تاریخ: ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۰:۱۹
بازدید: ۲۸۵
کد خبر: ۱۳۰۶۲۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
با کمک «افرا صنعت آمل» انجام می‌شود

طراحی و تولید اکسل پیشرفته K۱۳۲

می متالز - زنجیره تولید خودرو بسیار مفصل است و گاهی برای تولید یک قطعه خودرو از صنعت فولاد و ذوب فلزات تا تراشکاری درگیر هستند.
طراحی و تولید اکسل پیشرفته K۱۳۲

به گزارش می متالز، شرکت فرا‌صنعت آمل از جمله شرکت‌هایی است که زنجیره تولید کاملی دارد و مهره اصلی در صنعت خودروسازی به‌حساب می‌آید. این شرکت با طراحی و تولید سیستم اکسل خودروهایی همچون پژو ۴۰۵، ۲۰۶، ۲۰۷، پرشیا و به‌تازگی پروژه k۱۳۲ نقش مهمی‌ در این صنعت ایفا می‌کند. ایران‌خودرو نیز وظیفه تولید اکسل خودرو k۱۳۲ را به عهده این قطعه‌ساز گذاشته است. حدود ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم در این شرکت کار می‌کنند و با توجه به دانش فنی بالااین شرکت توانسته پروژه‌ها و خطوط تولید مناسبی را اجرا و راه‌اندازی کند. توان تولید این شرکت برای پروژه k۱۳۲ حدود ۱۰۰ هزار دستگاه در سال و برای خودروی دناپلاس سالی ۱۲۰ هزار دستگاه سیستم اکسل خودرو است. به همین بهانه گفت‌وگویی را با رضا زارع‌زاده، ریاست هیات‌مدیره این شرکت داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

 

 در ابتدا در رابطه با محصولات تولید شده در شرکت فرا صنعت آمل و بازار مصرف این تولیدات توضیحاتی ارائه دهید.

شرکت فراصنعت آمل در زمینه تولید اکسل خودروهای ایران‌خودرو فعالیت می‌کند که زیر مجموعه شرکت فولادین ذوب آمل است. شرکت فولادین ذوب آمل از سال ۱۳۷۹ در استان مازندران راه‌اندازی شد. محصولات بیشتر این شرکت ریخته‌گری قطعات فولادی و چدنی خودرو است. شرکت فراصنعت آمل صرفا برای ماشینکاری و مونتاژ قطعات ایران‌خودرو تاسیس شده است. این شرکت قابلیت تولید و ماشین‌کاری قطعات فولادی و چدنی را با دقت یک‌هزارم میلیمتر دارد. عمده قطعاتی که در شرکت فراصنعت آمل تولید می‌شود اکسل کامل عقب پژو ۴۰۵، مجموعه بازویی، توپی، دیسک و سگ‌دست ۲۰۶ نیز از دیگر قطعات تولید شده در این شرکت است، اما مواردی که جدیدا به مجموعه ما اضافه شده است اکسل عقب و جلوی پروژه k۱۳۲، سیستم تعویض دنده کابلی پروژه k۱۳۲، سیستم تعویض دنده اتومات دناپلاس و ۲۰۷ و مجموعه صفحه‌های مبدل خودروهای دناپلاس و ۲۰۷ است.

قطعات مربوط به دناپلاس از اواخر سال ۹۸ به تولید انبوه رسیده است؛ پروژه اکسل k۱۳۲ با همکاری مرکز تحقیقات ایران‌خودرو از سال گذشته شروع و شهریور امسال خط مونتاژ آن آماده تولید است و همچنین قطعات مربوط به پروژه ۲۰۷ مانند سیستم تعویض‌دنده و صفحه مبدل آن در فاز ارسال نمونه و آفلاین است.

 

 در خصوص تامین مواد اولیه چه مشکلاتی دارید؟

متاسفانه همه مشکلاتی که تولیدکنندگان قطعات خودرویی دارند، ما نیز داریم. خیلی مواقع در بخش ثبت‌سفارش‌ها منتظر تخصیص ارز و گرفتن ارز نیمایی هستیم. در هفت الی هشت ماه اخیر نتوانسته‌ایم ارز نیمایی بگیریم، بنابراین مجبور شدیم با ارز آزاد مواد اولیه بخریم. همچنان ثبت‌سفارش‌ها در سامانه نیما منتظر تخصیص ارز می‌ماند، ولی ما چنانچه ببینیم امکان توقف خط ایران‌خودرو وجود دارد، با ارز آزاد خریداری می‌کنیم تا خط تولید شرکت ایران‌خودرو نیز به مشکل نخورد.

