تاریخ: ۰۲ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۲:۰۴
بازدید: ۲۳۵
کد خبر: ۱۲۸۸۵
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

محققان البرزی انحصار ساخت خودروهای فوق سنگین را در جهان شکستند

می متالز - پژوهشگران مرکز علمی کاربردی شانجان مستقر در شهرستان فردیس استان البرز موفق به طراحی و ساخت نخستین خودرو فوق سنگین چند منظوره کشور شدند و انحصار تولید این نوع خودرو را در جهان شکستند.
محققان البرزی انحصار ساخت خودروهای فوق سنگین را در جهان شکستند

به گزارش می متالز، وحید بخت آزاد معاون مرکز علمی کاربردی شانجان فردیس در آئین رونمایی از این خودرو گفت: نوع موتور نخستین خودرو فوق سنگین ایران دیزل 10 سیلندر v و بنز خورجینی بوده و پژوهشگران این مرکز با بومی سازی دانش ساخت خودروهای فوق سنگین، افتخاری جدید برای کشور آفریدند. 
وی با بیان اینکه 17 استاد دانشگاه و 20 دانشجو در مدت یکسال این خودرو را طراحی و ساختند، اظهار داشت: موتور این خودرو دارای سوپاپ از بالا و تزریق مستقیم و توان 320 اسب بخار بوده و خودرو دارای کلاچ تک صفحه ای خشک با عملکرد بنوماتیک وهیدرولیک و شاسی دوبل نردبانی و پرس شده و فرمان هیدرولیک است. 
بخت آزاد با بیان اینکه دانش ساخت این نوع خودروها دراختیار چند کشور محدود است، بیان داشت: کشورهای دارای دانش ساخت خودروهای سنگین به خاطر تحریم ها، حاضر به فروش این نوع خودروها به ایران نبودند اما امروز با طراحی بهتر و قیمت مناسب تر، انحصار آن توسط فرزندان ایران اسلامی شکسته شد. 
وی گفت: پژوهش، طراحی و ساخت این خودرو توسط محققان مرکز علمی کاربردی شانجان (آی سودا) در مدت زمان یکسال انجام شده و هدف از طراحی این خودرو تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری و اشتغال و نوآوری برای کشور است. 
وی بیان داشت: این خودرو با توان حمل حدود ٢٥تن بار در شرایط بحرانی کوهستانی،برفی و ... دارای کارایی برای خدمات دهی در بخش های تجاری ، نظامی و دیگر بخش ها است. 
بخت آزاد افزود: انتظار می رود با حمایت دولت تدبیر وامید بتوانیم زمینه تولید انبوه و صادرات این محصول را فراهم کنیم. 
وی برخورداری از سیستم تعلیق و فنر شمش به همراه کمک فنر روغنی و میل موجگیر محور جلو وعقب را از دیگر مزیت های این خودرو برشمرد و گفت: ظرفیت باک آن 400 لیتر سوخت از نوع گازوئیل است. 
وی با بیان اینکه تعدادی از اساتید و پژوهشگران کشور دراین پروژه همکاری کردند، گفت: در ساخت این خودرو از فناوری نوین کمک گرفته شده است. 
وی گفت:50 درصد قطعات این خودرو داخلی است و برای طراحی و ساخت آن یک میلیارد و 700 میلیون تومان هزینه شده است.
همچنین سیدمحمد فریدونی طباطبایی کارشناس طراح صنعت خودرو کشور دراین مراسم حداکثر سرعت این خودرو را 90 کیلومتر در ساعت اعلام کرد و بیان داشت: با توجه به قدرت بالا و انعطاف بدنه ، قابلیت حمل بار در مسیرهای کوهستانی و جاده های ناصاف را دارد. 
وی گفت: وزن این خودرو 18 هزار کیلوگرم است وکابین آن قابلیت حمل 6 سرنشین را دارد. 
این کارشناس، نوع لاستیک این خودرو را20-1600تیوپلس عنوان کرد و افزود: این خودرو دارای قابلیت نصب توربوشارژ واینتر کولر است. 
فریدونی طباطبایی طول خودرو را 12 متر با ارتفاع 3متر و20 سانتی متر عنوان کرد و افزود: کابین خودرو دارای قابلیت تاشو به صورت تک و 2 کابین است. 
کارشناس طراحی صنعت خودرو کشور بیان داشت: زاویه عبور از مانع خودر45 درجه،خروج از مانع 32 درجه،شیب طولی40 درجه،شیب عرضی 32 درجه، طول بار مفید هفت و نیم متر است. 
وی گفت: این خودرو با یک بار سوختگیری (400 لیتر سوخت) می تواند یکهزار کیلومترمسافت را طی کند.
در مراسم رونمایی از خودرو فوق سنگین کشور خیرالله ترخانی معاون سیاسی امنیتی استاندار البرز گفت: ابتکار و نوآوری دانشجویان و اساتید مرکز علمی - کاربردی شانجان فردیس حرکت بزرگ علمی محسوب می شود. 
وی اظهار داشت: این وسیله نقلیه سنگین در استان البرز طراحی و به مرحله بهره برداری رسیده که سرمایه گذاری برای تولید انبوه آن با حمایت دولت موجب اشتغال و ارزش افزوده خواهد شد. 
ترخانی بیان داشت: به لحاظ اقتصاد مقاومتی این حرکت علمی می تواند جلوی واردات ارزبری بسیار بالای خودروهای سنگین را بگیرد و قطعا نوآوری و ابتکار محققان این مرکز دانشگاهی به نفع نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردم است. 
در مراسم رونمایی از خودرو فوق سنگین چندمنظوره شماری از اساتید دانشگاه، محققان و دانشجویان حضور داشتند. 
مرکز علمی کاربردی شانجان دارای 400 دانشجو درمقاطع کاردانی و کارشناسی در رشته های کسب و کار، مدیریت ، حسابداری و صنایع است. 

عناوین برگزیده