تاریخ: ۲۱ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۱۱
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۱۳۰۱۹۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تنظیم بازار خودرو مستلزم مشارکت بخش خصوصی است

می متالز - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بر مشارکت بخش خصوصی در جهت حاکمیت مکانیزم عرضه و تقاضا و تنظیم بازار خودرو تاکید کرد.
تنظیم بازار خودرو مستلزم مشارکت بخش خصوصی است

به گزارش می متالز، لطف‌الله سیاه کلی اظهار داشت: در کشور ما به طور تقریبی همواره تقاضا از عرضه پیشی گرفته و این امر یک عامل مثبت برای صنعت خودرو تلقی می‌گردد و آسودگی خاطر تولیدکنندگان را نسبت به فروش محصولات به همراه خواهد داشت.

وی افزود: با وجود کساد در بازار جهانی، شاهد رونق بازار خودروی داخلی هستیم و خودروسازان نیز می‌بایست با اقدام در جهت رشد تولید، افزایش کیفیت و مناسب‌سازی قیمت‌ها در جهت سازگاری و هماهنگی با این سیستم عمل نماید.

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی گفت: نمی‌بایست افزایش تقاضا موجب نگرانی شود و از طرف دیگر کاهش آن نیز موجب آشفتگی خاطر بابت عدم فروش محصولات بیانجامد.

سیاه کلی با بیان اینکه ریشه مشکلات را می‌بایست ناشی از عدم توانایی در تنظیم بازار دانست، متذکر شد: برخی از تولیدات با عرضه مناسب و کاهش مصرف مواجه است که خسارت تولیدکننده را در پی دارد و در عین حال برخی از محصولات نیز با وجود فراوانی تقاضا با میزان عرضه کمتر مواجه است که این امر نیز موجب ورود ضرر و زیان می‌گردد.

وی در خصوص نحوه تنظیم بازار تصریح کرد: در این راستا می‌بایست ضمن دعوت از بخش خصوصی و اصناف متعدد فعال در این حوزه و ایجاد فرصتی برای ارائه نظرات و پیشنهادات، زمینه را برای خروج بخشی از بازار از دست حاکمیت و حضور مردم در عرضه تنظیم بازار اقدام کرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: مردم توانایی تنظیم بازار را دارند و این در حالی است که حضور دولت بیش از حد لازم، بر حوزه تولید از جمله خودرو سایه انداخته است.

سیاه کلی با بیان اینکه می‌بایست نقش مشارکتی برای مردم در اجرای مدیریت صحیح قائل شد، گفت: حضور مردم به طور قطع موجب بهبود وضعیت می‌گردد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا اجرای مکانیزم عرضه و تقاضا در بازار خودرو وجود دارد، گفت: اگر در تنظیم بازار، بخش خصوصی و صنوف مختلف را دخالت دهیم و عهده‌دار بخشی از وظایف گردند، اجرای مکانیزم عرضه و تقاضا محقق خواهد شد.

این نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تنظیم مقررات و بازار ترکیبی از فعالیت‌های دولتی و بخش خصوصی است که اگر این امر معیار قرار بگیرد و نقش بخش خصوصی و اصناف مربوطه در تنظیم روابط بین تولید، توزیع و مصرف تعریف شود، آثار روانی مثبتی را به دنبال خواهد داشت و علاوه بر آن در صورت تعامل و همکاری مردم با یکدیگر شرایط بسیار متفاوتی را نسبت به ارتباط مردم با دولت یا دولت با مردم تجربه خواهیم کرد.

سیاه کلی در خصوص ورود سرمایه‌های سرگردان به بازار خودرو ناشی از تورم و فاصله قیمتی خودرو از کارخانه تا بازار گفت: می‌بایست یک رابطه مستقیم میان تولید و عرضه خودرو از کارخانه تا بازار وجود داشته باشد و در جهت حذف واسطه‌ها اقدام کرد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه تنظیم بازار حائز اهمیت بسیار است، خاطرنشان کرد: همه این مسائل به موضوع تنظیم بازار برمی‌گردد.

عناوین برگزیده