تاریخ: ۲۱ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۱۵
بازدید: ۴۰۲
کد خبر: ۱۲۹۷۴۱
سرویس خبر : آهن و فولاد

باسکول 8 هزار میلیاردی!/ سوء مدیریتی به بهای 30 میلیون یورو!

می متالز - مجتمع ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان با حدود 14 میلیون یورو تسهیلات ارزی و4 میلیارد و 200 میلیون تومان تسهیلات ریالی در زنجان بیش از 14 سال است که به دلیل مشکلات به وجود آمده تعطیل و به تملک بانک عامل درآمده است، تلاش مدیران قبلی و فعلی برای بازگشایی راه به جایی نبرده و هم اکنون از آن فقط به عنوان باسکول استفاده می‌شود!
باسکول 8 هزار میلیاردی!/ سوء مدیریتی به بهای 30 میلیون یورو!

به گزارش می متالز، سازه‌های عظیم و سنگین و لاجوردی رنگ مجتمع از دور نشان از یک پروژه عظیم دارد، پروژه‌‌ای که قرار بود برای اشتغال بیش از هزار نفر و یا به قول یکی از مدیران مجتمع برای یک هزار و 500 نفر اشتغال ایجاد و چراغ خانه هزاران نفر را روشن کند.

مجتمع ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان را خوب می‌شناسم، چرا که هر وزیر و مسؤولی که به زنجان سفر می‌کند سعی دارد تا از این پروژه بازدید و نام خود را در دفتر بازدیدکنندگان این مجتمع ثبت کند، وزرا و مسؤولان کشوری که هیچ مسؤولان استانی هم وقتی دلتنگ بازدید می‌شوند سری به این مجتمع می‌زنند.

سه کارگر در حال حاضر به نمایندگی از همه کارگرانی که امید داشتند در این مجتمع به صورت شبانه‌روزی کار کنند، از این مجتمع که تبدیل به باسکول گرانقیمتی شده، محافظت می‌کنند، چند سگ و تعداد زیادی کبوتر و قمری ساکنان این مجتمع و تجهیزات گرانقیمت آن هستند.

شرکتی میلیاردی برای سگ‌ها و کبوترها

گرد و غبار و فضولات پرندگان روی تجهیزات چند صد میلیونی را پوشانده و باد و باران باعث شده بخشی از قطعات و تجهیزات زنگ بزند، تنها  بخش فعال مجتمع عظیم و بزرگ ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان سقف سوله‌های آن است که تعدادی کبوتر و قمری از هیاهوی شهر به این گوشه دنج و خلوت پناه آورده‌اند و در رفت و آمده هستند.

مجتمعی که باید با وجود سرمایه‌گذاری14 میلیون یورو ارزی و 21 میلیارد تومانی الان با بیش از هزار کارگر فعال می‌بود، تبدیل شده به یک باسکول دیجیتال 60 تنی که کالاهای تولیدی و وارد شده به واحدهای شهرک صنعتی را توزین می‌کند.

وقتی در داخل مجتمع گام برمی‌دارم پرهای پرندگان به هوا برمی‌خیزند و فضولات خشک شده آنها زیر پایم صدا می‌دهند، هر از چندی سگ‌ها که تعدادشان هم کم نیست با صدای پرواز پرندگان در سایه تجهیزات مجتمع جابه‌جا می‌شوند و همین امر باعث می‌شود که صدایی در سوله بزرگ بپیچد.

 

مجتمعی برای اشتغال 1500 نفر

یکی از صاحبان مجتمع ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان که از طریق نگهبان از حضورم در محل مجتمع آگاه شده در توضیحاتی با اشاره به اینکه واحدی با این عظمت و سرمایه بدون استفاده و راکد مانده است، اظهار کرد: این کارخانه می‌تواند زمینه اشتغال حدود هزار تا یک هزار 500 نفر را فراهم سازد، ولی امروز بلااستفاده مانده است.

عسکر برونه با اشاره به اینکه از مشکلات این کارخانه و زمان برطرف شدن آن بی‌خبر است، افزود: این شرکت حدود 3 سال است که راکد مانده و هیچ فعالیت خاصی در آن انجام نمی‌شود.

یکی از صاحبان مجتمع ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان در مورد پیگیری‌های وزیر دفاع و استاندار و مسؤولان استانی گفت: طبق بازدید قبلی وزیر دفاع به عنوان وزیر معین استان زنجان برنامه‌ها با هدف راه‌اندازی شرکت، مشروط بر مساعدت مسؤولان استانی ارائه و مورد قبول قرار گرفت.

برونه با اشاره به اینکه پیگیری‌های زیادی برای راه‌اندازی شرکت انجام شده است اما همه آنها تاکنون بی‌نتیجه بوده است، افزود: ما در خارج از استان برای رفع مشکلات، پیگیری‌های زیادی انجام دادیم که در صورت همکاری و مساعدت و همراهی استاندار زنجان حل شدنی است، چرا که هدف ما فقط راه‌اندازی واحد تولیدی است.

 

اگر قوه قضائیه ورود نمی‌کرد هیچ کس پیگیر مشکلات نبود

عضو هیأت مدیره مجتمع ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان با اشاره به اینکه این مجتمع یکی از واحدهای مورد هدف و مشکل‌داری است که از سوی وزارت صمت و قوه قضائیه مورد پیگیری قرار گرفته است، تصریح کرد: اگر پیگیری‌ها و ورود قوه قضائیه به این پرونده نبود، مشکل شرکت همچنان روی زمین می‌ماند و هیچ کس پیگیر رفع آن نبود.

وی با تقدیر از پیگیری‌های قوه قضاییه در ورود به چنین پرونده‌هایی و تلاش برای حل مشکلات این واحدها افزود: با تدابیری که رئیس قوه قضائیه در این زمینه پیش‌رو قرار داده است، امیدواریم این بار نسبت به بازدیدهایی که صورت گرفته و قول‌هایی که داده شده بود و انجام نشده فرق داشته باشد. 

یکی از صاحبان مجتمع ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان با تاکید بر اینکه اقدامات قوه قضائیه جنبه تبلیغاتی ندارد و واقعا پای کار است تا مشکلات رفع شود، افزود: این بار نه به خاطر بازدید وزیر دفاع از کارخانه بلکه بخاطر ورود قوه قضائیه امیدواریم، هر چه زودتر مشکل رفع و کارخانه راه‌اندازی شود.

برونه ادامه داد: اگر کارها همانطور که ما پیگیر هستیم و انتظار داریم انجام شود احتمالا تا 45 روز یا دو ماه آینده شرکت فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

اگر شیطنت بانک عامل ادامه پیدا نکند شرکت راه‌اندازی می‌شود

وی با بیان اینکه سرمایه در گردش مشکل اصلی مجتمع ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان است، یادآور شد: به خاطر اینکه بانک یک سری شیطنت‌هایی انجام داده که قوه قضائیه ورود پیدا کرده اگر همین فردا سرمایه در گرش مورد نیاز تزریق شود و بانک عامل شیطنت‌های خود را ادامه ندهد و برای سرمایه تزریق شده اتفاقی نیفتد شرکت راه‌اندازی می‌شود.

عضو هیأت مدیره مجتمع ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان با بیان اینکه بانک تجارت در پرونده چندین واحد تولیدی به غیر از این شرکت نیز اقداماتی انجام داده که امروز دستشان رو شده است، افزود: طبق اسناد و مدارک موجود با مهر و امضای رئیس شعبه بانک و رئیس اعتبارات مصوبه‌ای ابلاغ شده است که ما با آن قرارداد سفید امضا کردیم، ولی آنها خلاف مصوبه قرارداد امضا شده به نفع خود اقدام کرده‌اند، که با مدارک موجود قوه قضائیه ورود کرده و عن‌قریب مشکل برطرف خواهد شد.

برونه میزان تسهیلات دریافتی شرکت را 4 میلیارد و 200 تومان به صورت ریالی اعلام کرد و گفت: امروز در قبال 4 میلیارد و 200 تومان بانک 946 میلیارد تومان بدهی در نظر گرفته است و به خاطر این موضوع این مدت واحد را راکد کرده و تامین اموال گذاشته و اجازه راه‌اندازی و حتی افزایش سرمایه در مجتمع را  به ما نمی‌دهد و دستگاه‌ها را توقیف کرده است.

وی خاطر نشان کرد: طبق کارشناسی انجام شده راه‌اندازی این مجتمع می‌تواند به طور میانگین زمینه اشتغال 800 تا 1200 نفر را به طور مستقیم فراهم سازد که می‌تواند سهم به سزایی در اشتغال شهر زنجان داشته باشد.

یکی از صاحبان مجتمع ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان با تاکید بر اینکه ما تعهد می‌دهیم که در صورت راه‌اندازی شرکت به غیر از  حقوق کارگران درآمد شرکت را به صورت بازپرداخت وام به بانک پرداخت کنیم، تصریح کرد: این واحد تولیدی در حال حاضر نیاز به دلسوزی مسؤولان و همکاری و همراهی بانک و مسؤولان ارشد کشوری دارد تا بازگشایی و راه‌اندازی شود. 

عکس‌های مسؤولان استانی در کنار وزرا و مقامات ارشد کشوری در سال‌های گذشته تمام شد، تا کار به سال جهش تولید رسید، ششم مردادماه 1397 بود که امیر سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که به عنوان وزیر معین ستاد اقتصاد مقاومتی به زنجان سفر کرده بود از چند طرح تولیدی و صنعتی زنجان بازدید و از نزدیک در جریان مشکلات واحدهای تولیدی استان قرار گرفت.

بازدیدها کمکی به حل مشکلات نکردند


در این بازدید وزیر با حضور در مجتمع ذوب و فولاد نورد اشراق در شهرک صنعتی شماره یک زنجان، در جریان مشکلات این واحد که سالانه ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار تن فولاد آلیاژی، ده‌ها هزار تن میلگرد و نبشی و سایر مشتقات را دارد و با فعالیت بهینه و بهره‌برداری مطلوب می‌تواند ظرفیت اشتغال یک هزار و۲۰۰ نفر را فراهم کند، قرار گرفت، اما نه این بازدید و نه بازدید‌های قبلی و بعدی هم نتوانست قفل مشکلات این مجتمع را باز و بارقه امید را به خیل بیکاران استان برگرداند.

مجتمع ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان که از سال 1384 فعالیت خود را آغاز کرده است، دولت‌های هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم و پنج استاندار را تجربه کرده است، اما با این وجود همت همه آنها نیز نتوانسته این مجتمع عظیم و زمین خورده را سر پا کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز در مورد مشکلات به وجود آمده برای مجتمع ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان با بیان اینکه سهام این واحد با نام فولاد صنعت زنجان عمدتا به نام آقای «محمدیان و رازقی» بود که بر روی کاغذ به آقایان «عسکر برونه و امیر مسعودی» با تغییر نام  شرکت از فولاد صنعت زنجان به فولاد آلیاژی اشراق واگذار شده است، اظهار کرد: این مجتمع یکی از واحدهایی است که هم نورد و هم کوره‌دار و هم دارای واحد ذوب است و  دستگاه‌ها و ماشین‌آلات آن از سال 1384 تا 1390 وارد کشور شده است.

ناصر فغفوری با اشاره به اینکه این مجتمع حدود 15 میلیون دلار(14 میلیون یورو) تسهیلات ارزی از بانک تجارت دریافت کرده است، افزود: در برهه‌ای از زمان کوره شرکت فعال شده بود و واحد نورد نیز هنوز راه‌اندازی نشده بود، ولی به خاطر فوت یکی از سهامداران اصلی به نام آقای رازقی واحد دست خوش مشکلاتی شده است.