 

برنامه شرکت فرا صنعت آمل برای توسعه فعالیت‌ها در سال ۹۹ چیست؟

یکی از برنامه‌های اصلی شرکت فراصنعت آمل به سرانجام رساندن خط تولید اکسل خودروی k۱۳۲ است. به این دلیل که شرکت فرا صنعت آمل را می‌توان تنها شرکتی در ایران دانست که توانایی طراحی و تولید اکسل این خودرو را دارد و این وظیفه مهمی ‌است که روی دوش شرکت فراصنعت آمل است. این پروژه مهم ما برای سال ۹۹ و ۱۴۰۰ است. پیش‌بینی ما این است که اواسط سال ۱۴۰۰ خط تولید کامل k۱۳۲ را در ایران داشته باشیم. یعنی قالب‌های این قطعه ساخته شده و خط مونتاژ آن در ایران راه‌اندازی بشود. این قطعه ارزبری زیادی دارد و به عدم خروج ارز کمک می‌کند و با توجه به اینکه این یک پروژه ملی است نیاز به همکاری و پشتیبانی وزارت صمت و بانک‌ها برای واردات ماشین‌آلات با تکنولوژی روز داریم.

 

با چند شرکت خودرویی همکاری دارید و چه محصولاتی تولید می‌کنید؟

در حال‌حاضر تنها با شرکت ایران‌خودرو کار می‌کنیم و برای خودروهای این شرکت قطعه تولید می‌کنیم. برای محصولات ۲۰۶، ۲۰۷، ۴۰۵، پرشیا، سمند و دناپلاس تمام مجموعه اکسل و سگ‌دست آنها را تولید می‌کنیم. به غیر این محصولات، در حال آماده‌سازی خط تولید اکسل k۱۳۲ ایران‌خودرو نیز هستیم.

 

در رابطه با تولید قطعات جدید چه برنامه‌هایی دارید؟

از اواخر سال ۹۸ پروژه‌های جدیدی شروع شده است. تولید سیستم تعویض دنده دناپلاس و صفحه مبدل آن از دی ۹۸ شروع شده است. با تیراژ حدود ۲۰۰ دستگاه در ماه و در حال‌حاضر به ۱۰۰ دستگاه در روز رسیده است. طراحی مجموعه اکسل عقب پروژه k۱۳۲  و تست‌های آن بسیار زمان‌بر است. از نیمه شهریور امسال فاز آفلاین آن شروع می‌شود. فاز آفلاین به این معنا است که قطعات خودرو به تولید رسیده و قالب آنها ساخته شده است، ولی هنوز تست‌های آن نهایی نشده است. اواسط شهریور تعداد ۳۰ دستگاه k۱۳۲ با این قطعات برای اولین‌بار تولید می‌شوند. مجموعه اکسل عقب پروژه k۱۳۲ شامل حدودا ۳۰ قطعه است که با کمک قطعه‌سازان داخلی  مجموعه‌سازی اکسل صورت می‌پذیرد.

 

سرمایه‌گذاری صفر تا صد خط تولید اکسل k۱۳۲ به عهده شرکت فراصنعت آمل است؟

کل سرمایه گذاری پروژه برعهده شرکت فراصنعت آمل است که شرکتی کاملا خصوصی است.

 

یکی از مشکلات قطعه‌سازان عدم تسویه به‌موقع خودروسازان است، آیا شما نیز این مشکلات را دارید؟

 ما نیز مشکلاتی در این‌خصوص  داریم. به هرحال هیچ تولیدی بدون مشکل نخواهد بود و سعی می‌کنیم با تعامل بین خود و خودروساز مشکلات را حل کنیم.

 

چه چالش‌هایی برای تولید اکسل پروژه k۱۳۲ داشتید؟

با توجه به اینکه پروژه k۱۳۲ یک پروژه ملی است و این شرکت سعی کرده تا برای اولین‌بار در ایران با تکنولوژی روز دنیا تولید را اجرا کند،  انتظار داریم تا حمایت‌های بیشتری از سوی وزارت صمت و بانک‌ها با توجه به حجم سرمایه‌گذاری صورت پذیرد.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت