تاریخ: ۲۰ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۲۳
بازدید: ۱۶۹
کد خبر: ۱۳۰۱۷۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس اتاق ایران:

مجریان قانون بهبود فضای کسب و کار از همه قانون‌گریزتر هستند

می متالز - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: بیش از 18درصد قانون بهبود فضای کسب و کار که در سال 91 تصویب شده، اجرایی نمی‌شود و آن‌هایی که باید مجریان این قانون باشند از همه قانون‌گریزتر هستند.
مجریان قانون بهبود فضای کسب و کار از همه قانون‌گریزتر هستند

به گزارش می متالز، غلامحسین شافعی امروز، 20 شهریور ماه، در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت که در نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد، در خصوص مشکلات حوزه صنعت اظهار کرد: مشکلات در حوزه صنعت از 15 سال پیش تاکنون تفاوتی نکرده‌اند. ما در مساله اقتصاد در سیستم قاعده‌گذاری مشکل داریم تا این قاعده درست نشود هیچ اتفاق خاصی نمی‌افتد. اقتصاد ما مثل یک دیوار فرسوده‌ است که روی آن را گچ و کاغذ دیواری می‌کنیم و چند روزی ظاهر خوبی دارد اما از پشت هر روز فرسوده‌تر می‌شود و کسی نیست که پی این دیوار را درست کند.

وی ادامه داد: دولت ما از یک سو گلوی خود را گرفته و فشار می‌دهد و از طرف دیگر فریاد می‌کشد که خفه شدم. اگر این مساله را درست نکنیم و دولت دست خود را از گلویش برندارد، علی رغم همه تلاش‌ها به نتیجه مطلوبی نمی‌رسیم.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تصریح کرد: ما تعریف مشخص و درستی از تولید و نوع آن نداریم. چقدر از صنعت ما مونتاژ و چه میزان خام‌فروشی است؟ چقدر از صنعت ما ارزبری دارد؟ آیا این ما را به توسعه می‌رساند؟ اگر میزان ارزی که ما خرج می‌کنیم را با ارزی که در کالاهای توسعه‌ای دریافت می‌نماییم، مقایسه کنیم، خواهیم دید ارزی که خرج می‌کنیم به مراتب بیشتر است. ما در اصل برنامه‌ریزی توسعه اقتصادی و صنعتی مشکل داریم.

شافعی در خصوص مقابله با تحریم‌ها عنوان کرد: ما به جای اینکه در برابر تحریم برای فعالان اقتصادی تسهیل‌گری کنیم، برعکس عمل می‌کنیم، زمانی هم که حرف می‌زنیم می‌گویند این تصمیم حاکمیتی است یعنی ما کنار برویم، زیرا بخشی از حاکمیت نیستیم، در حالی که قانون اساسی اقتصاد را به سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی تقسیم می‌کند و هیچ جدایی میان آن‌ها ایجاد نکرده اما زمانی که بحث تصمیمات اصلی پیش می‌آید، تصمیم حاکمیتی است.

وی بیان کرد: بیش از 18درصد قانون بهبود فضای کسب و کار که در سال 91 تصویب شده، اجرایی نمی‌شود و آن‌هایی که باید مجریان این قانون باشند از همه قانون‌گریزتر هستند.

رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی راه‌های بسیاری‌ می‌دانند که دولتی‌ها هیچ‌کدام از آن‌ها را نمی‌دانند. اکنون زمان این است که دست آن‌ها را بگیریم و کمک کنیم تا این تحریم‌ها را با هم بشکنیم، این کار با این آدم‌ها شدنی است. اگر قرار است کار اصولی انجام شود، باید فعالان اقتصادی را با اطمینان در تدوین برنامه هفتم توسعه مشارکت دهیم.

در ادامه علی رسولیان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، گفت: هر چه ما جلسه ستاد تسهیل برگزار کنیم و هر چقدر یک به یک به بنگاه‌های فعالان اقتصادی برویم، اگر سیاست‌های درست حمایت از تولید نباشد به نتیجه‌ای نخواهیم رسید. اصلا قرار نیست معاون اقتصادی استاندار تمام فعالان اقتصادی استان را بشناسد اما من تقریبا در این جلسه همه را می‌شناسم. حتما ایرادی در کار ما بوده و ایراد هم این است که مشکلی وجود داشته و به ما مراجعه کرده‌اند.

وی افزود: دستورالعمل‌ها، فرایند و فضای کسب‌ و کار باید به قدری راحت باشد که نیاز نباشد رده‌های مختلف را طی کنند، به داخل استانداری برسند و من آن‌ها را بشناسم اما متاسفانه این مساله وجود دارد.  سیاست‌های تولید باید در نظر گرفته شود و این کار باید با اصلاح قانون و بخشنامه‌ها اتفاق بیفتد.

در بخش دیگری از این مراسم محمدرضا مس‌فروش، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی در خصوص تناسب تولید با اقلیم عنوان کرد: اگر ما سرعت بگیریم و از معیارهای زیست محیطی عبور کنیم، کار ناصوابی انجام داده‌ایم. در کنار این موضوع به انعطاف در دستگاه‌های مربوطه نیاز داریم، زیرا مردم به اشتغال نیاز دارند و باید تولید و گردش مالی صورت بگیرد، البته تا جایی که با اقلیم و شرایط کشور متناسب باشد.

وی در خصوص طرح‌های جدید در استان بیان کرد: طرح‌هایی تحت عنوان جوازهای بی‌نام صادر شده، مختصات این جوازها این است که محصولات آن‌ها صادرات‌محور بوده یا جایگزین واردات هستند و یا برای اولین بار در کشور تولید می‌شوند. این را به صورت جدی پیگیری می‌کنیم.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت