تاریخ: ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۳۸
بازدید: ۱۳۵
کد خبر: ۱۳۰۷۹۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:

دست دولت در جیب مردم

می متالز - علناً با دولتی مواجه هستیم که سالهاست با تورم، افزایش قیمت دلار و تامین نقدینگی از بورس به نوعی دست در جیب مردم دارد.
دست دولت در جیب مردم

به گزارش می متالز، مهدی افشار‌اعلم، کارشناس بازار سرمایه در بررسی وضعیت این روز‌های بازار گفت: شاخص و بازار همانطور که  از تمام اصول تکنیکالی در مسیر رشد خارج شده بود، در روند نزولی نیز خارج شده است.

وی ادامه داد: شاخص مقاومت‌هایی را در محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی خواهد داشت، اما با روند معاملاتی که در روز اخیر از خود شاهد بودیم احتمال آنکه این مقاومت نیز شکسته شود بالاست، از سویی دیگر همانطور که رشد شاخص هیجانی و کاملا احساسی و براساس هجوم نقدینگی بود، اکنون نیز به دلیل مخدوش شدن اعتماد سرمایه گذاران ماجرا برعکس شده و در حال تغییر است، اما اینکه تا چه نقطه‌ای ادامه یافته و به ثبات برسد، تنها به شرایط ذهنی و تغییر در این اعتماد مخدوش شده بستگی دارد.

افشار اعلم، انتقاد مطرح شده به مشارکت کنندگان بازار و حقوقی‌ها را  وارد دانست و عنوان کرد: با اعمال فشار بر مسئولین صندوق‌ها یا ترس از این فشار در آینده، عرضه‌های این‌چنینی رخ می‌دهد که البته به لحاظ کاهش ریسک، اقدامی طبیعی است. عرضه‌های سنگین حتی در زمان خرید برخی متولیان بازار  توسط این صندوق‌ها به عنوان فروشنده صورت می‌گیرد.  

وی افزود: بازار با لشگری از خریداران خرد و متاسفانه آماتور در بالا رفتن و همان لشگر در پایین آمدن مواجه بوده که تنها راه جلوگیری از این اتفاق، رسیدن بازار به لحاظ ذهنی در یک نقطه اعتماد، اطمینان و ثبات است.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: برخی حقوقی‌ها با تصور روند نزولی جهت  ذخیره سود بیشتر، اقدام به فروش هر چه سریع‌تر کرده یا صندوق‌هایی که با ترس از آینده به جهت هجوم دارندگان واحد‌های صندوق برای ابطال درجهت جلوگیری از فشار سنگین و حفظ رضایت مشتریان، باعث دامن زدن به  وضعیت ریزش بازار می‌شوند.

وی فشار حقوقی‌ها را تا حدی باعث تحریک حقیقی‌ها عنوان کرد و گفت: هنوز به فضایی نرسیده‌ایم که صنایع و نماد‌ها فاز خود را به لحاظ ارزندگی از یکدیگر جدا کنند، بنابراین افزایش فضای هیجانی نیز افزایش داشته و طبیعی است که تا ادامه این داستان، فعلا بازار در همین مسیر به حرکت خود ادامه دهد مگر آنکه به روش‌های مختلف، اعتماد به بازار بازگردد.

افشار اعلم در خصوص حمایت‌های ابتدایی دولت از بازار و سپس کنار کشیدن خود از این ورطه عنوان کرد: علناً با دولتی مواجه هستیم که سالهاست با تورم، افزایش قیمت دلار و جبران کسری بودجه از  بورس، به نوعی دست در جیب مردم دارد.

وی افزود: شاخص کل از جمله موضوعاتی است که همواره آدرس غلط به تصمیم گیرندگان میدهد، در شرایطی که سهامداران در بازه زمانی اخیر با ریزش حدود ۴۰ الی ۵۰ درصدی مواجه شده اند اما؛ دماسنج بازار کاهش حدود ۲۵درصدی را نشان داده و طبیعتا معرف خوب و معیاری مناسب برای سنجش بازار سرمایه نیست که لازم است فرمول محاسبه این شاخص تغییر کند.

عناوین برگزیده