وی با اشاره به اینکه هدف اصلی ما بر راه‌اندازی مجموعه متمرکز شده است، افزود: تعیین تکلیف بدهی مجتمع در این شرایط که تولید شمش آهن و نورد دارای توجیه اقتصادی بالایی است و سودده است، می‌تواند موجب رونق مجتمع شود. 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه این مجموعه امروز به خاطر بدهی که به بانک داشت در تملک بانک تجارت است، افزود: باید به هر نحوی که شده کمک کنیم تا مجموعه و خط تولید راه‌اندازی شود.

 

تلاش برای بهره‌مندی از مزایای ماده 20 قانون رفع موانع تولید

فغفوری با بیان اینکه تا پایان شهریورماه بر اساس ماده 20 قانون رفع موانع تولید واحدهای مشکل‌دار قادر هستند از مشوق این ماده استفاده و تسهیلات ارزی اخذ شده را با قیمت کمتر از 2 هزار تومان تسویه کنند، تصریح کرد: هدف ما این است که واحدها و همچنین مجتمع ذوب آهن و نورد فولاد آلیاژی اشراق زنجان از این فرصت به وجود آمده استفاده کنند، چرا که بعد از اتمام این ماه بدهی‌ها تسهیلات ارزی باید با قیمت 25 هزار تومان تسویه شود.

وی با بیان اینکه از مدیریت مجموعه خواسته‌ایم حداقل یک نامه بزند تا ما در دبیرخانه به ثبت برسانند که در صورت ایجاد زمینه و تمدید فرصت  برای شرکت‌های درخواست کننده در بازه زمانی این مجتمع بتواند از این مشوق استفاده کند، تصریح کرد: ارز دریافتی این شرکت تبدیل به ماشین‌آلات شده و در کارخانه موجود است و با توجه به ورود قوه قضائیه و چند دستگاه دولتی تلاش داریم مشکلات واحدهای بزرگ تعطیل شده را که یکی از آنها این مجتمع است را رفع و به چرخه فعالیت برگردانیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه حدود 11 تا 12 شرکت در زنجان وجود دارد که  برای رفع مشکلات آنها اقدام شده و یا در حال پیگیری است، ادامه داد: امیدواریم با تلاش مسؤولان به ویژه دولت دوازدهم بتوانیم شاهد آغاز فعالیت این واحدها باشیم.

 

شرکت فولاد صنعت اشراق  14 سال پیش 14 میلیون یورو از صندوق  ذخیر ازری کشور وام  برداشت کرده است که ارزش مادی 14 میلیون یورو با سود آن حدود 30 میلیون یورو ارزیابی می‌شود و این وام 5 برابر قرار داد ویلموتس است در حالی که هیچ کس از این وام و قرار داد آن در زنجان صحبتی به میان نمی‌آورد و حرف و سخنی از آن در میان نیست.

این مجتمع با همه تلاش‌های صورت گرفته، تا کنون هیچ تولیدی نداشته و سرمایه‌ای که راکد مانده است پول صندوق ذخیره ارزی و از آن کل 83 میلیون نفر ایرانی است.

حدود یک ماه پیش این شرکت توسط کارشناسان ثبت 840 تا 870 میلیارد ریال ارزش‌گذاری شده است، این در حالی است که ارزش 30 میلیون یورو که فقط وام دریافتی شرکت است که با قیمت روز یورو بیش از 8 هزار میلیارد ریال است.

بحثی که در این شرکت رخ داده تاراج سرمایه ملی است و امروز بانک عامل تلاش دارد به هر نحوی که شده این مجتمع را به قیمت یک هزار و 500 میلیارد ریال به مزایده بگذارد.

برای مشاهده ی فیلم کلیک کنید.

عناوین برگزیده