را آغاز کرده است.
غریب پور افزود: پیش بینی میشود این صنعت ۵۰۰ هزار شغل تا افق ۱۴۰۵ در کشور ایجاد میکند. مجتمع تولید آهن اسفنجی اردکان امروز از طریق ویدئو کنفرانس به دستور رییس جمهوری با حضور معاون وزیر صمت، استاندار و جمعی از مسوولان یزد در اردکان به بهرهبرداری رسید. این مجتمع در زمینی به مساحت پنج میلیون و یکصد هزار متر مربع و با زیربنای یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع ساخته شد.
مجتمع یاد شده به منظور تأمین بخشی از نیازهای داخلی خوراک کارخانههای فولادسازی و نیز زنجیره کامل تولید شامل واحدهای کنسانتره، گندله سازی، تولید آهن اسفنجی، ذوب و فولاد و کارخانه نورد فعالیت خواهد کرد. ظرفیت سالانه تولید مجتمع یادشده که با سرمایه گذاری ثابت ۷۵ میلیون دلار به بهره برداری رسید، ۹۶۰ هزار تن اعلام شد و زمینه اشتغال ۵۰۰ نفر را به صورت مستقیم و ۲ هزار نفر را به صورت غیر مستقیم فراهم کرده است.