تاریخ: ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۱۹
بازدید: ۷۰۲
کد خبر: ۱۳۰۰۷۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

حرکت شرکت کالسیمین روی ریل جهش تولید در سایه سنگین تحریم‌ها

می متالز - شرکت کالسیمین به عنوان بزرگترین تولیدکننده شمش روی در خاورمیانه، با وجود سایه سنگین تحریم‌های مستقیم آمریکا، توانسته است در افزایش میزان تولید و حفظ و ایجاد اشتغال به نماد بارزی از حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی و معنا کردن جهش تولید در صنعت روی کشور تبدیل شود.
حرکت شرکت کالسیمین روی ریل جهش تولید در سایه سنگین تحریم‌ها

به گزارش می متالز، کالسیمین با سابقه بیش از ۵۰ سال فعالیت در صنعت سرب و روی، شرکت پیشرو در زمینه تولید کنسانتره و شمش روی است. گروه شرکت‌های کالسیمین شامل کارخانجات مجتمع سرب و روی انگوران، کارخانه روی زنجان، مجتمع ذوب و احیای روی قشم و تولید روی بندرعباس و تعدادی کارخانجات کوچک صنایع جانبی، بزرگ‌ترین مجموعه تولید کنسانتره و شمش روی در کشور را تشکیل می‌دهد.

محصول اصلی شرکت کالسیمین شمش روی و پس از آن کنسانتره سرب، کنسانتره روی خام و کنسانتره روی پخته است. 

شماری از اصحاب رسانه استان زنجان روز سه شنبه از مجتمع سرب و روی انگوران به عنوان مهمترین واحد کالیسیمن بازدید کردند و از نزدیک در جریان فعالیت ها و موفقیت های این شرکت در رونق تولید قرار گرفتند.

 مجتمع سرب و روی انگوران در بخش دندی شهرستان ماهنشان استان زنجان واقع است.

به گفته مدیرعامل شرکت کالسیمین، این مجموعه یک شرکت سهامی و بورسی است که صورت های مالی، گزارش عملکرد، تولید و خرید و فروش ماهیانه و صادرات آن بر روی سایت کدال انتشار یافته و برای عموم سهامداران قابل رویت است.

فرشاد صبری با بیان اینکه هم اکنون سه سال از واگذاری شرکت کالسیمین می گذرد، افزود: طی این سه سال (از ۹۷ تا امسال)، براساس اطلاعات و مستندات موجود، شرکت به بهترین وضعیت از نظر تولید و صورت های مالی رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در زمان واگذاری این شرکت روزانه ۳۴ تن شمش روی تولید می کرد ولی پس از واگذاری با همت و پشتکار تمامی همکاران، مدیران و کارگران زحمتکش، میزان تولید شرکت کالسیمین روزانه به ۱۰۳ تا  ۱۰۴ تن شمش روی رسیده است.

صبری خاطرنشان: وضعیت پرسنل و کارگران شرکت نیز در این سه سال با وجود مشکلات، با مشکلی مواجه نشده و علاوه بر حفظ اشتغال، وضعیت رو به رشدی را در این بخش داریم.

وی افزود: در زمان واگذاری شرکت کالسیمین دارای یک هزار و ۲۰۰ نفر پرسنل بود که هم اکنون پس از گذشت سه سال از واگذاری در این مدت تنها تعداد ۱۳ نفر از پرسنل شرکت آن هم به دلیل عدم رضایت سرپرستان و مدیران واحدها و مشکلاتی از قبیل بی نظمی، عدم رعایت دستورالعمل های صادره در محل کار، قرارداد نامبردگان تمدید نشد ولی در سال ۹۸، تعداد ۱۶ نفر و در سال جاری نیز ۳۷ نفر نیروی جدید در مجموعه جذب شده است.

صبری انتشار خبر تعدیل ۳۰۰ نیروی کار در شرکت کالسیمین را مصداق سیاه نمایی و غرض روزی خواند و گفت: لیست حق بیمه پرسنل شرکت در تامین اجتماعی به عنوان سندی مستند برای حفظ و ایجاد اشتغال در مجموعه کالسیمین است.

مهدی محمد خانی، نایب رییس هیأت مدیره شرکت توسعه‌ معادن‌ روی‌ ایران‌ و شرکت کالسیمین نیز به موفقیت های کالیسمین در زمینه صادرات اشاره کرد و گفت: کالسیمین و شرکت های زیر مجموعه (تولید روی بندرعباس، ذوب و احیای روی قشم، اسیدسازان زنجان، کاتالیست پارسیان، اندیشه محوران) پس از واگذاری مورد تحریم مستقیم آمریکا و وزارت خزانه داری آن قرار گرفتند که به رغم تحریم های ظالمانه و مستقیم رییس جمهوری آمریکا توانسته ایم نسبت به تولید و صادرات شمش اقدام و ضمن بازگشت ارز، تمامی تعهدات ارزی خود و شرکت های زیر مجموعه را در بانک مرکزی و بازچرخانی آن به انجام رسانیم.

وی تصریح کرد: این امر نشان از تعهد، تخصص و مسئولیت پذیری تیم مدیریتی جدید است که بدون کمترین سستی و سرخوردگی به تولید ادامه می دهـند و تسـلیم مـشکلات ناشی از کمبود خاک، مواد اولیه و تحریم های ظالمانه نمی شوند.

عماد آبخشک، مدیر مجتمع سرب روی انگوران نیز در سخنانی با بیان اینکه در زمان حاضر تحت تاثیر شرایط ناشی از شیوع کرونا و بسته شدن مرزها بسیاری از واحدهای خصوصی صنعت روی با ظرفیت پایین تر از ظرفیت اسمی خود در کشور کار می کنند، گفت: شرکت کالسیمین با وجود شرایط دیگری همچون تحریم های مستقیم آمریکا و سهمیه کم از معدن انگوران، از ظرفیت تولیدش کاسته نشده و هم اکنون با ۹۵ درصد ظرفیت اسمی که تا سه برابر میزان قبل از واگذاری است، فعالیت می کند.

وی از بهره برداری از پروژه SO کالسیمین در اردیبشهت امسال خبر داد و گفت: این پروژه با هدف پُرعیارسازی ذخایر سولفوره-کربنات و سولفوره و تأمین بخشی از خوراک از معدن انگوران و دیگر معادن داخل ایران طراحی، اجرا و راه‌اندازی شد.

 آبخشک افزود: این پروژه با تکیه بر سخت‌افزار موجود و با حداقل هزینه سرمایه‌گذاری و همچنین با به‌کارگیری ظرفیت‌های موجود شرکت کالسیمین انجام گرفت.

وی اظهار داشت: با عملیاتی شدن این پروژه امکان پرعیارسازی، سولفوره کربنات و سولفور در مجتمع دندی کالسیمین امکان‌پذیر شده است.

عناوین برگزیده