به گزارش می متالز، سیدرضا نوروززاده اعلام کرد: براساس پیشبینیها انتظار میرود امسال با بهرهبرداری کامل از طرحهای پتروشیمی مرجان، متانول کاوه و فاز نخست پتروشیمی بوشهر، تولید صنعت پتروشیمی کشور به حدود ۶۳ میلیون تن برسد.
وی ادامه داد: برآورد میشود که میزان قابل فروش محصولات پتروشیمی به حدود ۴۷ میلیون تن افزایش یابد که در مجموع درآمدی معادل ۲۴,۵ میلیارد دلار را در صورت فراهم شدن شرایط درپی خواهد داشت که سهم صادرات از این مجموعه ۲۷ میلیون تن به ارزش ۱۴ میلیارد دلار پیشبینی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: براساس نقشه راه تدوین شده، هماکنون ۶۰ طرح پتروشیمی در سطح کشور با ظرفیت اسمی سالانه ۶۵,۴ میلیون تن با سرمایهگذاری ۴۲.۸ میلیارد دلار در حال اجرا هستند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، مهمترین عامل در تعیین سرعت پیشرفت اجرایی شدن این طرحها را تامین منابع مالی آنها عنوان و تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این باره از همه ظرفیتهای فنی و تخصصی خود در تعیین اولویتها و کمک برای تسهیل در تامین سرمایه لازم استفاده میکند.
بر اساس این گزارش، تولید مجتمع های پتروشیمی از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه در مجموع به بیش از ۴۹ میلیون و پنج هزار تن رسید؛ ظرفیت اسمی ۵۷ مجتمع پتروشیمی تا پایان امسال حدود ۶۲ میلیون تن است که از میزان حدود ۶۰ میلیون تن در برنامه تولید واقعی قرار دارد.
از سال ۱۳۹۲ تاکنون تعداد واحدهای پتروشیمی (بدون احتساب ۲ مجتمع سرویسهای جانبی متمرکز) از ۴۳ به ۵۳ واحد و ظرفیت نصب شده نیز از ۵۹.۸ میلیون تن به ۶۴.۹ میلیون تن رسیده است.
پیشبینی میشود در سال انتهایی برنامه ششم توسعه، ظرفیت نصب شده این صنعت در کشور به ۱۷۲.۱ میلیون تن، تولید انواع محصولات پتروشیمی به ۱۵۲.۸ میلیون تن و مقدار فروش کل ۹۸.۷ میلیون تن به ارزش ۵۴میلیارد دلار انواع محصولات پتروشیمی برسد.
ایران در جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ محصولات پتروشیمی خاورمیانه، سهم ۲۳.۶ درصدی از کل ظرفیت تولید خاورمیانه را در اختیار دارد.